Измама при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница
-
- Автомобил:
- Двигател:
Измама при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница
Здравейте,поствам темата защото преди два дни разбрах че съм бил измамен при купуването на кола/Golf 4 1.6 AKL/.
Историята е следната:
Октомври 2011 купих Голфа от една авто къща в Дупница.Направих обслужване сложих нова газова и колата вървеше без проблем.След като направи около 25К километра се наложи да сменя съединителя и след това нямаше никакъв проблем.
Преди седмица пътувах към Ботевград и по едно време усетих че съединителя почна да буксува което за мен беше страшно учудващо тъй кото на скоро е сменен и сега пак буксува и то изведнъж и доста сериозно.Както и да е закарах колата която едвам едвам стигна до сервиза в София и я оставих като вече си бях взел нов съединител.Механиака ми се обади на другия ден и ми каза че скоростната кутия е за смяна и ме пита дали съм я ремонтирал,при което отидох в сервиза и ми показаха как кутията е заварена с 15см шев по корпуса от вътрешната страна.Извода е че колата е купена със счупена скоростна кутия,завари ли са я колкото да тръгне и са я пуснали в продажба.Кажете има ли начин при покупка да се засекат подобни проблеми?
ПО надолу ще постна името и адреса на автокъщата в Дупнаца да го имате в предвид при евнтуална покупка на кола!
Историята е следната:
Октомври 2011 купих Голфа от една авто къща в Дупница.Направих обслужване сложих нова газова и колата вървеше без проблем.След като направи около 25К километра се наложи да сменя съединителя и след това нямаше никакъв проблем.
Преди седмица пътувах към Ботевград и по едно време усетих че съединителя почна да буксува което за мен беше страшно учудващо тъй кото на скоро е сменен и сега пак буксува и то изведнъж и доста сериозно.Както и да е закарах колата която едвам едвам стигна до сервиза в София и я оставих като вече си бях взел нов съединител.Механиака ми се обади на другия ден и ми каза че скоростната кутия е за смяна и ме пита дали съм я ремонтирал,при което отидох в сервиза и ми показаха как кутията е заварена с 15см шев по корпуса от вътрешната страна.Извода е че колата е купена със счупена скоростна кутия,завари ли са я колкото да тръгне и са я пуснали в продажба.Кажете има ли начин при покупка да се засекат подобни проблеми?
ПО надолу ще постна името и адреса на автокъщата в Дупнаца да го имате в предвид при евнтуална покупка на кола!
Re: Измам при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница
Еми начина е бил да сте видяли тоя 15 см шев при покупката преди две години... 

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
кола и жена се взимат на късмет.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Аз напълно те разбирам,обаче едно не ми се връзва.Тази кола си я карал две години,не месец,два... Колко време очакваш една толкова стара кола да е безпроблемна? И откъде знаеш кой и къде я е кърпил тая кутия? Аз лично се занимавам с продажба на автомобили отскоро и да ти кажа честно,изобщо не бих се занимавал да кърпя една такава кутия а направо ще я сменя,нищо,че колата е за продажба.Изгубеното време само за този ремонт ще струва повече от тази скоростна кутия,може би ремонта е правен много отдавна и дори и хората дето са ти я продали не са знаели за него.Или пък този при който си я закарал просто е сменил кутията ако се е търсела такава и ти е казал,ето това е твоята кутия и е изкарал някой лев на твой гръб.А и дори да са я закърпили в авто-къщата оттогава са минали две години!
Наскоро купих един бенц и на втория ден се счупи кардана,трябваше да се обадя на стария собственик да му искам сметка ли според теб??? Купих едно ауди отдавна и скоростната кутия издаде багажа същия ден,тогава звъннах на момчето което ми отстъпи от цената 300 лева заради кутията преди покупката и му казах,ето човек прецака се,да знаеш че тия 300 лева ще ги дам за кутия,да не се чувстваш прецакан че свалих 300 лева от цената...
Разбери това са стари коли на изживяване и не можеш да търсиш сметка на този дето ти я е продал,особено след такъв период от време! Друг е въпроса,че досега недоволен от кола която аз съм продал не е имало,късмет,може би??? 
Наскоро купих един бенц и на втория ден се счупи кардана,трябваше да се обадя на стария собственик да му искам сметка ли според теб??? Купих едно ауди отдавна и скоростната кутия издаде багажа същия ден,тогава звъннах на момчето което ми отстъпи от цената 300 лева заради кутията преди покупката и му казах,ето човек прецака се,да знаеш че тия 300 лева ще ги дам за кутия,да не се чувстваш прецакан че свалих 300 лева от цената...

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
За 30 000 км даже чисто нова кола може да даде дефект а камо ли машина на такива години!Колегата по горе е апсолютно прав ,не се знае кутията кога е правена.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
dj_nako написа:кола и жена се взимат на късмет.

Колега аз съм от Дупница, когато купувах моята кола също всичко беше наред, но когато я откарах за обслужване, ми излезе 850 лева. При тебе предполагам че ремонта е 2-3 пъти по скъп но колегата за късмета е прав.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и според мен проблема може да е бил друг и в сервиза просто са изкарали една заваряна кутия и са ти казали:Е на видиш ли кутията ти е за смяна
и какво като е заваряна?преди време на фиат-а на баща ми му залепихме кутията с поксипол и си държа много време.
а ти какви симптоми имаше ?освен че е приплъзвал съединителя?тракане?стържене в кутията?теч на масло?
може да е изтървал семеринга на оста която излиза от кутията и просто да се е поомаслил съединителя и да приплъзва,или да е блокирал в полузацепено състояние
и какво като е заваряна?преди време на фиат-а на баща ми му залепихме кутията с поксипол и си държа много време.
а ти какви симптоми имаше ?освен че е приплъзвал съединителя?тракане?стържене в кутията?теч на масло?
може да е изтървал семеринга на оста която излиза от кутията и просто да се е поомаслил съединителя и да приплъзва,или да е блокирал в полузацепено състояние
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, казваш, че кутията е заварявана от вътре. Като се сменя съединител, не се разглобява скоростната кутия, а само се сваля. Защо са я отворили. Да видят какво има вътре или да ти покажат шева за който са знаели може би.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
каквото и да е след смяната на съединитла ми се струва, че няма да ти е проблем да се бръкнеш едни 400лв за кутия.А това, че е карала 2 години без проблем, и че при първата смяна на съединитела са ти подменили и кутията "безплатно" никой не не може да го знае, освен майстора.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Разбирам за измама да я купиш и след 2 дни да се счупи,ама след 2 години каране
Всичко при колите 2-ра употреба е на късмет,а и не се знае къде е правен този "ремонт".Може и от автокъщата да не са знаели

Всичко при колите 2-ра употреба е на късмет,а и не се знае къде е правен този "ремонт".Може и от автокъщата да не са знаели

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Разбирам за измама да я купиш и след 2 дни да се счупи,ама след 2 години каране![]()
Очаквам всякакви изненади и няма да упрекна никой!Като събера пари за нова, вече мога да имам претенции.Макар ,че и тогава завъртат положението и пак си плащаш като поп.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да де,и аз това имах предвид.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Да де,и аз това имах предвид.
Да де!!просто исках да подкрепя казаното от теб Колега!

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не всичко е както изглежда. Имам една кутия от старата ми 2ка . Кутията е пИрфектна с единствена забележка че има 6см цепнатина от страната към очиларката. Е..да я изхвърля ли или да дам 20лв да ми я заварят и да си я жуля още години ? От къде се подразбира че е купена със счупена кутия и е правена в автокъщата? Ако беше така нямаше да изкара 2 години,но както и да е.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”