Проблем с шибидах на голф 3 - решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
qqqq
Автомобил:
Двигател:

Проблем с шибидах на голф 3 - решен

Мнениеот qqqq » Сря 13 фев 2013 22:27

Колеги като си заключа колата и шибидаха ми се отваря и предо го беше правил тоя проблем, един алармаджия ми го оправи някак си но сега нямам връзка с него, а вън вали. Някой има ли идеи

Последна промяна от qqqq на Чет 14 фев 2013 18:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
potrebitel19
Автомобил: VW PASSAT 35I
Двигател: AAA

Re: Проблем с шибидах на голф 3

Мнениеот potrebitel19 » Сря 13 фев 2013 23:22

Здрасти колега.Пробвай да махнеш бушона на централното и заключи колата ръчно.Това ти го предлагам като моментно решение докато се свържеш с човека.

qqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qqqq » Сря 13 фев 2013 23:34

то моментното решение е да затворя шибидаха и да махна буксата, ама въпроса е, че си имам работещ шибидах и искам да си го ползвам :biggrin а между другото човека ми го оправи без никакви инструменти и прочие беше вътре в колата натиска нещо дистанционното няколко пъти отключи и заключи и го оправи, не знам кога ще имам възможност да отида пак при него, така че ако някой има идеи да казва

success
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот success » Чет 14 фев 2013 10:25

qqqq написа:то моментното решение е да затворя шибидаха и да махна буксата, ама въпроса е, че си имам работещ шибидах и искам да си го ползвам :biggrin а между другото човека ми го оправи без никакви инструменти и прочие беше вътре в колата натиска нещо дистанционното няколко пъти отключи и заключи и го оправи, не знам кога ще имам възможност да отида пак при него, така че ако някой има идеи да казва

колега като махнеш пластмасата при плафона под която стой буксата за шибидаха би трябвало да имаш един шестограм, той служи за ръчно затваряне на шибидаха.Затваряш го ръчно и махаш буксата докато дойде по-хубаво време и можеш да отстраниш проблема.

ПП. Ако нямаш шестограм на въпросното място можеш да използваш най-обикновен шестограм мисля беше 4мм

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 14 фев 2013 10:29

Сваляш моторчето като шибидаха е напълно затворен, без да го откачаш от кабела. Задържаш копчето на позиция затваряне докато спре да бръмчи, монтираш обратно и си свиркаш :drive

qqqq
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с шибидах на голф 3 - решен

Мнениеот qqqq » Чет 14 фев 2013 18:42

мерси колега, точно така и направих, сега всичко си е както трябва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”