проблем със стъклата на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sexwin
Автомобил: golf III
Двигател: afn

проблем със стъклата на голф 3

Мнениеот sexwin » Вто 18 дек 2012 4:37

Всичко запозна с това , че отклюяих колата от дистанционното на алармата и задно дясно стъкло се свали до долу и няма вдигане нагоре ! Какво ли не правих и няма вдигане и няма ! Карах на свалено стъкло и пробвах да сваля леко шофиорския и да го вдигна и пак така сваля се надолу , нооо нагоре неиска , пробвах пасажерския , ноо с него нямаше ядове ( забелязал съм , че дори без ключ може да се сваля и вдига отвътре ) и пробвах заден десен и също както преден ляв надолу слиза , нагоре не , а пак казвам , че с отключването на колата от дистанционното на алармата заден ляв се свали до долу ! Примирих се , че нямат вдигане и я заключих от дистанционното на алармата и видях , че алармата се стартира , а централното не сработва .. протегнах ръка и натиснах пина на шофиорската врата и се заключи цялата кола , после с ръка дръпнах пина и я отключих и след това си се заключаше и отключаше от дистанционното на алармата и пробвах да дам на контакт и да вдигна стъклата и си се вдигнаха до горе всичките без ядове все едно проблем не е имало .. хайде сега ми кажете какво се случва ?!?!?!?

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: проблем със стъклата на голф 3

Мнениеот teddy » Вто 18 дек 2012 9:34

Провери си връзките по алармата. Може някоя да е окъсила или да е направила някъде утечка!

Последна промяна от teddy на Сря 19 дек 2012 21:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 18 дек 2012 9:39

Имах същия проблем, пак през зимата, а приятната изненада бе че прозореца ми се бе смъкнал през деня при обилен снеговалеж и в колата имаше мноого сняг. Проблема се оказа намокрен комфорт модул. Изхвърлих го и всичко е ОК.

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Пон 31 дек 2012 13:44

Къде се намира тоя модул и как така го изхвърляш и всичко си работи?

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Сря 13 фев 2013 16:08

Моя се намираше в шофьорската врата. Изтръгнах го, но без него не работеха заводските копчета на шофьорското стъкло и затова им пуснах 2 кабела + и си забих едно копче тип бойлер на кората и немя ядове.

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Чет 14 фев 2013 11:27

И аз имах същия проблем. Една сутрин стъклото падна(ел. стъкла) и не можа да се вдигне. Махнах кората и се оказа, че държача е счупен, защото са ги направили пластмасови. Взех телчица и за 15 минути го оправих. Сигурен съм, че проблема ти е същия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”