Вчера се сдобих с още един PASSAT - B5 1,9 TDI ATJ-мотор.
При огледа намерих няколко забележки и съответно успях да смъкна цената леко. След като тръгнах да се прибирам намерих още няколко забележки... ама вече беше късно и сам ще си ги оправям.
Та: изглежда термостата е за смяна понеже по показанията на таблото антифриза не загрява, но парно има; след около 20км. при едно изпреварване загуби мощност (направо си стана мърша), след още 5км. спрях, угасих го... после запалих, изфорсирах го и като тръгнах всичко беше наред (все едно Windows) и не е правил повече такива магарии (още 250км. изминах); след още 20 км. ми светна лампа за ниско ниво на маслото, намерих на една петролска бензиностанция полусинтетика 10W40 Валволин супердизел (предишния собственик каза, че е с полусинтетика). Преди да го налея проверих щеката - наистина беше под минимума и беше бая тънко маслото. Долях 0,5 литра и лампата угасна и не е светвала повече. Като измъквах щеката - излезе заедно със пластмасовата тръбичка. Сложих я обратно, но забелязах, че в долния си край е пукната и за това изглежда съм успял да я измъкна; явно ще трябва да я сменям. По принцип работеше централното - от лявата врата като заключвах се заключваха всички врати, а като се прибрах не искаше да заключи всичките. Заключваше се само лявата. Вътре от бутона за заключване на вратите си се заключват и отключват. Или има някъде прекъсване във вратата или нещо не го правя както трябва... ще се проверява.
Иначе е много пъргава и мотора е много еластичен... 310Nm мисля че си ги има всичките. По мои сметки трябва да ми е дала разход около 4,5l/100km, което си е доста добре. 6-тата предавка явно помага доста за икономията. Вземах я с нови зимни гуми Континентал (дот средата на 2012), лети джанти 15", нови спирачни дискове и наклатки, нов акомулатор Hella 80Ah, регистрирана, с годишна винетка, ГО до Април, преглед до Януари.2014, не тропа и влизането в дупки не се усеща почти, много стабилно се държи на пътя. Външно има много дребни забележки, които трудно се забелязват, а вътрешно салона е много запазен (плюш).
Вдруги ден ще я карам на обслужване и ще я закачим на диагностика да видим какво ще си покаже. Знам че ще кажете: Защо не я закачи преди да я вземеш да видиш какво ще покаже? ... Нямаше къде, нямаше време, а и всичко ми изглеждаше наред... по принцип е грешно, но разчиташ на късмета си.... Надявам се да съм уцелил и да не ме вкара в големи разходи.
А сравнение между В4 и В5... огромна разлика... отвсякъде!
Ако някой даде съвет... ще съм му благодарен!

Моля модератора да премести темата в "Технически Форум за Passat", тъй като не съм забелязал, че съм другия подфорум... извинявам се за което.