Измама при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Re: Измам при покупка на автомобил,Golf 4 1.6 AKL от Дупница
Абе колега ти да не искаш 100000 км . гаранция да ти дадат от къщата. Това ,че на всякъде по света авто търговец е синоним на измамник е едно на ръка, но в твоя случай нямаш никакво право.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това ми напомня на един пичага дето ми купи джипа - след половин година ми звънна да ми каже че трябвало да си разьделим парите за ремонта понеже раздатката му е заминала :) В последствие се оказа че вътре е нямало грам масло :)
Аз не знам кой си купува 10+ годишна кола и очаква по нея да не е пипано нищо. Всички коли имат дефекти, може стария собственик да я правил, може всичко да е станало. По моята като почнах да си правя туй-онуй веднага се забелязват снадки на кабели, други облепени с тиксо, неща дето са махани и слагани на ново. Нормално е, даже е по-добре че хората са си се грижили и са оправяли проблеми, отколкото да са я карали така. А тая тема, че си купил стара таратайка и след 2 години се е скапала скоростната кутия и се оплакваш, аз не знам какъв човек трябва да си да пуснеш такава тема 

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Lenks написа: аз не знам какъв човек трябва да си да пуснеш такава тема
Вероятно е новобранец дето си мисли че джамбаза от Дупница има пълна история за колата и че за 3000лв си е купил кола по-сигурна и от чистоновата в официален дилър на ФВ.
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Колега, ако малко беше проучил за слабите места на тоя мотор и периферия щеше да разбереш какво да гледаш като ходиш да купуваш. Аз трябваше ли да ревна че дадох 700лв. преди 3 години за същата скоростна кутия и тя издържа 12 000км. ? Всичко е до късмет и никой не носи отговорност и вина за старите машини които караме. Може и хората в къщата наистина да не са правили те ремонта и така да са я взели 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Основния въпрос остана без отговор.
Какъв е бил проблема и защо е отворена кутията?
С какво една заварка/явно сполучлива/ кара майстора да иска смяна на кутията?
Ти как разбра,че джамбазите са те измамили,а не сервиз №1 или сервиз №2?
Няма смисл от повече писане докато не видим отговорите на тези въпроси.
Какъв е бил проблема и защо е отворена кутията?
С какво една заварка/явно сполучлива/ кара майстора да иска смяна на кутията?
Ти как разбра,че джамбазите са те измамили,а не сервиз №1 или сервиз №2?
Няма смисл от повече писане докато не видим отговорите на тези въпроси.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Тия модели Голф 4 с АКЛ двигател имат слабо място в скоростите по рождение.Мисля че след 2001 се оправят нещата. Някакви нитове на кожуха се откъсваха и правеха мизерии със скоростите .В конкретния случай явно са ремонтирали криво ляво и ефекта се е проявил след 2 години.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да ви благодаря за коментарите на всички.Да аз съм нов във форума и да ви кажа това е първата кола кола която си купувам.Относно шева на скоростната кутия/аз не разбирам много от скоростни кутии и двигатели/се вижда точно на мястото където стои съединителя,т.е кутията не трябваше да се разглоби цялата/там където са зъбните кола и диференциала/ за да се види огромния шев който е правен.Според мен и според механика който ми е приятел това не е нормално да се прави такъв ремонт на кутията.От Автокъщата само е трябвало да направят една заварка не мисля че повече от 50 лв за да пуснат колата в движение заради това мисля че там са го направили.А също така знам че кола с такъв проблем можеш да я качиш на автовоза за 500-600 евро в Италия а пък аз тук да дадох 5200 лв в брой.Колата е направила 45К километра от както я имам от година и половина.Винаги до този момент съм усещал че има нещо със скоростите защото придърпваше при смяна на скоростите.Глупаво от моя страна беше че я купих без да консултирам с никой.
Но както и да е сега и сложих скоростна от един Голф 4 с десен волан със смазана задница вкаран от Англия на 110К километра.След смяната все едно за пръв път се качих на колата нищо общо с това как превключваше преди.
Но както и да е сега и сложих скоростна от един Голф 4 с десен волан със смазана задница вкаран от Англия на 110К километра.След смяната все едно за пръв път се качих на колата нищо общо с това как превключваше преди.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ами дано това да е последния сериозен ремонт по колата
И да си я караш още дълги години.
Следващият път като купуваш кола на старо няма да е лошо да се консултираш с някой или да се рзровиш из нета за възможни проблеми по дадента кола

Следващият път като купуваш кола на старо няма да е лошо да се консултираш с някой или да се рзровиш из нета за възможни проблеми по дадента кола

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
rokera671 написа:За 30 000 км даже чисто нова кола може да даде дефект а камо ли машина на такива години!Колегата по горе е апсолютно прав ,не се знае кутията кога е правена.
Пиши грамотно е!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Freakylol написа:rokera671 написа:За 30 000 км даже чисто нова кола може да даде дефект а камо ли машина на такива години!Колегата по горе е апсолютно прав ,не се знае кутията кога е правена.
Пиши грамотно е!
Ей ти не пропусна да ми направиш забележка, вместо да пишеш нещо по темата на човека!!!!!!
А на колегата безаварийни километри и да се радва на колицата!!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Тия дето внасят коли 90% са ИЗМЕКЯРИ и не заслужават даже въздуха който дишат.
Плаща за смяна на съединител слага най-евтиния и не сменя лагер помпата понеже била скъпа и видиш ли на. И който я купел да се оправял. 99% от вноса за България са коли със проблем или тежък удар или убит мотор. Всичко се закърпва колкото да се продаде и който я купи жална му майка. Отделно че внасят и ръждилници дето са по-зле и от опел капка на 25г. Няма такива боклуци като тия дето в момента се мънкат в България да се чуди човек къде да я вдигне че да не влязат лапите на подемника в пода. И най-лошото е че ги купуват със ясното съзнание че някой може да се пребие със тая кочина ама не им пука важното е да изкярят от колата.
Плаща за смяна на съединител слага най-евтиния и не сменя лагер помпата понеже била скъпа и видиш ли на. И който я купел да се оправял. 99% от вноса за България са коли със проблем или тежък удар или убит мотор. Всичко се закърпва колкото да се продаде и който я купи жална му майка. Отделно че внасят и ръждилници дето са по-зле и от опел капка на 25г. Няма такива боклуци като тия дето в момента се мънкат в България да се чуди човек къде да я вдигне че да не влязат лапите на подемника в пода. И най-лошото е че ги купуват със ясното съзнание че някой може да се пребие със тая кочина ама не им пука важното е да изкярят от колата.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега!Но той я взима с идеята да изкара колкото може повече от нея.Сещаш се ,че не би вложил качествени части.И моята е от авто салон ,но да чукна на дърво излезе много читав автомобил.Така ,че всичко е на късмет.А пък Колегата ,че сменил една кутия е бял кахър сега ще си кара с кеф дълго време.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нека за читави коли да говорим за пробег от сорта на 80 - 100 000км. Много ми е интересно някой дето преди два месеца си е купил кола как се хвали, че е читава. При положение, че колата не е навъртяла една смяна на ремъци и ролки мисля, че е смехотворно да се твърдят подобни неща. Знам, че всички си обичаме колите, ама нека бъдем реалисти 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Нека за читави коли да говорим за пробег от сорта на 80 - 100 000км. Много ми е интересно някой дето преди два месеца си е купил кола как се хвали, че е читава. При положение, че колата не е навъртяла една смяна на ремъци и ролки мисля, че е смехотворно да се твърдят подобни неща. Знам, че всички си обичаме колите, ама нека бъдем реалисти
Мен визираш явно колега.Прав си обаче колкото коли съм сменил на тия километри вече се е обадило нещо.Просто казах ,че колата е читава и даже сега да я продавам мога да я дам на приятел.Но все пак е втора ръка и не се знае какво може да ми сервира утре.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”