Забелязвате ли срив в мрежата на Vivacom?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Забелязвате ли срив в мрежата на Vivacom?

Мнениеот momcho_bg » Нед 03 фев 2013 17:57

Здравей колеги!
Ползвам мобилен интернет от близо 2 години. Получавам сигнала чрез преносим модем-т.нар. флашка. Когато сключих договора проверих покритието на Виваком в техния сайт и наистина сигнала отговаряще на обещаното - т.е. 3G. От около 3-4 месеца обаче сигнала значително се влоши. За да ми зареди една най-обикновена страница - на любимия форум например отнема 1-2 минути, което е доста изнервящо.
Сигнала просто прекъсва, губи се, пак се появява, въобще никакво качество. От офис на Виваком ми предложиха смяна на сим картата, тъй като според тях това често била основната причина за лош сигнал. Смених Сим-картата - не помогна. Вече се чудя дали "проблема е в моя телевизор" или Виваком икономисват от сигнала си.
Някои колега забелязвал ли е подобна тенденция напоследък. Остават ми още 3 месеца от договора /оказа се че при тях още ваши правилото за прекъснат договор - плащане на неустойки/ и най-вероятно ще им спра кранчето...

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Забелязвате ли срив в мрежата на Vivacom?

Мнениеот drmilendd » Нед 03 фев 2013 18:32

На едно и също място ли се случва това? Ако е така най-вероятно клетката е вече претоварена (повече хора се включват към нея) и не е както преди 2 години само ти да си бил закачен на нея. Всички клетки имат определен капацитет и колкото повече устройства са вързани към нея, толкова по малка скорост получават. :exclaim

martin0309
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin0309 » Нед 10 фев 2013 19:16

drmilendd написа:На едно и също място ли се случва това? Ако е така най-вероятно клетката е вече претоварена (повече хора се включват към нея) и не е както преди 2 години само ти да си бил закачен на нея. Всички клетки имат определен капацитет и колкото повече устройства са вързани към нея, толкова по малка скорост получават. :exclaim

на vivatel нета вече е много скапан ползвам го през дом. тел но постояно изчезва сигнала и други комщя се оплака и вече сме решили да ползваме друг нет . И аз го ползвам 3 години но сега не е както преди 2години

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 11 фев 2013 17:02

Незнам какво става в последно време обаче мобилният им интернет е мноого бавен, ползвам го от 4 години вече и от 3месца започна да работи по бавно а последните 2 седмици е направо ужас, става въпрос по София.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 11 фев 2013 17:34

да и при мен на интернета е доста ниска скоростта

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 11 фев 2013 17:50

Като званя на някой на виваком който е в роуминг трябва да го набирам по 5-6 пъти преди да се свържа, това става от около седмица и е много неудобно, а като ми звъни на мен кодът на българия излиза по 2 пъти: +35935987****..

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пон 11 фев 2013 19:42

Здравейте отново колеги
Значи "проблема не е само в моя телевизор". Точно това исках да разбера. Преди време се шумя относно премахването на задължителните неустойки при преустановяване на договорите. Оказва се че това правило още важи, т.е. ако сега реша да се откажа от услугата на Виваком ще трябва да и заплатя 4 месечни вноски като неустойка /времето до изтичане срока на договора/. Няма как, ще ги изтърпя, но след това ще се сбогуваме........................за винаги.
Странно ми е как такива големи компании все още разчитат на тези пост-комунистически пазарни приоми и не са чували за маркетинг, и че клиента е най-важен.
Бъдете здрави, колеги!

martin0309
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin0309 » Пон 11 фев 2013 19:43

то аз от 22 декември до сега ту имам нет ту нема немога да разбера какво става

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”