Колко ток плащате?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Колко ток плащате?

Мнениеот milmar » Нед 10 фев 2013 12:57

Iezekil написа:Еми щом казвате,че с електромерите не могат да ни гърбят....

Това кой го е казал :mhihi ?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 10 фев 2013 13:01

hooligans написа:заради такива като съседа ти и циганите, ти плащаш отгоре icon_idea

няма по-точно обяснение за завишаването на сметки :th_up

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Нед 10 фев 2013 14:53

Добре де,сега аз немога да разбера защо ме нападате ??

sebastian7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastian7 » Пон 11 фев 2013 1:24

При електромера дори и да са ти писали повече за един месец, се компенсира в следващия - няма измама. Докато с парното е велика далавера - съседа ти е крив, месеца е най студен от 15 години - изобщо.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 11 фев 2013 8:34

На това последното не съм съгласен. Какво им пречи да манипулират електромерите :) ? Нали сега имат безжична връзка с тях. Цъкнат х3 коефициент за месеца или 500 киловата отгоре и чакай да се компенсира. Няма друго обяснение за последните сметки - хора с по <10лв сметка и изведнъж идва една двойна и след нея една сметка за 100лв.

Само да беше достъпна техниката за връзка с електромерите :) ...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 11 фев 2013 11:13

Тя е достъпна,с големия чук,знаеш ли колко лесно ще си синхронизираме вълните...

Аз мисля да седна и да изчисля всички консуматори вкъщи.Първо да видя максималната консумация възможна,после ще седна и ще изчисля постоянно работещите и ще ги видя пак ако тия постоянните уреди работят постоянно колко консумация ще дадат и накрая ще ги сметна каква РЕАЛНА консумация по номиналната им мощност трябва да имам.Слагам 10% загуба по мрежата (да има) и ако не ми излезе консумация 50% по-малка от дадената-all in. Мисля и да си сложа още един електромер,да видим какво ще каже той,защото тия,които бяха старите,от енергото ги оставиха в моята изба преди и сега имам 20на.

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Пон 11 фев 2013 11:23

feikot написа:Тя е достъпна,с големия чук,знаеш ли колко лесно ще си синхронизираме вълните...

Аз мисля да седна и да изчисля всички консуматори вкъщи.Първо да видя максималната консумация възможна,после ще седна и ще изчисля постоянно работещите и ще ги видя пак ако тия постоянните уреди работят постоянно колко консумация ще дадат и накрая ще ги сметна каква РЕАЛНА консумация по номиналната им мощност трябва да имам.Слагам 10% загуба по мрежата (да има) и ако не ми излезе консумация 50% по-малка от дадената-all in. Мисля и да си сложа още един електромер,да видим какво ще каже той,защото тия,които бяха старите,от енергото ги оставиха в моята изба преди и сега имам 20на.

Това с поставянето на 2ри електромер не е лоша идея :).Ако има някакво развитие пиши че ми стана интерестно

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 11 фев 2013 11:33

Бойлера ми е на приземния етаж на отделен електромер и там освен една крушка която свети 1 час на денонощие, други консуматори няма. Бойлера не се изключва. Зимните месеци сметката за него е 80-90 лева/аз, жена ми, дете на 3 години и баба му/. На етажа който обитаваме има един хладилник,комп, телевизор и готварска печка. През деня работи и една духалка от 11ч до 16ч. после се пали локалното парно. На готварската печка се ползва основно фурната от време на време, готвим на газ. Сметката за последния месец от 08.12.2012 до 08.01.2013 е точно 100 лева + бойлера = 190 лева.

Потребителски аватар
altray
Автомобил: VW High Up
Двигател:

Мнениеот altray » Пон 11 фев 2013 12:40

Не знам как го правят но ...
Аз чак сега разбрах от жената, че предишните месеци сме плащали около 180 лв а последния 398 лв.
Беше студен месец, но чак пък двйно и отгоре.
Като погледна бележката довечера най вероятно тока ще 10%. Другото такси.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 11 фев 2013 13:25

Тази сутрин гледах изказването на министъра,с което потвърди теорията ми.Цитирам по памет.."в малките населени места се подава напрежение под номиналното..."аз съм в такова малко населено място...Гаранция манипулират консумацията и електромерите ни.Това глупаво оправдани за 10 дена повече в засичането не върви.Още повече,че няма такова отбелязано в сметките-пише от дата до дата.Да не говорим и,че по тая логика предната/декемврийска сметка щеше да е по-малка.А и не става въпрос за разминаване с 30%.
Колегата с бойлера на отделен електромер-400кв. значи ти гори на месец,или по 13-14кв. на ден.Ако приемем,че е 3кв.и се ползва често водата му смятам е нормално.На ток 0,21лв. това си е най-големия консуматор в едно домакинство.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пон 11 фев 2013 22:35

И пет електромера да сложите след основния на "енергото" ще си платите по техния!!!
Единственото решение е :
ВЪН ОТ СТРАНАТА на тези измекяри!!! Тази "политика" е подклаждана от правителството,пресметнете колко ДДС са внели ЕРП-тата.Президента ВИ каза точно:
-вадете парите от дюшеците и работете с тях т.е. енергийна ефективност!!! Пози начин ще стимулираме икономиката.Ако не е тока, ще е друго докато не се "извадят" всички спестявания на народеца!!!
Да си припомним че в банките "лежат" 36 МИЛИАРДА лева спестявания на народа.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 11 фев 2013 23:04

Те лежат и ги яде инфлацията,а пък он поне умно казва да се използват,а използват ли се няма да отидат в техните джебове.А изхарчат ли се тия пари,инфлацията ще скочи до небето...Отиваме в политиката,за това да коментираме за тока специално.

Решението-носиш електромер в БИМ,монтираш го и снимаш,отчита и снимаш разликите,даваш 50 лв. на енергото и им казваш,че искаш да видят али им мери правилно електромера,идват-вземат го и след 10 дена ти казват,че е коректен,след това викаш господари на ефира (най-малкото,защото тука може и съд да се задейства,че и по-нагоре) и им смъкваш кожите :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 фев 2013 8:28

и като ти сменат стария електромер с нов дигитален че си лижеш мъдите за сол,щот нема да имаш пари и за сол icon_idea ,онова чудо хваща и стенбая на телевизора пич icon_idea ,самите дигитални електромери са програмирани да отчитат поне 10% повече icon_idea ,казвам го от опит :stumm

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 12 фев 2013 16:47

Всички сме с дигитални отдавна.А ако си отчитат повече то нека сега ги хванат в БИМ.То пък стенбая на телевизора гори колкото диода на алармата в колата ми,голям праз.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 12 фев 2013 17:36

На мен пък ЕВН ми смениха електромера днес, както и на целия вход с ония с колелцето, и са едни големи кютюци едвам се затваря таблото!

Иначе за сметката, климатик нон стоп, бойлер, телевизор или комп по цял ден, живея сам: ноември- 40лв.
декември-94лв.
януари по мои грубо сметки не повече и около 60 лева. ама то си беше и топло де.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”