голф 3 1.6 75 - Изместени скорости
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
Re: голф 3 1.6 75 - Изместени скорости
колеги да попитам и аз нещо N 28 ограденото с червено там има една гума квадратна тя ми сее скъсала и незнам как се казва и трябва дая сменя и ще успея ли сам да се справя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Гумата, която гледаш е с номер 31. Просто е нещо като тампон, надянат на този метален елемент, не знам как точно да ти обясня, надявам се ме разбра. Някои го побългаряват с маркуч, вместо гумен тампон. Не зная това нещо дали го има в магазина като заместител на оригиналното (примерно на ТОПРАН), или се предлага само като ОЕМ. Попитай и прецени. Ако струва левчета, според мен не го побългарявай, ами направо си вземи ново от магазина. Сменява се лесно, ако имаш канал. 
Когато няма тампон там, а е останало голо желязо то има луфт с елемента 28, който го стяга като пръстен. и така хем скоростният ти лост играе, хем и скоростите не могат да влизат добре, понеже ходът на избирача става по-неточен и къс (може да хъркат като превключваш).

Когато няма тампон там, а е останало голо желязо то има луфт с елемента 28, който го стяга като пръстен. и така хем скоростният ти лост играе, хем и скоростите не могат да влизат добре, понеже ходът на избирача става по-неточен и къс (може да хъркат като превключваш).
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
мерси колега за напътствието, да точно така е проблема както си го описал
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Здравейте на всички.Това упражнение го правих на моят Голф преди 3 години.За тампона на скоростния лост ми искаха 73 лева.Реших че тези пари ще ми трябват за други неща.Беше износен гумения тампон в част №28 от схемата по-горе.Огледах нещата и реших да го побългаря.За целта използвах кръгла гума (маркуч без дупка),но става от всякаква гума с нужната дебелина.Отвън се оформя като буре.Пробих по оста с ф10 и от двете страни разширих с ф13,като по средата остана тясно място около 5-6мм.Това тясното задържа тампона за каналчето на оста.Външния диаметър на "буренцето" е малко по-голям от отвора на част 28-оформих го на шмиргел 35на35мм.Преди да разглобите бележете с нещо остро положението на осите на ск.кутия и ск.лост към №28.Получи се от първия опит за 30 минути с демонтаж-монтаж.Така карам вече 3 години.Успех! П.П. Най-после след 2 години направих снимка на "моя" тампон за без пари.Снимката е покрай друг ремонт и затова там е умокрено. : http://media.snimka.bg/s1/1450/029143272.jpg?r=0 , http://media.snimka.bg/s1/1450/029143273.jpg?r=0 . Една бира,две цигари време и скоростите като нови!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
tot_1425 написа:Здравейте на всички.Това упражнение го правих на моят Голф преди 3 години.За тампона на скоростния лост ми искаха 73 лева.
При подобна цена трябва човек да развихри въображението си и да покаже защо думата побългаряване е с български произход

Колегата над мен е дал вариант, предполагам, че може и да се изработи на стругар нещо като топка от полиамид или друг по-мек и евтин материал (попитайте личния си стругар за такъв), която да влезе почти плътно в квадратния пръстен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”