Лек срещу синузит

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ivo_kostov
Автомобил:
Двигател:

Re: Лек срещу синузит

Мнениеот ivo_kostov » Съб 23 фев 2013 22:51

treniora написа:морска краставица, има я по аптеките (сушена)..

за хроничен фарингит да знете някакъв лек, три години вече ме тормози и нищо не помага?

Апропо аз също съм с фарингит наред със синузита и преди време докато вземах Ибупром синус за синузита забелязах,че и фарингита добре се повлия(гърлото спря да ме дразни за известно време)

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Нед 24 фев 2013 10:53

Наистина може само болката да се избегне, но на тоя етап
ще съм благодарен и на това.
Че болката в синусите е страшна, боли ме половината лице, зъби и глава, който е запознат-
знае за какво става реч.
Благодаря за мненията- изпробвам и редувам нар.медицина пък ще пиша кое е помогнало най-много в моя случай!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 24 фев 2013 17:21

Клеева тинктура от аптеката, разреждаш с вода и сипваш в едно пръскало за нос. Чуството е все едно ти гори всичко, зависи колко е разредена. При мен действа.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 24 фев 2013 21:22

:banghead :banghead :banghead ....като чета и се сещам за един продавач на ментови бонбони от детските ми години(говоря за 60-те на миналия век,когато такива бонбони се правеха и ръчно)....та този чичко викаше...Ментаааа....за рак,за далак и за мерак.
Колеги!Синуитът се лекува от лекар,а не от лекарство.Първо трябва прецизна диагноза,после адекватно лечение.Другото е несериозно и...опасно!!!

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Нед 24 фев 2013 21:48

Аз прекарах някакъв убийствен синузит преди 3 зими: идеше ми да си откъсна главата и да я изритам в стената. Цяла седмица мъки и нищо не помагаше и накрая открих НЕЩОТО! :mrgreen
Смесваш 1:1:1 -> 1ч.л. ракия + 1ч.л. счукан черен пипер (ама ти си го счукай в сгънат лист, не да си купиш смлян!) + 1ч.л. брашно. Бъркаш го това да стане като тесто и си го слагаш на носа и малко встрани от него. Имай предвид, че гори кожата ракията и не е зле да сложиш мазен крем преди това нещо. И с това се седи май полових час. Едновременно с това си пъхах скилидки чесън (или част от скилидка, колкото ти се събира в ноздрата), нарязани по повърхността с нож, за да пуснат сока си. С това седиш колкото издържиш. При мен през цялото време ми течаха сълзи без да спира от лютото, но след 3 такива процедури всичко се отпуши и на другия ден почти нищо ми нямаше, а на 2-я изобщо бях като нова. Успех!

Но иначе да, joker е прав, защото има 4 вида синузит, в зависимост къде е инфекцията. 3 се диагностицират със снимка, а 4-я със скенер само.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 24 фев 2013 22:01

Когато бях на двадесет години, страдах от синозит.Болките бяха ужасни.
Излекува ме един фелшер чрез нагревки с инфрачервена лампа.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 27 фев 2013 18:49

В казармата го хванах , минавах обучението за механик водач на танк . Там на -15 в Плевен местноста Гривица обикаляхме като откачени . Преместиха ме в Танковата бригада и при една простуда имах чувството че припадам и то по време на наряд . В двучасовата почивка в караулното сложих глава на радиатора на парното и малко ме отпусна . Заспал съм там почти два часа , седнал на стола с глава върху радиатора :mhihi . Парното жулеше яко как не съм си сварил мозъка не знам , обаче ми помогна страшно много , носът ми се отпуши , не ми сълзяха очите от мигрената . Ходих на преглед следващия ден , доктора каза че има лечение . Щял да ми бърка в носа с нещо дълго и да слага лекарства :Mr Green Fun :Mr Green Fun , ама мен ме хвана гнус разбирай шубе и не ходих . В крайна сметка лечението е с чичо доктор . Ако искате да се мъчите цял живот правете си кола маска на носа и мажете разни мазила , но пак няма да се отървете .

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 28 фев 2013 9:34

пункция и лечение...

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Мнениеот helikamov » Чет 28 фев 2013 10:38

alex_7656 написа:Че болката в синусите е страшна, боли ме половината лице, зъби и глава, който е запознат-
знае за какво става реч.
Благодаря за мненията- изпробвам и редувам нар.медицина пък ще пиша кое е помогнало най-много в моя случай!

Тези симптоми приятелю ми напомнят нещо, което съм изпитвал в продължение на 3 години.
Препоръчвам ти да отидеш на невролог, да не се окаже, като при мен - кластърно главоболие, че тогава вече става един кошмар неописуем.
Дано при теб да е синузит, но се консултирай с лекар.
А за синузита колегите ти написаха познатите народни методи.
Пожелавам успех в лечението.

Потребителски аватар
alex_7656

Мнениеот alex_7656 » Чет 07 мар 2013 21:20

Е все пак да си кажа без бой какво стана:
Болките станаха непоносими- и от там в ИСУЛ.
Ренген-преглед-диагноза-Синуит-антибиотик-Зинат 500 за 10 дни.
Не се наложи пункции или интервенции пре носа-може би в моя случай беше по скоро
бактериялен сунузит.
Сега съм доста по-добре, даже нямам болки, увам се в шалове като...
Е дано темата е полезна на повечето хора с такива оплаквания,НО народната медицина помага.
Ще пробвам и с хомеопатия и ще пиша, ако има напредък, въпреки че това лечение не е за 2-3 месеца.
Пожелавам си успех !

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 08 мар 2013 10:29

alex_7656 написа:Е все пак да си кажа без бой какво стана:
Не се наложи пункции или интервенции пре носа-може би в моя случай беше по скоро
бактериялен сунузит.
Е дано темата е полезна на повечето хора с такива оплаквания,НО народната медицина помага.
Ще пробвам и с хомеопатия и ще пиша, ако има напредък, въпреки че това лечение не е за 2-3 месеца.
Пожелавам си успех !

Mоля те НЕДЕЙ!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 08 мар 2013 10:48

joker написа:Ще пробвам и с хомеопатия и ще пиша, ако има напредък, въпреки че това лечение не е за 2-3 месеца.
Пожелавам си успех !

joker написа:Mоля те НЕДЕЙ!

Е какво пък,ако не му помогне със сигурност няма да му навреди което не може да се каже за традиционната медицина icon_idea

Потребителски аватар
alex_7656

Мнениеот alex_7656 » Вто 12 мар 2013 19:00

joker написа:
alex_7656 написа:Е все пак да си кажа без бой какво стана:
бактериялен сунузит.
Пожелавам си успех !

Mоля те НЕДЕЙ!

Какво имаш в предвид ?

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Мнениеот helikamov » Вто 12 мар 2013 19:33

Радвам се че е синузт и че сте по-добре вече.
Наистина не пробвайте хомеопатия. Имам опит с член от семейството ми, не за синузит разбира се.
А освен това имате и положителни резултати от сегашната терапия, така че, това е Вашето лечение (според мен де, аз не съм лекар).
Бих пробвал хомеопатия само, ако какаляшката е опряла до кафявата шпионка.
Жив и здрав колега.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 12 мар 2013 20:08

Бившият ми шеф и много добър приятел има синузит , три години бачках при него и го знам , как на ден използваше по едно тоалетно руло да си духа носа. Болен е не от една или две години , дет вика той от винаги.Стотици левове за лекарства през месец или два , една операция , такива рецепти казани тук не знам дали е ползвал.Напуснах работа , наскоро ми казаха , че е ходил пак на операция в София , обадих му се и звучеше супер , вика ми : "Момчето ми , вече мога да спя и да дишам вече ! Принципно не искаше да се оперира въобще , но се принуди , та , май това е единственото лечение за жалост , другото е временно облекчаване. Все пак, дано изскочи някоя магическа рецепта , която помага не временно , а за постоянно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”