Проблем с ABS-а на Polo 1,4 16V!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с ABS-а на Polo 1,4 16V!!!

Мнениеот Koksan » Вто 31 окт 2006 14:12

Колеги все още нямам книга за Ремонт на Поло и имам въпрос към вас!
Има ли разлика м/у хидравличната помпа на спирачките и на АБС-а! В смисъл две различни неща ли са? и ако може да ми кажете каква е цената на помпата за АБС-а, защото на компютърната диагностика ми казаха,че хидропомпата на АБС-а е извън сигнал, а иначе колата спира естествено гумите завлачват,но педала не е твърд или нещо такова! двигателя е 1,4 16V годината е 1997!
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 31 окт 2006 14:48

има разлика, и то голяма.
Цената за помпа за АБС.. е по-добре да не я знаеш.. изключи го като вариант..
доколкото имам спомени, от колеги споделено тук.. нова говорим за над 1500 лв.

на старо е котка в чувал.

sad but true

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 31 окт 2006 14:50

A нормално ли е ... една мацка преди малко ж сервиза на Юнитрейд ми каза 455лв ... а аз за сигурност званнах на друго представителство в Плевен и от там ми израсиха 2000лв!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 31 окт 2006 14:56

Koksan написа:A нормално ли е ... една мацка преди малко ж сервиза на Юнитрейд ми каза 455лв ... а аз за сигурност званнах на друго представителство в Плевен и от там ми израсиха 2000лв!

според мен сте говорили за различни помпи...

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 31 окт 2006 14:58

Ми и аз така мисля но незнам как да обясня на мацката в Юнитрейд за какво говоря по-добре, а и при положение че се монтира серийно от Септември 1996г не ми се вярва да е чак 2000лв, защото тя колата си спира ... само няма ABS!

Kamenitza
Автомобил:
Двигател:

POLO ABS LI :) !

Мнениеот Kamenitza » Сря 01 ное 2006 18:52

DA ti kaja imam sushtooto jivotno sus suhtiq problem v Iunitreid ne prodawat po otdelno pompa - cql blok s pompa dawat . Na men na diagnostikata sushtoto mi pokazva i mi e stranno kak taka izvednuj se preeba tazi pompa . Spored moite skromni poznaniq nqkoi pi4 deto razbira ot takiwa neshta bi mogul da q oprawi (nemoje da izgori zashtoto ima zashtiti, a i da izgori pak moje da se oprawqt otdelnite mehanizmi) i tn.
Pak kazvam ne sum kompetenten.
Na staro dosega ne sum nameril 6meseca tursq no mi kazaha da vidq i dali problema ne e v bloka 4e dawal greshen signal.. abe mani ujas.. v Iunitreid sushto digat ramene, danoo da namerime lek :) !

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 01 ное 2006 19:25

Еми комбинираме се и почваме да тъсим заедно! :) И се надявам да намерим! :) А ти иначе проявери ли си предпазителите? дали са здрави?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 01 ное 2006 19:33

М/у другото на мен ми казаха за целия блок че цената е около 5 хилки ...
а мацката ми каза .... иначе 455кинрта само за помпата! Незнам! А иначе на теб си ти спира наред нали? в смисал коват си всичките гуми не занася наляво надясно?

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Чет 23 ное 2006 0:03

Здравейте ,
от скоро и аз се сдобих със същото зверче :D
Много му се радвам , прилично върви , даже бих казал доста .
Има си и ABS като вашите и като ви слушам направо ми настръхват косите
за какви цени говорите :(
Нямам представа дали ABS-a работи добре или не , като натискам педала спира много добре , без да провличат гумите . Не искам и да си помисля да го карам на диагностика че ще ми кажат че нещо не му е наред и ...
Дано успеете да решите проблема
Аз ще разпитам насам-натам и ако имам някакъв резултат ще пиша :wink:
Поздрави

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 19 юли 2008 20:55

E колеги .. да се похваля накрая ... Имам работещ ABS на количката! Страшно съм доволен от което! :)За колегите, които имат същият проблем с електронният блок мога само да кажа ..... търпение му е майката! :) А и задължително, при смяната, след това трябва да отидете в оторизиран сервиз за Регистриране на новият модул към компютърът на колата, което не винаги става! За щастие при мен днес стана от вторият път и вече количката СПИРААААААААА страхотно!

Забавих да добавя .. че това беше 4-тият ми опит .... така че имайте търпение! :)

Поздрави!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 20 юли 2008 1:33

Сподели за колегите на каква цена беше цялата тази хамалогия за да могат да се подготвят психически и ... финансово ;)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 20 юли 2008 2:42

1. ABS блок от колега от форума - 250лв
2. Прекодиране във Volkswagen Плевен - 45.68лв [прекодирането е 12лв, ама то "неможело" да се направи без диагностика, която е 30лв :) ]
3. Труда си е от мен, както и обезвъздушаването и т.н. :)

Това е! :)

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Нед 20 юли 2008 11:01

Изчетох темата, но не срещнах да сте писали по един проблем, който аз имам.
Значи, както на вас са ви казали от диагностиката, проблема е в хидравличната помпа така и на мен, но при мен се случва доста често ABS-а да проработва, но след няколко по-резки спирания пак си изключва. Възножно ли е проблема при мен да не е от помпата, а да е от някой датчик ? При мен проблема ми се появи няколко месеца (1-2), след като си боядисах спирачните апарати. Пробвах с рестарт на компютъра, но никаква полза. Погледнах и бушоните-пак греда. Може ли някой да ми каже каде се намират датчиците на ABS-а и какви данни трябва да дават при замерване с мултицет (ако може да се замерят де) ?

Последна промяна от Tatrata на Нед 20 юли 2008 11:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 20 юли 2008 11:07

Колега според мен ... са ти зацапани! Те са на магнитен принцип и трупат стружки по себе си, които ги лъжат! Този проблем е 99% от някой датчик соред мен! Другото възможно е електро-мотора да е започнал да си "ходи" и той да прави проблемът! Тачиците най-лесно се замеряват на диагностика ... просто компютърът си казва че има проблем! :) Според мен пробвай с почистване първо ... трябва да стане!

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Нед 20 юли 2008 11:11

Koksan написа:Колега според мен ... са ти зацапани! Те са на магнитен принцип и трупат стружки по себе си, които ги лъжат! Този проблем е 99% от някой датчик соред мен! Другото възможно е електро-мотора да е започнал да си "ходи" и той да прави проблемът! Тачиците най-лесно се замеряват на диагностика ... просто компютърът си казва че има проблем! :) Според мен пробвай с почистване първо ... трябва да стане!

Каде се намират датчиците, това ми е мисълта, аз първо от тях ще почна, но нямам идея каде стоят ?? Можеш ли, яко имаш време и желание да ги штракнеш и да постнеш снимките тук ? Ще съм ти безкрайно благодарен :oops:
А и както по-горе бях писал, на мен дианостиката ми показа неработеща хидравлична помпа !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”