Golf MK2 Edition One
- tsonkov2805
- Автомобил: Vw Golf GTI
- Двигател: PB 1990
Re: Golf MK2 Edition One
Супер е ! Даже маалко ми прилича на моя 

- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Супер е колата със здраве да си я караш и само бензин да й сипваш 

- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Така, днес беше малко ден за чистене и поправяне на дребни забележки. Като взех колата забелязах, че не и работи задната чистачка. Снощи обаче разбрах, че не работи и нагревателя на стъклото и веднага се досетих, че виновника е някой скъсан кабел. Оказаха се кабелите в маншона на вратата.Последва и сваляне на задната чистачка, защото ми харесва повече така. Духалките също бяха демонтирани, защото имаше места, на които просто няма шанс да се бръкне с нещо, за да се изчисти прахта, затова след като ги свалих ги напръсках с обезмаслител и заедно с почти всичко, което можеше да се свали от таблото, отиде в банята. Кожените елементи са намазани с вакса и като гледам ефект има и то добър. След като се сглоби всичко ще изчистя мокета и най - вероятно ще се свалят корите за да бъдат изпрани, че на нищо не приличат. Седалките малко по - натам ще се перат, че сега все още се возкам с колата, пък те едва ли ще изсъхнат за 1-2 дни... Направих снимка и на моторетката, която сигурно не е мита откакто е влезнала в тоя кош. Изненадващото е, че освен от гарнитурата на капака на клапаните/която е о**ала цялата работа/ от никъде другаде няма каквито и да било течове на масло. Това е за сега... Много скоро ще има още снимки.

виновника :D

Двигателя с чисто новите свещи :icon_cool

виновника :D

Двигателя с чисто новите свещи :icon_cool

Последна промяна от iliankocov на Сря 06 ное 2013 23:49, променено общо 2 пъти.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Честито и тук! Колата е супер.
- iliankocov
Благодаря колега!
Таблото на колата вече е сглобено. Остават да се сменят декоративните копчета, че 2 от тях са пробивани най - вероятно за диод на аларма. Кожичката на скоростния лост ще я сложа утре. Корите на вратите са свалени за основно почистване
Това е крайният резултат на таблото и волана

Таблото на колата вече е сглобено. Остават да се сменят декоративните копчета, че 2 от тях са пробивани най - вероятно за диод на аларма. Кожичката на скоростния лост ще я сложа утре. Корите на вратите са свалени за основно почистване

Това е крайният резултат на таблото и волана

Последна промяна от iliankocov на Сря 06 ное 2013 23:50, променено общо 1 път.
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Уау каква огромна разлика има в таблото ти и волана преди и след като си го почистил.Таблото на моя Голф изглежаше по същия начин като при теб на 1-вата снимка и 2 часа след покупката му не можах да изтрая и го минах с препарата.Голфчео ти изглежа много запазено и с интерес ще следя развитието му.Успех колега и ти пожелавам много безаварийни километри с Голфчето ти и само да те радва 

- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Страхотен екземпляр евaла друго не мога да кажа 

Последна промяна от Лъвчо на Съб 09 фев 2013 23:24, променено общо 1 път.
- chochov_w
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: гти
поздравления за хубавия екземпляр с здраве да си караш и възстановяваш 

- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
Наистина достя рядка 2-ка, но изключително запазена за годините си :)
Успех занапред
Успех занапред

Малко офф:сега забелязвам темата на колегата,понеже съм с идентична история на моя автомобилен парк..и в момента и аз карам е46/така ми се падна на раздаването/но си оствам фен на марката и специално класическите модели...демек до 2000г...за това го приех някакси лично..а и винаги съм искал да имам Голф 2 GTi...от малък...а когато бях малък/да се разбира тийн/,"двойките" бяха ултра модерните коли и Пернишките легенди не ги бяха застигнали...понеже продавам стопове такива каквито му трябват на колегата,и той ми беше писал на лично за десния само,аз му казах,че се продават само комплект,след като видях колата и начина по който се отнася към нея,искам да заявя,колегата да се свърже пак с мен на лично,десния стоп ще му бъде ПОДАРЕН!!.Ами това е,поклон пред такива истински ентусиасти като теб,и нека голфа да си остане в оригиналния вид в който е,като истински ценител на оригиналните и испипаните автомобили мога да кажа,че ми харесва...меко казано.Успех занапред.
Последна промяна от jrc2 на Нед 10 фев 2013 2:06, променено общо 1 път.
- iliankocov
jrc2 написа:Малко офф:сега забелязвам темата на колегата,понеже съм с идентична история на моя автомобилен парк..и в момента и аз карам е46 в момента/така ми се падна на раздаването/но си оствам фен на марката и специално класическите модели...демек до 2000г...за това го приех някакси лично..а и винаги съм искал да имам Голф 2 GTi...от малък...а когато бях малък/да се разбира тийн/,"двойките" бяха ултра модерните коли и Пернишките легенди не ги бяха застигнали...понеже продавам стопове такива каквито му трябват на колегата,и той ми беше писал на лично за десния само,аз му казах,че се продават само комплект,след като видях колата и начина по който се отнася към нея,искам да заявя,колегата да се свърже пак с мен на лично,десния стоп ще му бъде ПОДАРЕН!!.Ами това е,поклон пред такива истински ентусиасти като теб,и нека голфа да си остане в оригиналния вид в който е,като истински ценител на оригиналните и испипаните автомобили мога да кажа,че ми харесва...меко казано.Успех занапред.

Когато намериш читав екземпляр повярвай ми, ще забравиш за е46...
- iliankocov
Днес мнтирах корите на вратите и общо взето моята намеса в интериора почти приключи. Следваща цел - Двигател
тук корите са изпрани и готови за монтиране

вече монтирани... на снимките се виждат някакви тъмни петна, но иначе на живо забележки няма

паралелно с почистването на двигателя ще върви и почистването на багажника

Така изглежда таблото след един ден стоене - нито една прашинка няма по него и си е все толкова лъскаво като вчера... дано и в бъдеще бъде така. Монтирана е и кожичката на скоростния лост :icon_wink

Това е за сега... Скоро време нови снимки!

тук корите са изпрани и готови за монтиране

вече монтирани... на снимките се виждат някакви тъмни петна, но иначе на живо забележки няма

паралелно с почистването на двигателя ще върви и почистването на багажника

Така изглежда таблото след един ден стоене - нито една прашинка няма по него и си е все толкова лъскаво като вчера... дано и в бъдеще бъде така. Монтирана е и кожичката на скоростния лост :icon_wink

Това е за сега... Скоро време нови снимки!
Последна промяна от iliankocov на Сря 06 ное 2013 23:54, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Нямам търпение за новите снимки и двигателя да стане като аптека 

- iliankocov
Изрично вчера баща ми ми се обади и ми каза, че иска като види двигателя да е като все едно сега слиза от конвейра... Не го интересувало какви гарнитури ще сменявам, кво ше права, ама като го види иска да няма забележка по него 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
iliankocov написа:Изрично вчера баща ми ми се обади и ми каза, че иска като види двигателя да е като все едно сега слиза от конвейра... Не го интересувало какви гарнитури ще сменявам, кво ше права, ама като го види иска да няма забележка по него
Е ако плаща той, що да не си накупиш нови гарнитури

Моят пък иска да ми засили колата срещу някоя стена, че да си купя друга по-хубава (човек като се качи от магаре на кон, знаеш как е)

Но аз