Пасат Б5 AEB помощ при свързването с ваг ком/тахо
-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател:
Пасат Б5 AEB помощ при свързването с ваг ком/тахо
Здравейте
имам следния проблем с пасат 97 год AEB двигател
Когато пробвам да го закача с ваг ком 311 (регистрирана) не може да намери нито един контролер,само за проба закачам ауди същата година и няма проблем.Намалих скоростта на порта но пак без резултат...
Другия ми въпрос е за Ваг тахо.До колкото знам когато не знаеш какъв е километража натискам да се свърже с което и да е еку и то си го намира и изписва каква марка и модел е.Но в случая не намира нито едно!
Пробвах ги всичките подред ръчно и но не се върза към нито едно.
Към колегите който ще рогаят с автоджамбази и други глупости,не съм автокъща и не го правя с цел печалба.Искам на мой приятел да зануля километража това е.
Кабела е пробван и си работи нормално
Някакви идеи?
имам следния проблем с пасат 97 год AEB двигател
Когато пробвам да го закача с ваг ком 311 (регистрирана) не може да намери нито един контролер,само за проба закачам ауди същата година и няма проблем.Намалих скоростта на порта но пак без резултат...
Другия ми въпрос е за Ваг тахо.До колкото знам когато не знаеш какъв е километража натискам да се свърже с което и да е еку и то си го намира и изписва каква марка и модел е.Но в случая не намира нито едно!
Пробвах ги всичките подред ръчно и но не се върза към нито едно.
Към колегите който ще рогаят с автоджамбази и други глупости,не съм автокъща и не го правя с цел печалба.Искам на мой приятел да зануля километража това е.
Кабела е пробван и си работи нормално
Някакви идеи?
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Помощт при вързването на пасат с ваг ком/тахо
колега най-вероятно няма връзка с компа на колата провери окабеляването
-
- Двигател:
шанса е доста малък защото е вързвана към друг комп скоро.Проблема е при мен и комуникацията с коата, но не знам къде да го потърся.
-
- Двигател:
След като запалих колата ВАГ тахото се върза веднага и всичко заработи за него.
Отностно ваг кома обаче нещата не се подобриха.Пак няма връзка с никой модул дори двигателя
Свалих и пробвах с VCDS-Lite (не регистрирана) пак не показва връзка с никой модул.
Отностно ваг кома обаче нещата не се подобриха.Пак няма връзка с никой модул дори двигателя
Свалих и пробвах с VCDS-Lite (не регистрирана) пак не показва връзка с никой модул.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: Пасат Б5 AEB помощ при свързването с ваг ком/тахо
Колега колата предполагам не е с оригиналния касетофон а има слаган друг, най-вероятно CD. Вадиш го и гледаш отзад кабелите в буксата. Не съм сигурен кой кабел беше. Бял или сив. Режеш го и си готов. Този кабел е за диагностика на фабричната музика и когато я замениш обърква повечето диагностичен софтуер. Просто трябва да се отреже ако не е направено. Кабела е за диагностика по К линия. Ако не знаеш кой е утре вечер мога да снимам и да ти го покажа.
-
- Двигател:
не го знам кой е кабела но ще го потърся,
Може да не е направено да,но това може ли повлияе на различна работа на 2 еднакви кабела?
с единия кабел просто работи с другия не.С този който не работи го пробвам на друга кола няма проблем със същия лаптоп.
нормално ли е когато натисна на ODB Compatibility test резултата да е следния:
Car is not ISO/ODB-II compatible!
if this car is VW/Audi/Seat/Shkoda try SELECT -> individual controlers
пробвах го и така директно да пробвам който и да е контролер
Не се закачи с нито един.
Може да не е направено да,но това може ли повлияе на различна работа на 2 еднакви кабела?
с единия кабел просто работи с другия не.С този който не работи го пробвам на друга кола няма проблем със същия лаптоп.
нормално ли е когато натисна на ODB Compatibility test резултата да е следния:
Car is not ISO/ODB-II compatible!
if this car is VW/Audi/Seat/Shkoda try SELECT -> individual controlers
пробвах го и така директно да пробвам който и да е контролер
Не се закачи с нито един.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След 2000-2001 мисля, че са OBD II съвместими. Тази в случая излиза, че не е такава ;)
Дам, прав съм:
1996: The OBD-II specification is made mandatory for all cars sold in the United States.
От 1996 е задължителен за всички коли продавани в САЩ.
2001: The European Union makes EOBD mandatory for all gasoline (petrol) vehicles sold in the European Union, starting in MY2001 (see European emission standards Directive 98/69/EC
От 2001 е задължителен за всички БЕНЗИНОВИ коли продавани в ЕС
2004: The European Union makes EOBD mandatory for all diesel vehicles sold in the European Union
От 2004 е задължителен за всички дизелови коли продавани в ЕС
P.S. Макар, че нашата Шкода Октавия е 1997 да ползвам VCDS 11.4 без проблеми.
Значи май проблема е на друго място...
Дам, прав съм:
1996: The OBD-II specification is made mandatory for all cars sold in the United States.
От 1996 е задължителен за всички коли продавани в САЩ.
2001: The European Union makes EOBD mandatory for all gasoline (petrol) vehicles sold in the European Union, starting in MY2001 (see European emission standards Directive 98/69/EC
От 2001 е задължителен за всички БЕНЗИНОВИ коли продавани в ЕС
2004: The European Union makes EOBD mandatory for all diesel vehicles sold in the European Union
От 2004 е задължителен за всички дизелови коли продавани в ЕС
P.S. Макар, че нашата Шкода Октавия е 1997 да ползвам VCDS 11.4 без проблеми.
Значи май проблема е на друго място...
-
- Двигател:
аз това го дадох за съместимостта като просто странно но явно не е толкова :))
Програмата си го изписва че колата не е съвместима и следователно да се пробват индивидуално модулите.
Това и правя,но определено Никой от модулите не иска да се разпознае от програмата.
Другото което забелязах е когато се мъчи да се върже...
обяснено с прости думи: на другата ми кола когато влизам в даден контролер 2 секунди преди да го прочете се чува един много лек и тих звук от таблото...
Дори и някога към някой контролер по трудно да се вързва,мисли колкото е необходимо и след като се чуе този много тих звук от таблото тогава се появяват данните в ваг компа.звука не е от зумер нито нещо подобно...
Когато пробвам да прочета някой контролер на пасата по някое време докато се опитва да се върже се чува този звук но нищо повече... чува се еднократно (колкото и на другата ми кола дори е същия) но просто не излизат никакви данни за контролера.
Извинявам се за глупавото и просто обяснение...
Поздрави
Програмата си го изписва че колата не е съвместима и следователно да се пробват индивидуално модулите.
Това и правя,но определено Никой от модулите не иска да се разпознае от програмата.
Другото което забелязах е когато се мъчи да се върже...
обяснено с прости думи: на другата ми кола когато влизам в даден контролер 2 секунди преди да го прочете се чува един много лек и тих звук от таблото...
Дори и някога към някой контролер по трудно да се вързва,мисли колкото е необходимо и след като се чуе този много тих звук от таблото тогава се появяват данните в ваг компа.звука не е от зумер нито нещо подобно...
Когато пробвам да прочета някой контролер на пасата по някое време докато се опитва да се върже се чува този звук но нищо повече... чува се еднократно (колкото и на другата ми кола дори е същия) но просто не излизат никакви данни за контролера.
Извинявам се за глупавото и просто обяснение...
Поздрави
-
- Двигател:
Здравейте отново
до момента само един път успя да се върже ваг-ком и на следващия оптит пак не успява.
Интересното е че като пусна да сканира всички контролери има достъп само до централното и климатроника,а до двигателя не иска да се върже.
Някакви идеи къде да търся проблема?
Акумулатора е махан но резултат няма.
до момента само един път успя да се върже ваг-ком и на следващия оптит пак не успява.
Интересното е че като пусна да сканира всички контролери има достъп само до централното и климатроника,а до двигателя не иска да се върже.
Някакви идеи къде да търся проблема?
Акумулатора е махан но резултат няма.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако си рестартираш Компютъра(Лаптоп,ПЦ) и опиташ веднага след това да се свържеш с колата,какво става?
-
- Двигател:
резултата е същия.
току що го пробвах ;)
А отностно рязането на кабел за евентуален проблем със СД-то - направо откачих СД-то.
току що го пробвах ;)
А отностно рязането на кабел за евентуален проблем със СД-то - направо откачих СД-то.
Или просто джамбазите са резнали К линията от моторния ЕБУ за да не се виждат неизправностите при покупка.Много такива съм оправял-Отварям кабелния сноп до ЕБУ и там се връзвам ,после си пускам един постоянен проводник от там и така когато идва клиента си провеждам диагностиката.
-
- Двигател:
Има логика въпреки че един път според собственика се е вързвало.
Ако има резнат кабел няма ли да има проблем с всички контролери?
Защото сега има достъп до два но не и до двигателя ?
Ако има резнат кабел няма ли да има проблем с всички контролери?
Защото сега има достъп до два но не и до двигателя ?
[quote="rudoni"]Или просто джамбазите са резнали К линията от моторния ЕБУ за да не се виждат неизправностите [/q
Всички са вързани заедно и за това едни се виждат ,а други не!
Всички са вързани заедно и за това едни се виждат ,а други не!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Колегата е споменал веднъж,че е успял да се свърже!