Щета от автокаско
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
IvoG написа:Ами аз си мисля че за да не са прецакани те, парите по вноските които съм платил не трябва да са по-малко от щетата която ще ми изплатят. Но те си имат правила(Бул инс) и трябва да играем по тях.
До един месец излиза оценката и от тази дата е интересно колко е переиода за изплащане на щетата.
Според Търговския закон който трябва да спазват всички застрахователи

- Genadi75
- Автомобил:
- Двигател:
аз да кажа това което съм изпитал...та каското ми е в БУЛСТРАД разсрочено плащане имах внесени 3 носки оставаше ми още една и имах щета хората са ми изплатиха щетата без да ми искат вноската ( стойноста на щетата ми беше 2 по голяма от стойноста на каското) и преведока парите за 15 работни дни но някои други компании искат всички вноски по каското за да изплатят щетата....така че преди да направите каско проучете и тези въпроси
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
интересно ми е ако си платил само 1 вноска дали ще ти платят след 15 дни щета:wink:Genadi75 написа:аз да кажа това което съм изпитал...та каското ми е в БУЛСТРАД разсрочено плащане имах внесени 3 носки оставаше ми още една и имах щета хората са ми изплатиха щетата без да ми искат вноската ( стойноста на щетата ми беше 2 по голяма от стойноста на каското) и преведока парите за 15 работни дни но някои други компании искат всички вноски по каското за да изплатят щетата....така че преди да направите каско проучете и тези въпроси
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Днес ходих до касата на Бул инс и ми казаха че при последната вноска ще се направи баланс. Т.е. щетата е за 100лв и на последната вноска на вместо 117 ще им дам 17лв.
Цитат на вратата на касата на Бул инс за разсрочени вноски:
"Прави се приспадане на вноските от щетата, понеже обещетението се изчислява върху цялата застрахователна сума , а не върху частта на вноската"
Цитат на вратата на касата на Бул инс за разсрочени вноски:
"Прави се приспадане на вноските от щетата, понеже обещетението се изчислява върху цялата застрахователна сума , а не върху частта на вноската"
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”