Уикенда пътувах от София до Пампорово с Пасат 1.9 TDI, AVF мотор 131 к.с. - 6 скорости.
На отиване по магистралата 140. След нея колкото може, но в рамките на ограниченията. 6.6 /100 км. по борд.
На връщане от Пампорово надолу чак до Асеновград (60 км.) по инерция и на принудителен празен ход и почти през цялото време на 6-та предавка с много нежно галене на педала със скорост 60 км/ч. Резултат: 2.9 по борд за отсечката до Асеновград
От Асеновград до магистралата след Пловдив (около 28 км) карах със 75 км/ч. Влязохме през Пловдив и спирахме. След това се качих на магистралата и карах със 100 км/ч. през почти цялото време (140 км). Средният разход се покачи до 4.5
На финала:
София - Пампорово - 6.6/100
Пампорово - София - 4.5/100 (67 км/ч средна скорост, 3 ч и 30 мин, 235 км. )
Общото показание за София - Пампорово - София - 5.6/100 км.
Оказва се, че и Пасат комби може да харчи под 5/100, но задължително с много внимателно шофиране и скорост до 90 км/ч. на 6-та предавка.
Какво се случи в резервоара: Като взех колата стрелката беше в червеното, а лампата за резервата светеше. Заредих 33 литра.
Като се прибрах имаше още едно деление на стрелката, преди червеното, а на борда пишеше че имам нафта за още 200 км. Минал съм общо 470 км, т.е. при разход 5.6 средно би трябвало да е изхарчило 26-27 литра и да са останали 6 от тези, които заредих - вижда ми се доста вероятно да е показал точно разхода.