Драг-фън тема

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Драг-фън тема

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 17 фев 2013 9:23

Много от хората посещаващи форума, нямат възможност да си направят кола за Драг пистите,но един голям % от потребителите живо се вълнуват от Драга.
Всеки се е срещал с друг автомобил на драг-чертата,и винаги е интересно :biggrin

Драга...бил той случаен на стоп,светофар...или на специално избрана права без интензивно движение нощем.
Всички сме били на такива места поне веднъж :th_up

Темата е с цел споделяне на впечатления от това над което сме наблюдавали/участвали,независимо дали сме го очаквали или не.
Темата я създавам с цел приятно прекарванв и разпускане през свободното време.
Да влезеш да прочетеш някой друг ред и спокойно да идеш да си се занимаваш с останалите дела.
Темата не е за злобни коментари и нападки.
Не искам да се превръща в лични спорове-ако има такива,ще помоля да си ги решавате на лични съобщения.

Все пак като автор нека да започна темата :

Миналото лято с моята 1.6 джета обута с 4 13-ки гуми 175/70/13 се пуснах с мк2 1.8моно на 17-ки брок 8.5
Преди да се пуснем си мислех,че най-малкото ще сме кантар.
2 пускания...и на двете ме разстреля с много...някъде до края на 2-ра 3-4 коли,нагоре още няколко :stumm

Малко преди това се пуснах с една мазда мх3 1.8....смея да твърдя,че голфа вървеше една идея по-малко от нея.
За съжаление,не успях да видя тяхното упражнение.

Та,извода дето си направих беше:20кс повече са си 20кс повече и дори 17-ки не може да те спасят :mhihi

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Драг-фън тема

Мнениеот Freakylol » Нед 17 фев 2013 9:31

На черта по-принцип не съм се пускал, но по пътя за Русе редовно се гоня с някой ако има, последния път беше с новата джета и с много малко я биех и смятам, че беше 2ка тди, а преди нея с ц200 не знам коя година е, но беше новичък него вече си му бягах. И да вметна, че джетата беше празна, а мерца с 2 човека и аз сам.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Нед 17 фев 2013 9:34

20 коня повече, ама ти имаш и един багажник така че нещата са в преедимство за голфа. А и ти с 13-ките ще пребоксуваш повече, докато голфа със 17-ките ще тръгне без много да превърта.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 17 фев 2013 12:35

Ако искаш да гледаш Drag и Fun едновременно ела следващия път на някое от състезанията когато има свободни стартове.

Има толкова коли в неизвестно състояние и става много весело като гледаш някакви "спортни" коли да дават 18-20 секунди.
Аз на божура се пуснах с моя параход и дадох 18,5 с изпускане на 3-та скорост. На старта бях с Кадет C20XE, които влезна в 15 ките.
Втория старт се падам с Нисан Алмера 2,0 16V GTI и го дръпнах с 2 коли като финиширах с време 18,053, а нисанчето отиде в 19-ките.
Един със Селика 6-та генерация 1,8 даваше високи 19-ки.

Абе голям смях ти казвам и даже ме е яд, че не снимах.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 17 фев 2013 17:05

Драг-фън - на определените за това места. Теми за това пък има бол - за всяко състезание.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”