9а сравнение с абф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Johnny_Blaze
Автомобил:
Двигател:

Re: 9а сравнение с абф

Мнениеот Johnny_Blaze » Пет 15 фев 2013 13:35

Едния двигател е 150 коня, другия 136. За какво изравняване говорим!?

Просто не можете да преглътнете това, че с/у по малко коне на комби - нямате шанс :icon_lol

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Пет 15 фев 2013 15:11

Ми вземи прочети темата и ще разбереш какъв е спора. Не е трудно. До това кой има шанс и кой не няма да коментирам.. писнало ми е от хора които хал хабер си нямат от гонки и се пънат. Радвай се на колата и опъвай абф-и и вр-и. :bowdown

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Пет 15 фев 2013 20:41

Колега Johnny_Blaze изобщо нямам намерение да слагам скорости от 9А,колата ми е напълно сток и така можем да се пробваме ако искаш и ми върви голчето достатъчно доволно!Начетох се тук на какви ли не глупусти за АБФ-ите на голф 3,естествено казани от хора,които не карат и не са карали такива коли!И много се чудя,защо тук често допитване за два автомобила преминава в мерене на п....?9А си е 9А,АБФ си е АБФ!Ако механичната инжекция е била по-добра от ел.,то щяхме да караме с нея!Нещата си вървят на пред и това е!

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94

Мнениеот TheExorcist » Пет 15 фев 2013 21:06

Моето мнение по темата е следното- 9а си е 9а... ABF си е ABF!
Карал съм единствено Г2 1.8 моно и Г3 ABF и двете двуврати!
Мнението ми за ABF-а е, че не е кой знае каква кола... НО е достатъчно добра за всекидневно каране. Вярно е, че в ниските е тромава но много пъти съм се убеждавал, че това не е минус (или не голям). Случвало се е с други коли по люлинските светофари да се "заиграваме" и фактите са, че докато "опонента" върти като луд гуми опитвайки се да "захапе" асфалта, ABF-а тръгва без въртене на гуми и си развърта много добре във високите, и всяка следваща предавка я "поема" доста добре. Който е карал ABF ще знае, че при нормална пътна обстановка (нормален сух и чист асфалт) за да върти гуми колата, трябва да тръгне с форсиране.... иначе ускорението е плавно и не бих казал, че е лошо. Спомням си много добре един конкретен случай, когато возих около 250 килограма жито и още двама пътника с общо тегло около 150-160 килограма (ако не и повече). Няма да казвам, че не усетих "товара", защото ще звучи налудничаво. Ще кажа само, че колата по баирите не се замисляше кой знае колко!

Това е в общи линии... и нека не забравяме, че за всеки влак си има пътници :P

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993

Мнениеот victory1983 » Пет 15 фев 2013 21:37

Това е най-точната преценка за прословутия АБФ,който до сега съм чел във форума! :th_up

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Мнениеот Ник никишето » Пет 15 фев 2013 23:05

9а върви много и съм на 100% сигурен че абф ще му е опашка ако ли не няколко коли назад .
Колегата с 9а май много си вярва и има защо но срещу вр6 няма шанс да го бяга освен ако не го понагласи, с лекота става 180коня и тогава вр6 няма шанс. Ще се радвам спора да се реши както е редно , няколко литра бензин да решат спора както и безопасно място и разумни водачи :th_up
:beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 15 фев 2013 23:37

Много върви :icon_lol Колко да върви.Пасатора е доста по тежък и голфа ще го разтяга как си иска.Не разбирам какво се връзвате на фантасмагориите на тоя и оня :screwy

Потребителски аватар
Ник никишето

Мнениеот Ник никишето » Съб 16 фев 2013 0:06

свери си инфото за килограмите че доколкото помня пасатора е 1150 на кантар сме го качвали! и с тези мк3 моля ти се просто нямам думи .Имаше един приятел още когато бяха актуални тези пръчки метна много пари по един абф то не бе генерация, чип ,филтър и куп други неща на дино излезе 180 коня и едно рено уилямс кабрио го правеше смешен а е само 139 коня и после се размениха колите да не до шофьорите и резултата беше същия да не говорим за опел астра жси и то 1.8 122коня пак го биеше хонда 1.6 витек пак го биеше мк2 кр го биеше и още куп коли дето са под стоковите му 150 магарета . След 2-3 месеца колата ми излиза от бокса с съден мотор с радост бих ми показал как ми свети хелата докато ме гони някой много луд абф ;) а и др искам да кажа на спора е безсмислен и само си пишем глупости , сипвай бензо разберете се ден час място идваме една тайфа и се пускаме след това бири и коментари на място :th_up

:love.vwclub

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Съб 16 фев 2013 0:07

Ник никишето написа:9а върви много и съм на 100% сигурен че абф ще му е опашка ако ли не няколко коли назад .
Колегата с 9а май много си вярва и има защо но срещу вр6 няма шанс да го бяга освен ако не го понагласи, с лекота става 180коня и тогава вр6 няма шанс. Ще се радвам спора да се реши както е редно , няколко литра бензин да решат спора както и безопасно място и разумни водачи :th_up
:beer

Даже според мен тоя с Голфа ше си погледне в краката дали е дал газ.. унва ми ти комби като се изстреля там някъде в далечината.

Вървя прилично пред стоков АБФ.. като се оправи времето ако колата ми не е влезнала в гаража за ъпдейт дайте едно такова комби и да караме.. или ще се кантарим или ще го бия с 1-2 коли. Ако обаче го препарирам, викам да спрете да го хвалите?

Или просто карайте с някой стоков Голф и да се приключва темата.

Потребителски аватар
Ник никишето

Мнениеот Ник никишето » Съб 16 фев 2013 0:21

За сток говорим абф вс 9а с интерес ще следя темата докато не се стигне до гонката, и мисля че са излишни следващи коментари че нещо се засягат тройкаджиите (момчета не се палете от четвърт никой тук не дошъл да хейтва )

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Съб 16 фев 2013 0:28

Еми да де.. сток АБФ пада.. значи аз да кажем трябва да бия с 2-3 коли най-много. Аз казвам, че ще са повече.. И няма как човек да не се пали когато се говорят подобни глупости.. 9А с лекота напомпан до 180 коня..

АБФ с филтър, чип и колектор отново 180 коня на диното.. пада от Астра 122 коня, некво кабрио 140 коня и т.н. Първо БЕЗ валове и сгъстяване тоя мотор нема как да удари 180 коня.. второ дори и около 160те коня (щото толкова ще даде с тия модове) много припада такава Астра, че даже и 150к.с. ГСИ.. че даже и леко пипано ГСИ.. не ме питай от къде знам ;)

Потребителски аватар
Ник никишето

Мнениеот Ник никишето » Съб 16 фев 2013 0:40

да с извадена свещ може да припадат :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Съб 16 фев 2013 0:41

Еми.. успех тогава. :th_up

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 16 фев 2013 0:44

Аз като видя пасат 9а, пускам десен мигач, завивам в някой касък скривам се, покривам се и изчезвам безкрайно :mhihi :mhihi
Не се сдържах, сори :smile И аз не вярвам 9а да има толкова подигравателни способности над читав сток абф :eek

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Съб 16 фев 2013 1:05

Повечето от тук си мислят че 9А върви повече от АБФ поради простата причина че на 9а достигането на максималния въртящ момент е във по ниските обороти и като прибавиш по късата кутия и тия 180нм се усещат повече и чуството е че яко се набира то е така само че абф-а въпреки че се усеща че по тромаво набира пак върви повече особено от 2-ра нагоре.9а когато приключва със набирането абф-а тогава почва :wink не ме разбирайте погрешно аз уважавам и двата мотора но което си е така си е така,а тия работи каде ми говорите за сравнение 9а срещу вр6 без коментар.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”