Golf IV AGR 1999 г. - стържене в двигателния отсек РЕШЕНО
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Golf IV AGR 1999 г. - стържене в двигателния отсек РЕШЕНО
Здравейте , проблема ми е следния.От 5 дена насам се появи едно стържене или ромолене,не знам как точно да го назова.Мислех, че е от маслото на 9000 км , смених го днес с надеждата,че ще изчезне, но уви.Като намокря ремъка всичко изчезва и двигателя мърка , от какво може да е? 

Последна промяна от ДАНЧО на Нед 10 фев 2013 19:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
Re: Golf IV AGR 1999 г. - Стържене в двигателния отсег
Ролките са заминали според мен.
- ДАНЧО
Днес колата беше в бокса. Сменен обтяжния механизъм с ролката, промяна никаква. След това сменихме пистовия ремък пак нищо. Свалихме генератора ролката му е наред. Утре ще гледаме шайбата на коляновия вал, макар майстора да казва, че на 4-ки рядко дефектирали. Възможно ли е да е и от водната помпа този стържещ звук?И лесно ли се сменя тя макар да е на 10000 км?
Колега, що не я запалите без пистовия ремък ??? Така ако го има шума, ще оставите настрана всичко закачено на пистовия ремък, а ако го няма, ще ровите само по него... Той върти динамо, хидравликата, компресора на климатика.
- ДАНЧО
Климатика като го пусна + всички консуматори няма никаква промяна в шума. Голямо хъркане голямо чудо не мога да си позная колата. И това го направи изведнъж при изкачване на един баир от тогава почна :-(
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Водна помпа ! Аз миналата седмица смених моята, а беше на около 15000 км, но луфта си беше сериозен, без да тече, просто шумеше нетърпимо! Проверете я, пък после драсни един ред тука :)
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
joromnt написа:Колега, що не я запалите без пистовия ремък ??? Така ако го има шума, ще оставите настрана всичко закачено на пистовия ремък, а ако го няма, ще ровите само по него... Той върти динамо, хидравликата, компресора на климатика.
подкрепям мнението!
- ДАНЧО
След малко я почваме. Първо така ще направим, ако шума продължава се насочвам към водна помпа и шайбата на коляновия вал.
- ДАНЧО
Re: Golf IV AGR 1999 г. - стържене в двигателния отсек
След цял ден мъки и мръзнене проблема е отстранен. Оказа се генератора. Преди да го открием сменихме 3 демпферни шайби и един обтегач. Сега мотора пее.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: Golf IV AGR 1999 г. - стържене в двигателния отсек
ДАНЧО написа:След цял ден мъки и мръзнене проблема е отстранен. Оказа се генератора. Преди да го открием сменихме 3 демпферни шайби и един обтегач. Сега мотора пее.
трябваше да започнеш от там първи, и да не мръзнеш толкова напразно
- ДАНЧО
Re: Golf IV AGR 1999 г. - стържене в двигателния отсек РЕШЕН
От там започнахме,свалихме пистовия ремък както ме посъветвахте и запалих, мотора мъркаше,понеже предния ден майстора беше свалял генератора да види да не му е блокирала инерционната ролка,не била, и изключихме и него като проблем , оставаше компресора на климатика и хидравликата,но шума не се променяше нито като пусна климатика , нито като въртя волана, и "обвинихме" демпферната шайба на коляновия вал,понеже тя движи всичко.Купих от моргата, сложихме я пак същия х** , казахме си и тя ще е като моята заминала, сменихме я с втора, абсолютно същата работа , същия шум.Отказахме се и убедих майстора да ми сваля генератора докато аз отида да сменя шайбата за генератор.Взех генерато р дадоха ми 120А, явно той е бил на най-лесно, викам си ааа намазах , да ама не като отидох до колата и видях моя генератор,че е с 6 писти, а този който ми дадоха е с 5 от ауди а4 , кой да ти знае,че не са еднакви, хайде пак към моргата , взех друг генератор 90А той беше от шкода.Сложихме го и всичко заспа .... За това беше мръзненето 

Върни се в “Дизелови агрегати”