Passat CC 2,0 TDI какви са норм. стойности на DPF филтъра

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Re: Passat CC 2,0 TDI какви са норм. стойности на DPF филтър

Мнениеот borri » Чет 07 фев 2013 16:32

не е от климатроника,сутринта пробвах :icon_sad
при мен е подобно на цъкането като от повдигач,ама не ми се вярва да е повдигач,че като поработи една две минути и изчезва, цъкането идва точно където е ДПФ,може и нещо съвсем друго да е аз за това питам,какво може да е като идва там отзад :icon_question пък и колата е на 75000км ако за толкова има износени повдигачи,направо не ми се вярва,защото аз вече за друго не се сещам,просто не знам.
Имаш ли колега други предложения,какво може да е :icon_question

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 07 фев 2013 22:43

а за маховик услушвал ли си се :). при мен така прави от 1 година и си е маховика :). и аз за повдигач мислех преди, ама това си е бая цъкане да ти кажа :)
това го прави само на студено и може да го провериш дали е маховик така: подаваш рязко газ до към 2000 оборота и оставяш да падне (но трябва да си на D. на скорост не го прави (изглежда уплътнява скоростната кутия). трябва като падат оборотите да чуваш същото тракане. това го забелязах скоро :) и го прави дори при загрял двигател.
Ако дигнеш колата отдолу много ясно че чува ако е от маховика.

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 08 фев 2013 9:23

колега моята е с ръчна скоростна кутия,и цъкането е от дясно,а маховика е от ляво на колата,при подаването на рязко газ не се чува нищо а и по принцип знам какви са симптомите на заминаващ маховик,но не го изключвам и него като проблем,защото се чува и от долу на колата но пак от дясно,просто не знам вече какво да правя.
Пък не ми се ще все още да свалям скоростната кутия,колата е на много малко километри все още,а и самото цъкане се появи още на 50000км и вече 25000км си го има,е не винаги ама го има.В Порше като ида нищо не казват,казват ми,че колата няма никакви проблеми,да ама то тогава го няма и самото цъкане,на Ваг КОМ няма никакви грешки,всичко е перфектно.Просто няма оправяне това и направа откачих :facepalm
ПС и да чува се само на студен мотор,като поработи малко изчезва,а на загрял не се чува обсолютно нищо,работи супер

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 08 фев 2013 22:22

колеги има те ли други предложения :icon_questio
ето как се чува на студен мотор http://www.youtube.com/watch?v=XuUnWJQA ... e=youtu.be

а тук вече е по загряла и цъкането го няма http://www.youtube.com/watch?v=kTEMczjX ... e=youtu.be

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 15:11

borri написа:колеги има те ли други предложения :icon_questio
ето как се чува на студен мотор http://www.youtube.com/watch?v=XuUnWJQA ... e=youtu.be

а тук вече е по загряла и цъкането го няма http://www.youtube.com/watch?v=kTEMczjX ... e=youtu.be

Никакви идеи колега. Показах ги на няколко души и всички вдигат рамене :yahoo_09

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 15:19

Колеги преди малко си правех малко диагностика на колата. Метнах едно око на ДПФ филтъра. Показва ми, че е натоварен/пълен на 2% което радва окото. Обаче се загледах в едно число... да се притеснявам ли? Гледам, че показва максимума 60 гр. :yahoo_09
Прикачени файлове
dpf pic.jpg

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 10 фев 2013 15:27

ако това е твоята стоиност 76 дпф ти отива към боклука тоест заминал си е :icon_cry

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 15:51

Е как тогава си прави регенерация? Преди 2-3 седмици беше на 4%, а сега е паднало на 2% :yahoo_09 Последна регенерация е била преди 200 км. Преди 2-3 седмици като гледах показваше, че е правил реген преди 300 км. Тотално се омотах... Като прочетох чуждите форуми намерих инфо, че на канал 076, ако мине 40% почва принудителна регенерация. И ако не пада под нея вече става лошо. Това което постнах е на канал 068. А и също като гледам в скоби има следните знаци на различните канали: Exhaust Gas I или II или III или IV
:gruebel
В краен случай, ако се наложи смяна... какво ме очаква? Основно от към кеш. Колко е скъп? Само в VW ли могат да го сменят? Пълното премахване нещо не ми се нрави ама...

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 10 фев 2013 16:13

това са сажди те не могат да се регенерират натрупват се със времето просто дпф запо4ва да се регенерира по-4есто,ами отиваш избушват го взимаш към 200лв добавяш още 300 и ти правят и 4ип и софт премаxване на дпф-а,общо 500лв и колата ти запо4ва да върви и да гори по-малко :icon_biggrin

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 16:19

А да знаеш кой и къде го прави? Пловдив? София? Или всеки кадърен в ръцете майстор с нужният софтуер го може? Ако е нужен само VCDS е лесно... явно ще трябва да се ориентирам лека по лека. То е ясно, че няма да се развали ей така и имам още време. Но няма да е зле да действам до като имам време.0

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Нед 10 фев 2013 18:45

колега в смисъл,че няма нищо или не знаят какво може да е :icon_question
май май ще я продам тази кола,толкова пари за кола и накрая..........ще я върна Порше и ще взема бензинова кола накрая,от всякъде ми казват,че колата няма проблем,ама аз я карам и знам как беше и сега как и всички се опитват да ме убедят,че това било нормално и бла бла.............
А ти си се приготвяи леко по леко за махане или смяна на ДПФ,решение то си твое.
Колега пусни едно клипче на твоята как работи ако можеш :icon_question
нищо,че е помпа-дюза

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 20:11

Не знаят какво може да е. Още повече, че хората не са се занимавали с такава кола. Нова си е и толкоз. А и в нашият град няма такава кола. Вярно, че с 6цата нямат кой знае каква разлика. Но все пак твоят е КР, а моята е ПД и тука майсторите си знаят това онова по ПД колите. Клип ще направя утре вече, че тука малко вали и не е удобно :mhihi
А за моят е ясно, че ще се прави нещо. Но кога и кой от 2та варианта е друг въпрос. Рових се малко в чуждите форуми и това махане много много не го препоръчват :yahoo_09
А и ще отделя повече газове, което след време дали ще ми направи проблеми не ми е ясно. Никак няма да ми хареса както си карам и зад мене да се образува някак странна мъгла. То въпроса е и колко ще струва примерно, ако реша нов да сложа. За сега намерих инфо в английски сайт от 2010 г. в който са дали цена около 2000лв. заедно с труда. Аз съм се засилил да я карам тая кола поне 10 год. така, че... :mhihi
Много си ме кефи + в сервизите разбират от нея (все пак и това е важно). Няма кинти за официални сервизи нон-стоп.
А и това СС в заглавието на темата... :yahoo_09 VW 2,0 TDI какви са норм. стойности на DPF филтъра повече ме радва :a040

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Нед 10 фев 2013 20:53

колега заглавието на темата е такова понеже питам за конкретен модел,не знам на теб какво не ти допада :yahoo_09
а за ДПФ има производители на филтри който го предлагат на по сносни цени от тези на Порше

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 10 фев 2013 23:25

Искам да кажа, че този филтър е един и същ за всички 2.0 TDI модели или се бъркам? Това имах на предвид :icon_smile Поне аз не съм видял някъде да казват, че при ПД и КР има някаква разлика. Но ако има тогава е друго колега :icon_smile

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 11 фев 2013 8:55

Ето и клип колега... топъл топъл от тази сутрин :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”