Внимание!!! Пазете се от измамни майстори!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Внимание!!! Пазете се от измамни майстори!

Мнениеот koskoboy » Сря 22 ное 2006 17:48

Колеги, пазете се от измамници!

Оргинал:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 032#131032

Та значи, нали съм жена и лесно ме меткат по сервизите решавам че ще отида в сервиз който са ми препоръчали като СУПЕР... Отивам, запазвам си час за след 4 дни и в уреченото време цъфвам там щастлива и доволна. Идеята е че нещо колата не пали както трябва - ще и спретнат една компютърна диагностика и ще оправят колата - ще пали като слънце.
Оставам колата - скачам до офиса и започвам да чакам обаждане... е няма и няма... звъня - не били готови...а аз трябва да си взема хлапето от градина в 18.00часа. Та значи отивам там в 18.00 и почвам да чакам... така до 20.05... получих си колата - сменили някакъв маркуч и някакви кабели - 150 лева Ядосвам се ама айде - прибирам се замръзнала и сополива...
И... ей сега става готино.... Карам си аз след 2-3 дена по правия път към Банкя на гости... возя си хлапето на задната седялка...да не казвам с каква скорост карам и ХОП... педала на газта ми остава натиснат.... олеееееееее а колата пред мен почти ще я настигна.... прас на свободна - спирачки и тем подобни... КОШМАР... КОШМАР...КОШМАР...
Узприщих се...полудях.... абе сънувах кошмари...
И така се почва на ден по 4-5 пъти педала не се връща като го натисна... Мъжлето ми удари една кавга и взе колата да и сменя маслото и да види кво става с този пусти педал....
И кво да става...Ето тва

Изображение

ИДЕОТИТЕ от сервиза ми счупили пружината която връща педала и сложили ЛАСТИЦИ...за коса... които почнали вече да се късат...
ТЪПАЦИИИИИИИИИИИИИ... за 150 лева ще ми убият хлапето...
Вдигнах див скандал... ама защо....
Завариха ми пружина - мъжлето ги наблюдава... ама сега ще ходя да паля свещичка...

Затова не ходете НИКОГА... НИКОГА... в сервиз ФИНО на Любляна - ако ви е мил живота...

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 22 ное 2006 17:54

На кандидати за Hall of Shame ми намирисва!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 ное 2006 18:40

готово... вече е там, където и се полага....
а именно
Hall of shame или зала на срама

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Изроди са тук!

Мнениеот Mega » Сря 22 ное 2006 18:42

За това ходя само в сервизи, където издават документ за това какво и как са правили. След това може да си търсиш правата. Тук ще те убият и не им пука. Нали влизаме в Европа, защо не въведат и тук сервизни книжки на автомобила? Като стане нещо отварят и гледат кой не си е свършил работата!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 22 ное 2006 18:46

Най-малкото е идейно - ластик на дросела.Какво следва - чорапогащник на генератора или водната помпа?!? Мой познат майстор ми е разказвал,как и той понякога греши и чупи по невниманиею някоя част,но после си поема отговорността,разходите и ремонта за своя сметка.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 22 ное 2006 18:52

:shock :screwy :smackbum :076:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 22 ное 2006 19:32

На мен в един период лятото ми се случваше така с педала на газта. Единият път беше на магистралата и то на баир и не беше опасно, те тия 75 коня не мое да побеснеят толкоз. Ама като ми се случи в едно село на 3-та в 3000 оборота и като и дойде силта ше се утепам, изключвам веднага от скорост стрелката на обортомера веднага удари в прекъсвача и я угасих и спрях. Почаках малко да се отдалечат минаващите хора :oops: да не ми се смеят като слеза. И както педала си седи залепен до дупка изведнъж празз и се върна :dontknow: и от тогава не ми е правило мизерии :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 22 ное 2006 19:48

Лелелеле ужас, направо съм потресен.Е тва само по филми съм го гледал :shock Добре че всичко с тях е добре.Ужас ужас ужас. :?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 22 ное 2006 19:52

Егати гадовете. :shock :shock :shock
Леле добре че жената и детето са добре.
Ужас.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 22 ное 2006 20:01

Абе реално погледнато опасност не е имало.. по всяко време можеш да прекъснеш подавнето на въртящ момент към колелата със съединителя.
Обаче това да ти сменят пружината с ластици е просто ноу комент.
Комисията за защита на потребителя не може ли да помогне в подобен случай?

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 22 ное 2006 20:08

Абе супер опасно си е според мен :!: Представи си на светофар си, пред теб има кола, тя тръгва и ти след нея превключваш 1-2 и ти блокира жилото на пълна газ и си директно в задната и броня докато се усетиш :? На мен ми се е случвало на старата двойка както си карам със 100ина км/ч. по същия начин блокира жилото и се принудих да загася колата, ето ти друга опасност. Та тия тъпи майстори са си за убиване :evil:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Сря 22 ное 2006 20:09

Тази история както и днешната на колегата с лаптопа направо ме скапват! Не вярвам че това се случва ...... днес! :smackbum

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 22 ное 2006 20:54

Има и много свестни майстори в София. Но повечето не са в лъскавите сервизи с многото реклами и лепенки, а точно в най-невзрачните за съжаление. :?
Хубаво поне че се е сетила как да спре и са добре... :( И после да кара по-леко с това дете не да гони други коли и хоп ужас... :evil: И особено като не знае какво и става с колата.... :cry: Глредах днес една паркира удря една чисто нова вектра слиза и се чуди кво става. А не трябва..... :( Тия хора като карат курсове не им ли дават основни сведения за колите поне.... :roll: Вместо да вкарваха глупави закони можеха да измислят нещо друго..... :? Не ходиш там караш. Гледам ги нито си знаят отговорностите нито правата. Карат удрят хора, коли...
То тия курсове измислени.... все едно отиваш на курс за боравене с пистолет и след това да не знаеш как се вади пълнител примерно... :shock
:evil: :twisted: Сигурноста на пътника на първо място :!: :evil:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 22 ное 2006 23:59

blacki написа:Има и много свестни майстори в София. Но повечето не са в лъскавите сервизи с многото реклами и лепенки, а точно в най-невзрачните за съжаление. :?
Хубаво поне че се е сетила как да спре и са добре... :( И после да кара по-леко с това дете не да гони други коли и хоп ужас... :evil: И особено като не знае какво и става с колата.... :cry: Глредах днес една паркира удря една чисто нова вектра слиза и се чуди кво става. А не трябва..... :( Тия хора като карат курсове не им ли дават основни сведения за колите поне.... :roll: Вместо да вкарваха глупави закони можеха да измислят нещо друго..... :? Не ходиш там караш. Гледам ги нито си знаят отговорностите нито правата. Карат удрят хора, коли...
То тия курсове измислени.... все едно отиваш на курс за боравене с пистолет и след това да не знаеш как се вади пълнител примерно... :shock
:evil: :twisted: Сигурноста на пътника на първо място :!: :evil:

Това за майсторите ми се струва идентично с курсовете.Големи фирми за курсове с много инструктори гледат да претупат работата с шофьорлъка,НО много хора които виждат,че не могат да вземат книжка/адски неразумни хора/,дават някои лев в повече и ХОП готово!!! и си викат/познавам такива хора/"аз книжка да взема после шсе науча да кара". Обаче после за съжаление се оказва твърде късно.А има и инструктори които колкото и да им бутнеш няма да вземат преди да са сигурни,че можеш да се пуснеш по пътищата.
За съжаление останаха много малко такива хора....

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 24 ное 2006 9:14

Абе и аз съм се усирал понякога като счупя нещо обаче компромис със сигурността на хората никога не съм правил. Пък и да направиш беля или си я оправи (така както трябва да бъде или поне да е сигурно )или си признай. Айде това , че педала е оставал натиснат - нема проблеми съединителя и готово. Ма я да си представил друго (както ми се случи на мен ) изпреварвам си ТИР и срещу мен кола ма си викам е нищо аз ще имам време - и праз!!!!! жилото на газтта Натискаш педала ма не върви та под ТИР-а ли в онзи насрещния. Мен преди месец ми правиха колата 500лв. на ръка и на следващия ден останах на пътя - за да се прибера я прегрях и са -без кола (стои си милата на вън и чака мойта присъда ). Идваше ми да ги убия.
Та бива да се сбърка ма това е гавра .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”