Дизел + Газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизел + Газ.
Аз съм за икономията но тя е майка на мизерията 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
За да има икономия на газ, е хубаво да се редуцира количеството гориво. В случая се разчита на това, че като се вкара допълнително гориво, увеличената мощност, предизвиква допълнително ускорение и шофьора отдръпва педала на газта. За съжаление обаче , това довежда освен до по-малки стойности на горивото и до по-ниски стойности на буст и аванс и по-високи стойности на ЕГР. КПД-то на двигателя пада . За това трябва да се намери начин да се резне горивото, без ЕЦУ-то да разбере за това. В случая с BMW-to идеалният вариант е да се манипулират стойностите ма N146 от помпата ( да се резнат с 30%, като се увеличат с 30% показанията на датчика към него ) , когато се включи газта.
Другият вариант е да се бутнат картите в софта, но като свърши газта е малко тегаво
Има още много глезотийки, които могат да се направят с газта особено при 1.9 TDI , но не ми се пише сега.
В заключение ще кажа само , че да се кара с нафта от Туб-Ойл е на по-голяма далавера
Другият вариант е да се бутнат картите в софта, но като свърши газта е малко тегаво

Има още много глезотийки, които могат да се направят с газта особено при 1.9 TDI , но не ми се пише сега.
В заключение ще кажа само , че да се кара с нафта от Туб-Ойл е на по-голяма далавера

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Jivko7777 написа:samo_pechka написа:... Не се казва ,дали ако е с кулер колата ,какво става с газта ...щото май се събира сичката в кулера
къв кулер те гони ;) газта въобще не минава от там ;)
Абе не знам,помислих,че в темата се коментира за обикновена газова уредба ( или то не става с такава ...), а не за газов инжекцион .А къде става засмукването на газта

Сложил съм на митсубиши л200 2500 тди обикновенна газова уредба. Не е добре. Подобрение има но има една граница до която мога да добавям газ. Тя е много чувствителна защото двигателя рязко започва да шуми (получава се детонационно горене). Този вид горене може да повреди двигателя. Имам и голф 1.6д . Мисля че при него ще се получи по добре. Проблема е в турбото, защото работата му е нелинеина и при ниски обороти не създава толкова високо налягане както при високи. Съответно ако уредбата се настрой да работи добре при ниски и средни обороти (без да хлопа мотора), то при високи вече не е така. Проблема е , че турбото прави по високо предналягане на въздъха и съответно се увеличава и налягането и цилиндъра. При увеличаване на налягането се увеличава и температурата на въздуха и това води самозапалване на газта в него. Това самозапалване е пагубно за мотора и не трябва да се допуска. За това мисля че обикновенните мотори без турбо са по подходящи. Не съм пробвал на голфа но на лято съгурно и това ще стане. Със сигурност може да се ползва метан като тогава имаме замяна на дизела до 80%. Дано да съм Би бил полезен.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Колега, детонациите се получават, когато газта е увеличена много.Също така, много зависи, кой ти е слагал уредбата.Това с турбо и без турбо, няма никаво значение.Този вид горене, няма какво да повреди, ако се настрои точно.Не знам каква настройка си правил при ниски обороти, защото при ниските газта не работи.Това ме навява на мисалта, че нямаш датчик на педала.При BMW-то всички показатели са противоположни на твоите.Колата върви с лекота и изгарянето го дават до 96%.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Знаеш ли : В първата брачна нощ , Иванчо казал на Марийка :
- А дано си девствена !
-А дано, ама на дали
Тука е същата работа
- А дано си девствена !
-А дано, ама на дали

boro7777777 написа:Този вид горене, няма какво да повреди, ако се настрои точно
Тука е същата работа

- boro7777777
Dobromirski написа:Знаеш ли : В първата брачна нощ , Иванчо казал на Марийка :
- А дано си девствена !
-А дано, ама на дали
boro7777777 написа:Този вид горене, няма какво да повреди, ако се настрои точно
Тука е същата работа
Не разбрах намекът, но както и да е.
Сега видях, че и по новинита са давали репортаж.
https://www.youtube.com/watch?v=4VBAln7 ... ata_player
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Ако ще и 1лв да ми излиза на 100км няма да сложа това.. дизела си е достатъчно икономичен та да му слагам газ.. бомбата която ме отказва да карам бензин.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ко речи...
Freakylol написа:Ако ще и 1лв да ми излиза на 100км няма да сложа това.. дизела си е достатъчно икономичен та да му слагам газ.. бомбата която ме отказва да карам бензин.
Ако работиш за 500лв, друго ще ти е мисленето. Дори и тази е "голяма" заплата за голяма част от населението. Хубаво е, че може да си караш ПД и да нямаш грижи.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
viewtopic.php?f=66&t=348975 .Тази тема е подобна и я следях с интерес но замря отдавна.Ще следя и тази .
- boro7777777
Така, резултатът в икономият е сления:
Разтоянието, което се изминаваше преди за 40лв, сега се изминава с 25лв!!!!Става дума за разтояние 200км, от които 30 са градско в София.Дадох на приятели да се извозят и направо се хванаха за главата.Направо се учудиха, каква мощност има сега.
Клата всъщност я бяхме пуснали за продажба, НО сега със сигурност не се продава.
Разтоянието, което се изминаваше преди за 40лв, сега се изминава с 25лв!!!!Става дума за разтояние 200км, от които 30 са градско в София.Дадох на приятели да се извозят и направо се хванаха за главата.Направо се учудиха, каква мощност има сега.
Клата всъщност я бяхме пуснали за продажба, НО сега със сигурност не се продава.
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Интересно ми е ако се сложи подобно устройство на някой мотор който може да пада на 4.5л извън града,на колко ли ще падне.... 

- boro7777777
Значи майсторът ми каза, че, колкото е по-голям мотора, икономията е по-голяма.Да вземем за пример някоя нова кола дизел 1,6-1,9, като харчи 6 градско и 4,5 извън.То при нея едва ли ще има голяма разлика в икономията.Във вървенето определено ще има голяма.Това BMW харчи градско 8-10 нафта, а извън 6-7.Което си е доста за дизел.
В началото съм добавил снимки.
В началото съм добавил снимки.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Имаш право... Няма да си позволя да имам кола камо ли да карам.
Върни се в “Дизелови агрегати”