Странен проблем с газови инжектори
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Странен проблем с газови инжектори
А защо сменяте буталцата,а не само гумените О пръстени?
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
PuShE_ написа:А защо сменяте буталцата,а не само гумените О пръстени?
Ами защото до колкото разбрах в дефектната партида на RAIL и буталцата са от кофти материал ...
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Всъщност буталцата на дефектната партида имат същия материал, проблема е че производителя е модифицирал точно тази гумичка, освен нея е променено и самото буталце в горния му края откъм леглото за новата гумичка, съответно старите гумички вече неможе да застанат на промененото легло. 

- mafiota
eurogas написа:Всъщност буталцата на дефектната партида имат същия материал, проблема е че производителя е модифицирал точно тази гумичка, освен нея е променено и самото буталце в горния му края откъм леглото за новата гумичка, съответно старите гумички вече неможе да застанат на промененото легло.
Всъщност верно че ремонтния комплект е с обикновенни о-пръстени, а оригиналните буталца са с нещо като у-пръстени ...
С две думи със обикновенните буталца с о-пръстени които съм си купил ще стане ли рейката ?
- eurogas
- Контакти:
Разбира се че ще стане, сглобявай, задължително калибрирай и си готов. 

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Как става калибрацията?
- mafiota
eurogas написа:Разбира се че ще стане, сглобявай, задължително калибрирай и си готов.
Тази седмица си направих бронзов преходник, и набавих часовник

Ще споделиш ли на колко ги калибрираш, защото ми се струва че ще се държат по-добре под 0,6мм. ??
А и си мисля че големият ход по-брзо ще скапва о-пръстените.
mafiota написа:eurogas написа:Разбира се че ще стане, сглобявай, задължително калибрирай и си готов.
Тази седмица си направих бронзов преходник, и набавих часовник. Тамоната има програмна опция за принудително задеистване на форсунките с цел механична калибровка, но мисля да го направя с лампата и на 12V.
Ще споделиш ли на колко ги калибрираш, защото ми се струва че ще се държат по-добре под 0,6мм. ??
А и си мисля че големият ход по-брзо ще скапва о-пръстените.
мързи ви да четете, еййййй

Естествено, че ще е по-добре да са с по-малък ход!
По-тихи, по-бързи, по-голям живот
Прави ги на 0.40 и пробий с 2 десети отгоре щуцерите
- mafiota
husky написа:mafiota написа:eurogas написа:
-тихи, по-бързи, по-голям живот
Прави ги на 0.40 и пробий с 2 десети отгоре щуцерите
и на мен подобни числа ми се въртяха из главата, но си е друго да почерпиш информация от извора

- eurogas
- Контакти:
Почти две години настройвах на това разстояние 0.4, всичко е много добре както казва колегата, пробега се увеличава значително, по-тихо работи, разбира се дебита е леко намален но нищо фатално за масовите коли, само че в края на миналата година започнаха проблемите, няколко коли изненадващо се върнаха с липса на мощност, чисто нови рейки се бяха затворили сами до 0.35 ???
Оказа се че са започнали продажба на калпава газ, която надува леко всички гумички, това набъбване намалява допълнително хода....., за съжаление това намаляване е фатално защото при 0.35 - 0.36 инжектора приключва своята дейност или дебита е фатално малък.
Затова вече настройвам на само на 0.5, наблюдавайки наистина много коли, мога да кажа че това разстояние е универсално, оптималния компромис, така рейката е издръжлива на всякакви бози, приятно ме изненада информацията от производителя Райл, че те също са достигнали до моето заключение и вече ще настройват само на 0.5.
Оказа се че са започнали продажба на калпава газ, която надува леко всички гумички, това набъбване намалява допълнително хода....., за съжаление това намаляване е фатално защото при 0.35 - 0.36 инжектора приключва своята дейност или дебита е фатално малък.
Затова вече настройвам на само на 0.5, наблюдавайки наистина много коли, мога да кажа че това разстояние е универсално, оптималния компромис, така рейката е издръжлива на всякакви бози, приятно ме изненада информацията от производителя Райл, че те също са достигнали до моето заключение и вече ще настройват само на 0.5.

- mafiota
Благодарско на колегите husky и eurogas, професионализма и опита си казват думата

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
martom написа:Как става калибрацията?
С ей този инструмент

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли колегата да сподели ,откъде да си набавим т.н."черна кутия" от снимката ,че с пробна лампа ми звучи малко ,като "селско" изпълнение?
eurogas написа:Почти две години настройвах на това разстояние 0.4, всичко е много добре както казва колегата, пробега се увеличава значително, по-тихо работи, разбира се дебита е леко намален но нищо фатално за масовите коли, само че в края на миналата година започнаха проблемите, няколко коли изненадващо се върнаха с липса на мощност, чисто нови рейки се бяха затворили сами до 0.35 ???
Донякъде споделям мнението на колегата,
ако трябва да сме напълно точни как аз правя - нова рейка настройвам на 0,45 след малкък пробег тя наистина се намаля с 0,05 и идва на 0,40 явно наистина гумичката горе се раздува от многото "бой" който поема.
При стара рейка, отворена за почистване или просто при проверка, вече правя на 0,40, тя си е мръднала колкото си иска и като я сверя на 0,40 вече няма мърдане, с каквато газ да се кара.
Също така самото устройство на евтините инжектори - рейл/валтек позволява много голямо линейно разширение от топлината, и пак има вариация от 0,05 при студена и топла рейка
Не съм съгласен с факта обаче, че при 0,35 инжектора вече приключва своята дейност.. Колега еврогаз, сложете един часовник с преходник за рейл, на инжекторите с които отскоро работите (Романо фаст) и ще видите колко е техния ход

Ако не ви се занимава ще ви кажа, че е 0,35 в 70% от инжекторите, но понеже в това пластмасово тяло няма как да се гони точност при производство, има вариации от порядъка на 0,38 / 0,40 / 0,42 Ако не сте съгласни, ще направя клип с проверка на всеки поотделно

- mafiota
Pencp написа:Може ли колегата да сподели ,откъде да си набавим т.н."черна кутия" от снимката ,че с пробна лампа ми звучи малко ,като "селско" изпълнение?
кое му е селското, че немога да разбера, и с лампа става перфектно! Номера е да прекараш около 1..2А през бобината, и с един бутон за около секунда захранваш. Така няколко пъти, докъто часовника покаже едно и също.
Върни се в “Автогазови уредби”