Обучаване нa ключове с VAG-COM
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kateri
- Автомобил: New Beetle
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Обучаване нa ключове с VAG-COM
Браво, полезна тема!
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Първо, браво за темата!
Прочетох,че някои колеги са успели да направят процедурата. Има ли още освен тези 2-ма 3-ма които са се похвалили ? Как мина имате ли някакви проблеми?
Имам и едно питане:
Казаха ми, че при обучаването на ключа се оправяла някаква кутийка под волана? И че при някои обучавания колата пали и след 10-30 метра загазва и не може да се запали повече (поне докато не я оправи някой). Има ли хора които са се сблъсквали с този проблем ?
Благодаря!
Прочетох,че някои колеги са успели да направят процедурата. Има ли още освен тези 2-ма 3-ма които са се похвалили ? Как мина имате ли някакви проблеми?
Имам и едно питане:
Казаха ми, че при обучаването на ключа се оправяла някаква кутийка под волана? И че при някои обучавания колата пали и след 10-30 метра загазва и не може да се запали повече (поне докато не я оправи някой). Има ли хора които са се сблъсквали с този проблем ?
Благодаря!
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колеги проблема при мен е,че колата си пали без проблем ама не иска отключва и заключва направо ме вбесява,на моменти работи на моменти не абе.........
сменях два пъти батерията и нищо
в този случай и моя ли ключ а за обучаване
колата е пасат Б6 2009г
сменях два пъти батерията и нищо

в този случай и моя ли ключ а за обучаване

колата е пасат Б6 2009г
- plamski3
И аз вече минах по тази процедура и имам чисто нов ключ от новия модел

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
borri написа:колеги проблема при мен е,че колата си пали без проблем ама не иска отключва и заключва направо ме вбесява,на моменти работи на моменти не абе.........
сменях два пъти батерията и нищо![]()
в този случай и моя ли ключ а за обучаване![]()
колата е пасат Б6 2009г
При старите поколения чипа в ключа и дистанционното на ключа нямат нищо общо, при твоета генерация пасат не знам дали е така, но май пак нямат общо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
когато обу4авате ново табло ви трябва пина само на новото табло,днес в сливен ми обу4иха новото табло без пин на старото,така 4е ,пин се иска само на новото табло,
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колеги смених батерията пак и той взе та са опрай
не знам какво стана ама работи

не знам какво стана ама работи
- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
lapata79 написа:когато обу4авате ново табло ви трябва пина само на новото табло,днес в сливен ми обу4иха новото табло без пин на старото,така 4е ,пин се иска само на новото табло,
Ако си с immo3 трябва и пина на старото табло.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
vankicha написа:lapata79 написа:когато обу4авате ново табло ви трябва пина само на новото табло,днес в сливен ми обу4иха новото табло без пин на старото,така 4е ,пин се иска само на новото табло,
Ако си с immo3 трябва и пина на старото табло.
Това не винаги е така, зависи и от компютъра на колата

-
- Автомобил: VW PASSAT 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
колега на клипа се вижда че работи tv на навигацията.Знаеш ли от кьде да си намеря и аз тв тунер/ моята и твоята навигация са едни и същи. 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
miroslavruse написа:колега на клипа се вижда че работи tv на навигацията.Знаеш ли от кьде да си намеря и аз тв тунер/ моята и твоята навигация са едни и същи.
не е тв, а двд, модул се купува от ибей http://www.ebay.de/itm/Audi-VW-DVD-Mult ... 255d4c2383
потръси из форума и другаде съм обеснявал надълго и нашироко за навигацията, тука да не разводянваме темата
- Viksata_55
- Автомобил: Passat b5
- Двигател: AFN 1.9 110ps
Колега, как да разбера какъв ми е пина ? 

- plamski3
С Ваг тахо или Ваг командер.
- Th3_ghost
- Двигател: 1.6 AKL
Имам запитване относно обучаването на нов ключ,колата е Touran от 2007 година.Според прочетеното досега типа имобилайзер спада към 3-то поколение.Направих един нов ключ с закупен чип чисто нов от един български сайт и според типа транспондер би трябвало да е JMA TP23 за Тоуран.Но когато тръгна да изпълнявам тези стъпки фабричния ключ се опознава,а този другия за момент премигва,че всичко е наред и веднага се изписва на дисплея,че нищо не е станало и не го разпознава.Няколко пъти се опитвах с Ваг Ком и Командера да обуча този нов ключ,но нищо не се получава.Какво можете да предложите повече и някой може ли да каже нещо повече като начин на работа на тези нови транспондери,защото доколкото си го обяснявам чипа няма какво да си променя като стойности,защото е пасивен.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление с това поколение не съм запознат може да се обърнеш към колегата от форума vladko той ще ти помогне със сигурност т.к за него това е професия, за нас е само хоби
Това искам да кажа и на доста хора които ми задават сложни за мен въпроси за най-различни фв и ауди за обучаване на ключовете, запознат съм само с поколението голф/бора/пасат 98-2003 (даже с иммо3 не напълно) така че моля ви за други въпроси се обръщайте към колегата Владко той е професионален ключар и е на 'ти' с обучението и ключовете на всички поколения фв както и на други марки

Това искам да кажа и на доста хора които ми задават сложни за мен въпроси за най-различни фв и ауди за обучаване на ключовете, запознат съм само с поколението голф/бора/пасат 98-2003 (даже с иммо3 не напълно) така че моля ви за други въпроси се обръщайте към колегата Владко той е професионален ключар и е на 'ти' с обучението и ключовете на всички поколения фв както и на други марки