Колеги все още нямам книга за Ремонт на Поло и имам въпрос към вас!
Има ли разлика м/у хидравличната помпа на спирачките и на АБС-а! В смисъл две различни неща ли са? и ако може да ми кажете каква е цената на помпата за АБС-а, защото на компютърната диагностика ми казаха,че хидропомпата на АБС-а е извън сигнал, а иначе колата спира естествено гумите завлачват,но педала не е твърд или нещо такова! двигателя е 1,4 16V годината е 1997!
Благодаря предварително!
Проблем с ABS-а на Polo 1,4 16V!!!
-
Kamenitza
- Автомобил:
- Двигател:
POLO ABS LI :) !
DA ti kaja imam sushtooto jivotno sus suhtiq problem v Iunitreid ne prodawat po otdelno pompa - cql blok s pompa dawat . Na men na diagnostikata sushtoto mi pokazva i mi e stranno kak taka izvednuj se preeba tazi pompa . Spored moite skromni poznaniq nqkoi pi4 deto razbira ot takiwa neshta bi mogul da q oprawi (nemoje da izgori zashtoto ima zashtiti, a i da izgori pak moje da se oprawqt otdelnite mehanizmi) i tn.
Pak kazvam ne sum kompetenten.
Na staro dosega ne sum nameril 6meseca tursq no mi kazaha da vidq i dali problema ne e v bloka 4e dawal greshen signal.. abe mani ujas.. v Iunitreid sushto digat ramene, danoo da namerime lek
!
Pak kazvam ne sum kompetenten.
Na staro dosega ne sum nameril 6meseca tursq no mi kazaha da vidq i dali problema ne e v bloka 4e dawal greshen signal.. abe mani ujas.. v Iunitreid sushto digat ramene, danoo da namerime lek
Здравейте ,
от скоро и аз се сдобих със същото зверче
Много му се радвам , прилично върви , даже бих казал доста .
Има си и ABS като вашите и като ви слушам направо ми настръхват косите
за какви цени говорите
Нямам представа дали ABS-a работи добре или не , като натискам педала спира много добре , без да провличат гумите . Не искам и да си помисля да го карам на диагностика че ще ми кажат че нещо не му е наред и ...
Дано успеете да решите проблема
Аз ще разпитам насам-натам и ако имам някакъв резултат ще пиша
Поздрави
от скоро и аз се сдобих със същото зверче
Много му се радвам , прилично върви , даже бих казал доста .
Има си и ABS като вашите и като ви слушам направо ми настръхват косите
за какви цени говорите
Нямам представа дали ABS-a работи добре или не , като натискам педала спира много добре , без да провличат гумите . Не искам и да си помисля да го карам на диагностика че ще ми кажат че нещо не му е наред и ...
Дано успеете да решите проблема
Аз ще разпитам насам-натам и ако имам някакъв резултат ще пиша
Поздрави
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
E колеги .. да се похваля накрая ... Имам работещ ABS на количката! Страшно съм доволен от което!
За колегите, които имат същият проблем с електронният блок мога само да кажа ..... търпение му е майката!
А и задължително, при смяната, след това трябва да отидете в оторизиран сервиз за Регистриране на новият модул към компютърът на колата, което не винаги става! За щастие при мен днес стана от вторият път и вече количката СПИРААААААААА страхотно!
Забавих да добавя .. че това беше 4-тият ми опит .... така че имайте търпение!
Поздрави!
Забавих да добавя .. че това беше 4-тият ми опит .... така че имайте търпение!
Поздрави!
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Изчетох темата, но не срещнах да сте писали по един проблем, който аз имам.
Значи, както на вас са ви казали от диагностиката, проблема е в хидравличната помпа така и на мен, но при мен се случва доста често ABS-а да проработва, но след няколко по-резки спирания пак си изключва. Възножно ли е проблема при мен да не е от помпата, а да е от някой датчик ? При мен проблема ми се появи няколко месеца (1-2), след като си боядисах спирачните апарати. Пробвах с рестарт на компютъра, но никаква полза. Погледнах и бушоните-пак греда. Може ли някой да ми каже каде се намират датчиците на ABS-а и какви данни трябва да дават при замерване с мултицет (ако може да се замерят де) ?
Значи, както на вас са ви казали от диагностиката, проблема е в хидравличната помпа така и на мен, но при мен се случва доста често ABS-а да проработва, но след няколко по-резки спирания пак си изключва. Възножно ли е проблема при мен да не е от помпата, а да е от някой датчик ? При мен проблема ми се появи няколко месеца (1-2), след като си боядисах спирачните апарати. Пробвах с рестарт на компютъра, но никаква полза. Погледнах и бушоните-пак греда. Може ли някой да ми каже каде се намират датчиците на ABS-а и какви данни трябва да дават при замерване с мултицет (ако може да се замерят де) ?
Последна промяна от Tatrata на Нед 20 юли 2008 11:30, променено общо 1 път.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега според мен ... са ти зацапани! Те са на магнитен принцип и трупат стружки по себе си, които ги лъжат! Този проблем е 99% от някой датчик соред мен! Другото възможно е електро-мотора да е започнал да си "ходи" и той да прави проблемът! Тачиците най-лесно се замеряват на диагностика ... просто компютърът си казва че има проблем!
Според мен пробвай с почистване първо ... трябва да стане!
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Koksan написа:Колега според мен ... са ти зацапани! Те са на магнитен принцип и трупат стружки по себе си, които ги лъжат! Този проблем е 99% от някой датчик соред мен! Другото възможно е електро-мотора да е започнал да си "ходи" и той да прави проблемът! Тачиците най-лесно се замеряват на диагностика ... просто компютърът си казва че има проблем!Според мен пробвай с почистване първо ... трябва да стане!
Каде се намират датчиците, това ми е мисълта, аз първо от тях ще почна, но нямам идея каде стоят ?? Можеш ли, яко имаш време и желание да ги штракнеш и да постнеш снимките тук ? Ще съм ти безкрайно благодарен
А и както по-горе бях писал, на мен дианостиката ми показа неработеща хидравлична помпа !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”