Драги колеги, моля помогнете ми в избора на Голф...

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
UltraV_87
Автомобил:
Двигател:

Re: Драги Колеги, Моля Помогнете ми в Избора на Голф...

Мнениеот UltraV_87 » Вто 19 фев 2013 19:46

myrshavija написа:Колко думи, а нищо не каза ... :mrgreen
За разхода - дай книжката на тая "изстрадала и преседяла италианка" - да видим какво пише за разход на гориво градско ... и да споделиш как ги докарваш тия 9/100 :mhihi

Не съм съвсем сигурен дали нищо не казвам, ама айде. Колата ми харчи 11, за 9 не съм споменавал никъде. Какво, трябва 20 ли да харчи? 30 ли?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 фев 2013 19:59

Колегите, горе доло са изчерпали темата, но има още какво да се каже!
Лично аз имам АБД, и да ти кажа, честно си е жив асматик, а ако е и внос от Германия, все едно нямаш кола след 1 година :censored2 може и на вторични да не можеш да я откараш :mhihi
Гледай Италянка, и да не е под 1,8 двигател! Не, че 1,8 е яката спида, просто с пуснат климатик и 4-ри човека няма да огасне на някой баир! И точно обратното ще ти кажа, да не си взимаш регистрирана кола, защото много рядко се намират читави! Не всеки потдържа колата си, но тук във форума се намират читави!
Късмет при избора, и дано намериш читава !

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 19 фев 2013 20:59

И ти май се чудиш какво да си изсмучеш от пръстите... :mhihi
Пълни глупости си написал, освен може би за ръждата(и пак е относително) :exclaim

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 19 фев 2013 22:11

Friday написа:... Има коли в същия клас дето съм чувал, че горят до 8 градско. Явно не сте доволни от 3-ката.
Можете ли да кажете същото това, което ви питах, само че за 2-ката и за 4-ката?

Не слушай кой какво говори за разход на колата си, всеки казва че неговата кола гори малко, върви много и не се чупи, обаче нещата стоят по малко по друг начин. Точно от на голф=класа не се сещам кола която гори градско 8/100 бензин още повече пък газ. Малко са хората които си казват реалния разход на колата, за това отваряш някой каталог и там пише разход на гориво.
Аз карам кола от класа на голф, само че италянка, дори е почти от годините на голф 3, малко по нова е, и в софия под 10/100 много рядко слиза.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 19 фев 2013 22:30

1.8T AGU :mrgreen ... то кво друго да кажа... 1.4, 1.6 забрави, разход пак толкова, а не върви... Отдели време и пусни търсачка и чети. :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 фев 2013 23:09

Ако може и на мен една такава четворка с 1.8Т да ми намерите ще я взема :mhihi Ама не някоя тоталка...
Към автора - за тия пари се оглеждай за Мк2 или Мк3. За четворка просто няма да се класираш icon_idea

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 20 фев 2013 6:18

UltraV_87 написа:
myrshavija написа:Колко думи, а нищо не каза ... :mrgreen
За разхода - дай книжката на тая "изстрадала и преседяла италианка" - да видим какво пише за разход на гориво градско ... и да споделиш как ги докарваш тия 9/100 :mhihi

Не съм съвсем сигурен дали нищо не казвам, ама айде. Колата ми харчи 11, за 9 не съм споменавал никъде. Какво, трябва 20 ли да харчи? 30 ли?

Ако ти не помниш какво си написал(или не ти изнася), аз много добре помня какво съм прочел:
UltraV_87 написа:1.8 моноинжекцион, 90 к.с.(с електическото делко, защото има и такива с вакумно 75 к.с) не е лош избор. Както каза колегата, "хващаш" ниските данъци - гражданска ти е 180 лева и пътния данък май беше 25-30. Колата е много пъргава, дава около 9-10 на бензин и 10-11л. разход на газ градско ...

PyMu написа:1.8T AGU :mrgreen ... то кво друго да кажа... 1.4, 1.6 забрави, разход пак толкова, а не върви... Отдели време и пусни търсачка и чети. :th_up
Кажи къде ги продават тия 1.8т по 2000лв? Аз ще взема две - една за жената и една да продам с печалба.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 20 фев 2013 11:12

Леле, това "2 хил." не съм го видяла, съжалявам. Аз реагирам явно само на числа с много нули. :mrgreen

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 20 фев 2013 13:05

PyMu написа:Леле, това "2 хил." не съм го видяла, съжалявам. Аз реагирам явно само на числа с много нули. :mrgreen

Това е следствие от турболатора :mhihi
misho_GTI написа:Не слушай кой какво говори за разход на колата си, всеки казва че неговата кола гори малко, върви много и не се чупи, обаче нещата стоят по малко по друг начин. Точно от на голф=класа не се сещам кола която гори градско 8/100 бензин още повече пък газ. Малко са хората които си казват реалния разход на колата, за това отваряш някой каталог и там пише разход на гориво.Аз карам кола от класа на голф, само че италянка, дори е почти от годините на голф 3, малко по нова е, и в софия под 10/100 много рядко слиза.

Моите приятели на мен ми казват реалния си разход, щото ги лекувам, като ми каже разхода на гориво и откровено ме лъже, си намирам път до някъде и му сипвам според разхода :biggrin

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Чет 21 фев 2013 15:53

К.Одаджийски написа:Моите приятели на мен ми казват реалния си разход, щото ги лекувам, като ми каже разхода на гориво и откровено ме лъже, си намирам път до някъде и му сипвам според разхода :biggrin

Е точно това е начина някой да ти каже реалния си разход :Д :mhihi
обаче доста хора лъжат за разхода си, от което незнам какво печелят, днес един с сивик 5та ген. 1.5 ми разправя му горела 6/100 софииско :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Драги колеги, моля помогнете ми в избора на Голф...

Мнениеот stefan4o » Чет 21 фев 2013 18:38

Те ако бензиновите Хонди горяха по 6 градско, Хонда нямаше да сложат дизелови мотори на новите си автомобили :mhihi Тия хондаджийски легенди и от други съм ги чувал, важното е да са доволни и да си вярват.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 фев 2013 12:42

misho_GTI написа:
К.Одаджийски написа:Моите приятели на мен ми казват реалния си разход, щото ги лекувам, като ми каже разхода на гориво и откровено ме лъже, си намирам път до някъде и му сипвам според разхода :biggrin

обаче доста хора лъжат за разхода си, от което незнам какво печелят, днес един с сивик 5та ген. 1.5 ми разправя му горела 6/100 софииско :mhihi

Бившия ми сивик 5та ген 1,3карб харчеше точно 0,5л повече от ТДИ-то ми градско. 1,5 моно е дори малко по-икономичен от 1,3. 7-8л на 100км са му напълно достатъчни, дори и през зимата през задръстванията. Колата е под 1000кг все пак и скоростната кутия е изключително лека. Проблема е че са толкова ръждиви, че им липсват по още 100кг :th_up

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 23 фев 2013 14:15

hooligan_sk написа:
misho_GTI написа:

Бившия ми сивик 5та ген 1,3карб харчеше точно 0,5л повече от ТДИ-то ми градско. 1,5 моно е дори малко по-икономичен от 1,3. 7-8л на 100км са му напълно достатъчни, дори и през зимата през задръстванията. Колата е под 1000кг все пак и скоростната кутия е изключително лека. Проблема е че са толкова ръждиви, че им липсват по още 100кг :th_up

тая беше същата :mhihi половината детаили немоежше да разбереш какъв цвят са :Д

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Re: Драги колеги, моля помогнете ми в избора на Голф...

Мнениеот chocho1208 » Пон 25 фев 2013 21:58

Ами 1.6GT 101к.с.също е добър избор,по нови са като година на производство,а и имат добро ниво на оборудване. само,че за читав такъв Голф 96/97год.трябва да бръкнеш поне още 300-500лв.Успех!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”