Golf 3 2.0 115к.с. ADY не държи обороти на празен ход РЕШЕН!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Re: Golf 3 2.0 115к.с. ADY не държи обороти на празен ход

Мнениеот Ickoov » Вто 12 фев 2013 23:36

аз си държа на мнението че трябва да се монтира датчика на мястото си и така да се види какво е положението на таблото, на компа и разбира се в държанието на автомобила.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 12 фев 2013 23:51

утре сутринта преди работа ще пробвам как е студения старти и ако пак прави мизериите ще го взема и утре вечер или в др ден като има време ще го монтирам

а нещо относно датчика за тепературата на входящия въздух? ако не е изправен какви биха били симптомите?

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Сря 13 фев 2013 10:43

Не изключен, но е по-малко вероятен.
Lov4o написа:така, малко развитие - днес като се прибрах да обядвам откачих клемата на акомулатора и я оставих така, когато се прибрах после я закачих пак и дадох на контакт за 5 мин да седи така (прочетох го от теми на колеги за обчаване на дроселови клапи) и клапата започна да си дрънка вътре на 6тата минута завъртях ключа и запалих, отначало държеше 500 600 об и подадох газ до 2000об и пуснах педала и си остана да работи на 800-850об като много леко ги колебаеше. качих се и отидох до брат ми да я закачим с компа да видим какво ще излезе и... нищо. никакви грешки при двигателя. после отворих живите данни и тук вече 2 неща ми направиха впечатление:
1: колата беше загряла на 90 градуса по уред а в живите данни ми показваше 117градуса
2: по борд външната температура беше 4 градуса а при живите данни ми показваше 24градуса на температурата на входящия въздух (от датчика на кутията на въздушния филтър)

1: Това само по себе си води към датчика на охл.течност
2:Нормално е на място да взима по топъл въздух от двигателя

за пример: Моята кола при външна температура 9 градуса на място взима ~45 градуса, а в движение 18 до 30 градуса

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 13 фев 2013 12:08

добре, довечера ще го сменя датчика. след малко ще я пробвам да видя дали след вчерашните процедури има ефект и ще пиша

edit: преди 10 минути отидох и врътнах ключа и колата запали и си заработи на място както трябва, обаче в момента в който подадох газ и обърнах на газ и пуснах педала и веднага изгасна, повторих го 2 пъти и беше едно и също :eek

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 13 фев 2013 20:16

още малко развитие по въпроса:
преди малко се прибрах и диретно в гаража да сменям датчика, като използвах процедурата: маркучето за излишния антифриз в една бутилка литър и нещо и я запалих да работи на обороти (работеше с треперене на обороти, на бензин) докато я напълни за да не текне атифриз когато сваля датчика.
докато чаках да се напълни бутилката(около 5 минути) забелязах че около свещта на 4ти цилиндър е леко омазнено и пипнах с пръст и после го помирисах и ми замириса на бензин :eek
та смених датичка, и опитах да пристегна свеща и се стегна с около половин оборот, след това си налях антифриза и запалих и - оооо чудо оборотите заспаха без да колебае, изфорсирах я и си обърна на газ и - оооо чудо пак си работи и си държи обороти без да колебае.

ОБАЧЕ имам леко съмнение, че може леко да съм се подвел, защото когато чаках да се източи антифриза в бутилката двигателя малко или много е вдигнал едни 20 30 градуса и може и заради това да си е работила както трябва. вече минаха 2 часа от както приключих с описаното в този роман тука и смятам да изчакам още 1 за да съм напълно сигурен че двигателя е напълно студен и ще отида да пробвам пак.

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Сря 13 фев 2013 21:24

Я между временно си притегни и останалите свещи :mhihi

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 14 фев 2013 8:50

Ickoov написа:Я между временно си притегни и останалите свещи :mhihi

ооо още вчера ги проверих всичките :mhihi :mhihi :mhihi

искам с голяма радост да съобщя че преди 20 мин на отиване за работа минах през гаража да видя какво е положението след вчера и всичко вече е както трябва колата пали и си държи обороти както на бензин така и на газ :bowdown :bowdown

ще изчакам до довечера когат ще отида за 2ри опит и ако всичко си е пак както трябва вече ще напиша че проблема е решен :love.vwclub

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 14 фев 2013 16:47

резултати след тест преди малко:
1.колата работи както трябва с непоклатими обороти както студена така и топла на газ и бензин
2.има положителна разлика във вървежа на бензин, преди до към 3000 оборота беше мудна и след това се изтрелваше. сега вече върви както трябва и ускорява много приятно от ниските

благодарности към колегите, които се включиха и особено на колегата Ickoov, ако живот и здраве се засечем на събор имам да черпя :beer

Потребителски аватар
Ickoov

Re: Golf 3 2.0 115к.с. ADY не държи обороти на празен ход РЕ

Мнениеот Ickoov » Чет 14 фев 2013 16:58

:12 Жалко, че ходя на други събори (с Японки). Но се радвам, че помогнах :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”