Голф 4 придръпва на газ .

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 придръпва на газ .

Мнениеот viko_90 » Нед 10 фев 2013 3:55

Здравейте колеги, колата е голф 4-1.8 125hp с газов инжекцион. От 2-3 дни наблюдавам и усещам следния проблем, когато колата загрее и обърне на газ, няма никаква тяга, набира бавно и придръпва постоянно докато набира, на бензин няма такива проблеми, като натисна копчето за бензина и жаргонно казано си залепвам за седалката. Незнам къде да търся проблема, в филтрите на газовата или мембраните ? Лично се надявам да не е от изпарителя. Инжекциона е марка Tartarini, по документи е сложен преди 80 000 км. Колата съм я купил преди 3 месеца и половина и отначало проблема го нямаше, а от както е в мен не е спирана. Надявам се да има някой който разбира от тея инжекциони да сподели къде да търся проблема. Благодаря предварително.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 придръпва на газ .

Мнениеот Христо Стайков » Нед 10 фев 2013 12:10

Колега,провери си(смени си)филтрите на газта. :th_up

Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Мнениеот Ickoov » Нед 10 фев 2013 12:27

+1 глас за проверка(смяна) на филтрите. Българина е така устроен, че когато нещо е в гаранция следи препоръките на производителя в случая с газовите инжекциони - смяна на филтрите на определен пробег. Щом е сложен преди 80К значи е извън гаранция, което, ако следваме логиката, означава че вероятноста да са прескочени една-две смени на въпросните филтри е голяма. Успех!

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 10 фев 2013 15:55

Много правилно разсъждаваш колега, само че спря на неподходящото място......, мръсните филтри водят до замърсяване на рейката и напълването и със смоли и масло, и именно замърсената рейка дава тази лоша работа при превключване от немзин на газ. :th_up

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Нед 10 фев 2013 17:56

eurogas написа:Много правилно разсъждаваш колега, само че спря на неподходящото място......, мръсните филтри водят до замърсяване на рейката и напълването и със смоли и масло, и именно замърсената рейка дава тази лоша работа при превключване от немзин на газ. :th_up

Благодаря за допълнението

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Нед 10 фев 2013 20:37

Благодаря за уточненията по въпроса колеги, до сега карах днес проблема е по малко видим но все пак го има .... възможно ли е да има разцентровка на инжекциона да се е получила от нещо, иначе до сега не съм бутал там .... въпроса ми е ако развия така наречените кранчета на газта дали ще се оправи, естествено съм на ясно че ще се увеличи разхода, но просто за момента ако не и достига газ ... това го мисля като алтернативен вариант :?

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Нед 10 фев 2013 20:47

Ако си с ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН, както казваш, въпроса не е до кранчетата :icon_rolleyes . При ГИ количеството газ се определя от газовия компютър. Иди утре при някой свестен газаджия да ти провери филтрите и ако има софтуер за твоята газова да те закачи и да си поиграе малко с настройките :th_up

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Нед 10 фев 2013 20:59

Ickoov написа:Ако си с ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН, както казваш, въпроса не е до кранчетата :icon_rolleyes . При ГИ количеството газ се определя от газовия компютър. Иди утре при някой свестен газаджия да ти провери филтрите и ако има софтуер за твоята газова да те закачи и да си поиграе малко с настройките :th_up

Аз вчера ходих, човека каза 30 лв за диагностика и евентуална смяна на изпарителя между 80 и 120 лв но за филтри никой не ми спомена нищо. А в момента тея 150 лв са ми непосилни, а имам и притеснението ако ги дам ... да не е напразно :(

Върни се в “Автогазови уредби”