Пасат Б5.5 4Х4 2.5 TDI 2004 г Автомат
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Пасат Б5.5 4Х4 2.5 TDI 2004 г Автомат
Здравейте,чисто нов съм във форума и се надявам да срещна разбиране.Ако нещо съм объркал или не съм попаднал на точната тема,моля да бъда извивнен.Предстои ми покупка на автомобила от заглавието.На какво да наблегна при огледа.Колата ще си отиде иначе на канал,майстора ми ще я погледне/да види това което се вижда и чуе мотора/ще я закачим на комп,но аз при огледа на какво да наблегна.Познат ми спомена,че проблемни са клапичките на климатроника,при първия оглед ми направи впечатление,че багажника не се отваря.Трябвало му ключ,с него се отвори.Акумолаторът беше слаб,подадоха му ток и така запали,но обяснението беше ,че тока е слаб и затова,не може да се отвори капака при,,работещ двигател,,
.При отваряне на вратите,трябвало да светват плафоните,били някакви машинки,които също били проблемни.Това е което се сещам.Моля за отзивчивост от ваша старна и ще се надявам на повече мнения и препоръки.Един от вас и вече винаги с вас.

Последна промяна от Vlad777 на Нед 17 фев 2013 1:32, променено общо 1 път.
Причина: Коригирах главните букви в заглавието
Причина: Коригирах главните букви в заглавието
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: ПРЕДСТОЯЩА ПОКУПКА НА ПАСАТ Б5.5 4Х4 2.5 TDI 2004 г АВТО
Не беше онова точния подфорум.
Преместих.
Но писането с главни букви навсякъде в НЕТ-а се приема за крещене!
Моля, редактирай заглавието.
Преместих.
Но писането с главни букви навсякъде в НЕТ-а се приема за крещене!
Моля, редактирай заглавието.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Здравей,
По въпроса за 2.5 ТДИ има изписани стотици теми във форума. Пробвай в търсачката да напишеш "душегуб". Изводът е - търси си 1.9 тди.
А по въпроса за задната врата и плафоните - проблеми с микроключета и затварянето на задната врата. Също има доста писано по въпроса - използвай търсачката и ще се убедиш сам.
По въпроса за 2.5 ТДИ има изписани стотици теми във форума. Пробвай в търсачката да напишеш "душегуб". Изводът е - търси си 1.9 тди.
А по въпроса за задната врата и плафоните - проблеми с микроключета и затварянето на задната врата. Също има доста писано по въпроса - използвай търсачката и ще се убедиш сам.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
2004г е новия тип мотор на 2.5тди и за лаиците е същия "душегуб"............
с две думи казано:има заложен доста голям заводски ресурс в този автомобил ,но подръжката е 1.5 по скъпа отколкото стандартното 1.9тди помпа дюза-да се сравняват двата мотора е малко несъвместимо-говорим за две бутала в повече ,повече тишина в купето и така нататък.реално погледнато по големия мотор не се износва ,но подръжката е по скъпа ,а вече никой не кара автомобили до седемцифрен километраж-това при шестака е по предположимо отколкото при малкото братче.
при избор на стара кола е повече късмет ,отколкото гаранция за безавариино каране
с две думи казано:има заложен доста голям заводски ресурс в този автомобил ,но подръжката е 1.5 по скъпа отколкото стандартното 1.9тди помпа дюза-да се сравняват двата мотора е малко несъвместимо-говорим за две бутала в повече ,повече тишина в купето и така нататък.реално погледнато по големия мотор не се износва ,но подръжката е по скъпа ,а вече никой не кара автомобили до седемцифрен километраж-това при шестака е по предположимо отколкото при малкото братче.
при избор на стара кола е повече късмет ,отколкото гаранция за безавариино каране
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колегата не е писал с кой мотор е колата. А по писаното изглежда не го купува от частно лице, а от някой автоджамбаз, който като гледам не е особено искрен.
Аз например отидох в една автокъща да гледам пасат 2004 г., който се оказа, че е 2001, но по документи е 2004... Тук всичко е възможно...
И понеже имам няколко познати с 2.5 тди 150 к.с. силно не го препоръчвам. Единият от тях за година и половина 6 пъти беше викал пътна помощ. И не случайно тези пасати са с по 2000 лв по-евтини от същата година 1.9 тди и същото ниво на оборудване.
А ако наистина е по-новия мотор 2.5 тди 163 к.с., тогава с правилна поддръжка няма да има тези ядове.
Но като цяло колата трябва да се гледа много внимателно, защото съдейки по забелязаните проблеми, предишният собственик я е карал докато се продаде без да си прави труда да я поддържа в отлично състояние.
Аз например отидох в една автокъща да гледам пасат 2004 г., който се оказа, че е 2001, но по документи е 2004... Тук всичко е възможно...
И понеже имам няколко познати с 2.5 тди 150 к.с. силно не го препоръчвам. Единият от тях за година и половина 6 пъти беше викал пътна помощ. И не случайно тези пасати са с по 2000 лв по-евтини от същата година 1.9 тди и същото ниво на оборудване.
А ако наистина е по-новия мотор 2.5 тди 163 к.с., тогава с правилна поддръжка няма да има тези ядове.
Но като цяло колата трябва да се гледа много внимателно, защото съдейки по забелязаните проблеми, предишният собственик я е карал докато се продаде без да си прави труда да я поддържа в отлично състояние.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Колега , разликата в подръжката на 1,9 тди и на 2,5 тди си е доста голяма във всяко едно отношение. За мен не си заслужава да се набиваш на 2,5 тди. Карал съм и двата двигателя , не че няма разлика във вървенето , но не е голяма, а разликата в разхода на гориво е с 3 на сто повече извънградско и с 4 до 5 на сто повече градско. Сам си смятай. А иначе аз вече патих с микроключета които не са никак евтини но има и заместители. Провери хубаво и 4те врати , дали светкат плафоните при отваряне. Аз също имам от време на време проблем с отварянето на багажника. Не знам на какво се дължи може би е слабо място. Но задължително колата първо през читав сервиз трябва да мине. Проверка на носачите, и закачена на комп за грешки . Климатроника сам можеш да си го провериш за грешки по начина описан тук: http://www.ekak-avto.bg/dnevno/kak-da-nastrojvame-klimatronik-na-golf-iv . Ако има проблем с някоя от клапите, то трябав да знаеш че са скъпи моторчетата (между 150 и 200 лв. бройката)и за смяната им се сваля ЦЯЛОТО табло. Успех с покупката.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”