Аз прекарах някакъв убийствен синузит преди 3 зими: идеше ми да си откъсна главата и да я изритам в стената. Цяла седмица мъки и нищо не помагаше и накрая открих НЕЩОТО!
Смесваш 1:1:1 -> 1ч.л. ракия + 1ч.л. счукан черен пипер (ама ти си го счукай в сгънат лист, не да си купиш смлян!) + 1ч.л. брашно. Бъркаш го това да стане като тесто и си го слагаш на носа и малко встрани от него. Имай предвид, че гори кожата ракията и не е зле да сложиш мазен крем преди това нещо. И с това се седи май полових час. Едновременно с това си пъхах скилидки чесън (или част от скилидка, колкото ти се събира в ноздрата), нарязани по повърхността с нож, за да пуснат сока си. С това седиш колкото издържиш. При мен през цялото време ми течаха сълзи без да спира от лютото, но след 3 такива процедури всичко се отпуши и на другия ден почти нищо ми нямаше, а на 2-я изобщо бях като нова. Успех!
Но иначе да, joker е прав, защото има 4 вида синузит, в зависимост къде е инфекцията. 3 се диагностицират със снимка, а 4-я със скенер само.