Б4 проблемен преден амортисьор

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Б4 проблемен преден амортисьор

Мнениеот brad4edat » Вто 12 фев 2013 18:09

Понеже каза, че шестограмноя отвор на стеблото е превъртял и неможе да държиш контра, си мисля, че най-добре, лесно и безопасно е да се капне( завари) едно парченце шестограм. Шесторгама си го преценяваш, че да влезне в превъртялото местенце и някой кадърен заварчик да го точкова или завари за горния крайчец на стеблото с телоподаващ апарат! Никакви електоржени! Парченцето го мериш да е достатачно дълго, че да можеш да захванеш контра без да си пречат двата ключа. Мисля, че това е единствения надежден и безопасен вариант в твоя случай.
Само гледай да си навил горната гайка преди да точковате шестограмчето ! :mhihi

Никакви заварки и точкования под нивото на горната гайка и тампона (ако ти е мил живота и колата), независимо какви умници ще срещнеш , и глупостите, които бълват!

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Проблемен преден амортисьор на Б4

Мнениеот hayabusa_gsxr » Вто 12 фев 2013 18:32

zfa159 написа:Масовите амортисьори са за контра 6-тограм 7мм .

Тоя шестограм не съм го виждал или е много рядък, сигyрно става въпрос за еврейска звезда 7-ца.

Последна промяна от hayabusa_gsxr на Чет 14 фев 2013 0:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 13 фев 2013 20:16

Масово са с такъв,обикновен шестограм (шестостен още начичан...имам претенцията,че различавам шестограм от еврейска звезда :mhihi ) 7мм - Закс,Каяба,Боге,оригиналните...все са с такъв.При някои е и 8мм, зависи. Самия шестограм като инструмент,се намира ама малко по-трдуно,на повечето места ме гледаха като голям кръгъл камък като ги питах :)
Иначе по темата - точно и аз това имах предвид - да се набие нещо в отвора,да се завари (с телоподаващо) и така да се стегне.Само да не е много дълго,щото ще излезе през предния капак като го затвориш :mhihi

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 15 фев 2013 17:40

7 mm. мамка му е. Всяко уважаващо себе си "гедоре" има в комплекта си накрайник, шестостен, 7мм на вложка.
Отделно се продава и само накрайник на вложка, само не знам за 1/2 или 3/8 тресчотка беше. Може пък и двата Погледни захвата. Аз също го спуках преди време и като сменях тампоните ми се разказа играта. Опрях до пищова в крайна сметка.
И така, гледаш къде пише автосервизно оборудване и купуваш, около 10лв. Или обади се на приятел.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 15 фев 2013 23:18

Изглежда като шестостен 7мм контрата, обаче всъщност е "еврейска звезда".И аз го разбрах в последствие.

Върни се в “Passat”