Датчик на разпределителния вал на 1.6 АЕК
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: AEK 1995
Датчик на разпределителния вал на 1.6 АЕК
Здравейте колеги имам парламентарно питане за датчика на разпределителния вал на АЕК.При закачане на VAG-COM дава грешка за този датчик(No signal).Може ли без този датчик и каква му е ролята?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик на разпределителния вал на 1.6 АЕК
AEK е секвенционален инжекцион и се нуждае от този датчик, за да знае къде е ГМТ на 1-ви цилиндър,за да може да впръсква секвенционално.
Датчикът е в делкото.
На МоноМотроник (Bosch), при незапален двигател показва грешка, че не работи датчика (е, вярно че там датчикът е един, датчик на Хол-crankshaft sensor). При Мотроник, с какъвто си ти, аз предполагам, че дава същата грешка,при незапален мотор. При запален двигател продължава ли да я има?
На AFT (пак секвенционален, обаче със Simos), при неработещ такъв датчик двигателят не може да развива над 5100-5200 оборота.
Датчикът е в делкото.
На МоноМотроник (Bosch), при незапален двигател показва грешка, че не работи датчика (е, вярно че там датчикът е един, датчик на Хол-crankshaft sensor). При Мотроник, с какъвто си ти, аз предполагам, че дава същата грешка,при незапален мотор. При запален двигател продължава ли да я има?
На AFT (пак секвенционален, обаче със Simos), при неработещ такъв датчик двигателят не може да развива над 5100-5200 оборота.
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: AEK 1995
Re: Датчик на разпределителния вал на 1.6 АЕК
Грешката я дава при работещ двигател
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”