Golf 2 GTD разход ???
Golf 2 GTD разход ???
Здравейте колеги!Искам да попитам дали е нормално голфа ми да гори толко като му сипа за 20 лева нафта и изминавам 80 километра нормален ли е този разход тъй като го карам само в квартала ми??
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Re: Golf 2 GTD разход ???
Тъй като го караш само в квартала ти е нормално
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега то 20 лева нафта са горе доло 8 литра нафта, дали има и толкова, и не ми казвай, че се надвяваш колата градско да ти гори 8 на 100! И то 20 годишна кола! Според мен разхода ти е повече от нормален!
Ако искаш да засечеш колко ти гори колата, пълниш резервоара до гърловината с нафта, колата да е загряла и навърташ градско 100км и отиваш пак да заредиш до горе! Карай си колата и не го мисли!
Ако искаш да засечеш колко ти гори колата, пълниш резервоара до гърловината с нафта, колата да е загряла и навърташ градско 100км и отиваш пак да заредиш до горе! Карай си колата и не го мисли!
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
И какво като е 20 годишна кола? Това значи ли, че трябва да гори 30 на 100 ?
Колега, разхода ти не е нормален, висок е, по принцип този мотор градско трябва да дава максимум 6-6.5/100, максимум ! Карам същия само, че чистия дизел и ми гори 4.5/100 смесен разход, ако го карам само в града ми качва най-много до 5-5.5.
Колега, разхода ти не е нормален, висок е, по принцип този мотор градско трябва да дава максимум 6-6.5/100, максимум ! Карам същия само, че чистия дизел и ми гори 4.5/100 смесен разход, ако го карам само в града ми качва най-много до 5-5.5.
- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
Нали знаете че всичко си зависи колко е тежък десния крак Колеги 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Колкото и тежък крак да имаш 8 на 100 за турбо дизелова 2ка ми се вижда много.
- KocetoTDI
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1Z
Има и един друг момент. Караш я студена това също допринася за големият разход. А пък и като гледам цената на дизела
след някой друг ден и толкова няма да може да се мине. Така че карай и да не ти пука

- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
И на мен ми гори 8 в града но на ауди 80 б3 1100кг днес извън града за 100км на стъпка ми даде 5.5 ама доста пъти стъпах до долу
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Да подчертаем ,че и колегата Компресор е с моднат буст пин и пуска много гориво когато педала е до дупка ,а турбото си в буста :) . Аз не съм чувал Голф 2 турбо дизел да гори повече от 6.5 в града ... :? Огледай внимателно за течове ,ако нямаш в моторния отсег виш и под колата . Огледай се в движение с нормално каране дали пуши и какво пуши . Не връщаи авансотора докато не ти мръдне стрелката на таблото ( 50 -60градуса) и карай така ,че да усещаш по педала ,че мотора се чуства разтоварен ,а не да натискаш до средата педала и тя да се мъчи да набира :)
Начи колеги мерси за мненията,но брат ми казва,че този модел голф не трябва да ми дава по голям разход от 5 максимум гледах за течове под колата - НЯМА имаше от пред 1 маркуче което отива от турбото към нафтовата помпа което испускаше и е напрвило всичко в мърсотия и течеше от него и днес го смених и ще видим как е на други места няма никаде течеове попитах и предишния собственик какъв разход му дава той каза,че градско като го кара му дава 7 точно такаче при мен може този разход и да си е нормален,чакам още мнения по въпроса и някой ако има идеи да казвам мерси отново :) 

- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Това маркуче от турбото към ГНП го има при помпата Бош и точно това маркуче подава налягането от турбината към LDA или мембраната на която е закачен буустпина, и колкото по - голямо е налягането от турбото толкова по надолу слиза буустпина който има конусна повърхнина и тя мърда една игла която обогатява сместта с гориво успоредно с увеличаването на бууста.
Това маркуче тъй като е свързано директно със студената турбина, в която е възможно да има следи от маслените пари които се отвеждат във въздушния филтър и минават през нея е нормално да има омасляване от това маркуче, но това омасляване е нормално и не може да води до преразход.
Преразход може да има от това че не я чакаш да поработи 5 минути като е студена, да разбие маслото, да достигне поне 30 градуса работна температура примерно, може да имаш по - големи джанти или по - широки гуми, може да ти е пълен багажника постоянно, може да ти е тежък крака, дори може да караш постоянно с пълен резервоар знаем ли
, точно за това сме си говорили с колегата ventotdi че е хубаво да се кара с не повече от 20-30 литра гориво, за да е добра динамиката. Аз лично карам 1.6тд на 1100кг купе, повярвай всички тези неща му оказват влиание на разхода, съобразя ли се с тях разхода е 7 в яката зима, но не се ли съобразя с едно от тях разхода става 9 - 10 особено ако стъпвам, а тя си го проси
.
Така че моя съвет, колега е да не забравяш че все пак караш 1.6 - 1598 кубика, върви машинката но иска грижи. Аз съм си сложил манометър с който измервам налягането на надува от турбинката. Отначало го ползвах за да настроя турбината да работи в желаните от мен граници, но напоследък използвам гореспоменатия манометър за разходомер. Турбината съм настроил максимум на 1 бар да надува, когато шофирам гледам да карам икономично до 0.4 - 0.5 бара, точно тогава буустпина се мърда малко защото налягането е малко и сместа не се преобогатява с нафта и колата е по - икономична. Когато съм натоварен или искам да карам по - спортно, тогава натискам но `разходомера - манометър` ми показва максимално налягане или максимално обогатяване с гориво.
Това маркуче тъй като е свързано директно със студената турбина, в която е възможно да има следи от маслените пари които се отвеждат във въздушния филтър и минават през нея е нормално да има омасляване от това маркуче, но това омасляване е нормално и не може да води до преразход.
Преразход може да има от това че не я чакаш да поработи 5 минути като е студена, да разбие маслото, да достигне поне 30 градуса работна температура примерно, може да имаш по - големи джанти или по - широки гуми, може да ти е пълен багажника постоянно, може да ти е тежък крака, дори може да караш постоянно с пълен резервоар знаем ли

Така че моя съвет, колега е да не забравяш че все пак караш 1.6 - 1598 кубика, върви машинката но иска грижи. Аз съм си сложил манометър с който измервам налягането на надува от турбинката. Отначало го ползвах за да настроя турбината да работи в желаните от мен граници, но напоследък използвам гореспоменатия манометър за разходомер. Турбината съм настроил максимум на 1 бар да надува, когато шофирам гледам да карам икономично до 0.4 - 0.5 бара, точно тогава буустпина се мърда малко защото налягането е малко и сместа не се преобогатява с нафта и колата е по - икономична. Когато съм натоварен или искам да карам по - спортно, тогава натискам но `разходомера - манометър` ми показва максимално налягане или максимално обогатяване с гориво.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Разходът е нещо относително, особено градският такъв. Една кола може да гори както 5.5, така и 8, зависи от много неща. И не важи само при дизелите, при бензиновите е валидно същото нещо.
Според зависи на какви разстояния се кара колата, ако се кара почти само студена не мисля, че числа от сорта на 7-8 са ненормални. Каране само в квартала ме навежда именно на такъв режим на работа на колата.
Според зависи на какви разстояния се кара колата, ако се кара почти само студена не мисля, че числа от сорта на 7-8 са ненормални. Каране само в квартала ме навежда именно на такъв режим на работа на колата.

Добре,а нормално ли е на този голф турбината да почва да надува след 2600 оборота и от зад да искарва МНОГО пушак тъй като на голфа му е правен основен ремонт миналото лято и е сменена главата с чисто нова от VW и другото което е голфа ми няма кулер има я стойката,но него го няма предишния собственик казва,че няма разлика дали с него или без него?!!?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е нормално да пуши след 2600 оборота
Може в началото да поизпуши ,но след това-не! Да си барал "излишно" ГНП-ето?Замери си и налягането на турбото под товар ( на баир, на трета) и обороти, кажи после при какви обороти ,какво налягане е дала.

samo_pechka написа:Не е нормално да пуши след 2600 оборотаМоже в началото да поизпуши ,но след това-не! Да си барал "излишно" ГНП-ето?Замери си и налягането на турбото под товар ( на баир, на трета) и обороти, кажи после при какви обороти ,какво налягане е дала.
не знам остава 1 облак зад мен и също така миналата седмица брат ми караше зад мен с неговата кола и аз бях на 5 та с 120-130 и го натисках голфа стабилно и после в нас ми каза,че от зад направо буци въглища съм мятал ( МНОГО ПУШИ) и ми каза да отида в люлин някъде имало някъв дизелджия да ми направи помпата и да ми проверят дюзите какво ще кажете вие по въпроса !?!?

Върни се в “Дизелови агрегати”