Щета от автокаско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пон 20 ное 2006 20:56

Аз бях на Орел и ми приспадаха щетите от вноските, пари на ръка не дадаха.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 21 ное 2006 9:21

joro_tt написа:Аз бях на Орел и ми приспадаха щетите от вноските, пари на ръка не дадаха.
дават ако си си платил вноските :wink: няма начин да си платил 2 вноски и на щета да вземеш пара :wink: приспада се от вноските :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 21 ное 2006 10:53

santo_trafficante написа:
joro_tt написа:Аз бях на Орел и ми приспадаха щетите от вноските, пари на ръка не дадаха.
дават ако си си платил вноските :wink: няма начин да си платил 2 вноски и на щета да вземеш пара :wink: приспада се от вноските :wink:

Точно така е.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 21 ное 2006 11:03

IvoG написа:Ами аз си мисля че за да не са прецакани те, парите по вноските които съм платил не трябва да са по-малко от щетата която ще ми изплатят. Но те си имат правила(Бул инс) и трябва да играем по тях.
До един месец излиза оценката и от тази дата е интересно колко е переиода за изплащане на щетата.

Според Търговския закон който трябва да спазват всички застрахователи :!: максималния срок за изплащане на щета е 15дни след представяне на всички писменно изискани от застрахователя документи!Всякакви други уговорки са нарушения на правата на застрахования.

Потребителски аватар
Genadi75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genadi75 » Вто 21 ное 2006 13:55

аз да кажа това което съм изпитал...та каското ми е в БУЛСТРАД разсрочено плащане имах внесени 3 носки оставаше ми още една и имах щета хората са ми изплатиха щетата без да ми искат вноската ( стойноста на щетата ми беше 2 по голяма от стойноста на каското) и преведока парите за 15 работни дни но някои други компании искат всички вноски по каското за да изплатят щетата....така че преди да направите каско проучете и тези въпроси

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 21 ное 2006 16:44

Genadi75 написа:аз да кажа това което съм изпитал...та каското ми е в БУЛСТРАД разсрочено плащане имах внесени 3 носки оставаше ми още една и имах щета хората са ми изплатиха щетата без да ми искат вноската ( стойноста на щетата ми беше 2 по голяма от стойноста на каското) и преведока парите за 15 работни дни но някои други компании искат всички вноски по каското за да изплатят щетата....така че преди да направите каско проучете и тези въпроси
интересно ми е ако си платил само 1 вноска дали ще ти платят след 15 дни щета:wink:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Вто 21 ное 2006 17:22

Значи днес звънях на информация в бул инс и ми казаха следното: Като излезе щетата се вижда каква е стойността и се прави баланс със следващата вноска(вноски), не е нужно да си плащам останалите 3 вноски кещ на каса.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 15 дек 2006 21:39

Днес ходих до касата на Бул инс и ми казаха че при последната вноска ще се направи баланс. Т.е. щетата е за 100лв и на последната вноска на вместо 117 ще им дам 17лв.

Цитат на вратата на касата на Бул инс за разсрочени вноски:

"Прави се приспадане на вноските от щетата, понеже обещетението се изчислява върху цялата застрахователна сума , а не върху частта на вноската"

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”