Golf 2 GTD разход ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
minton_
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 GTD разход ???

Мнениеот minton_ » Съб 23 фев 2013 13:20

Здравейте колеги!Искам да попитам дали е нормално голфа ми да гори толко като му сипа за 20 лева нафта и изминавам 80 километра нормален ли е този разход тъй като го карам само в квартала ми??

Потребителски аватар
sstyle
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Re: Golf 2 GTD разход ???

Мнениеот sstyle » Съб 23 фев 2013 17:21

Тъй като го караш само в квартала ти е нормално

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 23 фев 2013 17:53

Колега то 20 лева нафта са горе доло 8 литра нафта, дали има и толкова, и не ми казвай, че се надвяваш колата градско да ти гори 8 на 100! И то 20 годишна кола! Според мен разхода ти е повече от нормален!
Ако искаш да засечеш колко ти гори колата, пълниш резервоара до гърловината с нафта, колата да е загряла и навърташ градско 100км и отиваш пак да заредиш до горе! Карай си колата и не го мисли!

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Съб 23 фев 2013 17:58

И какво като е 20 годишна кола? Това значи ли, че трябва да гори 30 на 100 ?
Колега, разхода ти не е нормален, висок е, по принцип този мотор градско трябва да дава максимум 6-6.5/100, максимум ! Карам същия само, че чистия дизел и ми гори 4.5/100 смесен разход, ако го карам само в града ми качва най-много до 5-5.5.

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Съб 23 фев 2013 18:06

Нали знаете че всичко си зависи колко е тежък десния крак Колеги :mhihi

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 24 фев 2013 1:28

Колкото и тежък крак да имаш 8 на 100 за турбо дизелова 2ка ми се вижда много.

Потребителски аватар
KocetoTDI
Автомобил: MK3
Двигател: 1Z

Мнениеот KocetoTDI » Нед 24 фев 2013 9:39

Има и един друг момент. Караш я студена това също допринася за големият разход. А пък и като гледам цената на дизела :screwy след някой друг ден и толкова няма да може да се мине. Така че карай и да не ти пука

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Нед 24 фев 2013 19:56

И на мен ми гори 8 в града но на ауди 80 б3 1100кг днес извън града за 100км на стъпка ми даде 5.5 ама доста пъти стъпах до долу

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Нед 24 фев 2013 23:51

Да подчертаем ,че и колегата Компресор е с моднат буст пин и пуска много гориво когато педала е до дупка ,а турбото си в буста :) . Аз не съм чувал Голф 2 турбо дизел да гори повече от 6.5 в града ... :? Огледай внимателно за течове ,ако нямаш в моторния отсег виш и под колата . Огледай се в движение с нормално каране дали пуши и какво пуши . Не връщаи авансотора докато не ти мръдне стрелката на таблото ( 50 -60градуса) и карай така ,че да усещаш по педала ,че мотора се чуства разтоварен ,а не да натискаш до средата педала и тя да се мъчи да набира :)

Потребителски аватар
minton_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minton_ » Вто 26 фев 2013 0:09

Начи колеги мерси за мненията,но брат ми казва,че този модел голф не трябва да ми дава по голям разход от 5 максимум гледах за течове под колата - НЯМА имаше от пред 1 маркуче което отива от турбото към нафтовата помпа което испускаше и е напрвило всичко в мърсотия и течеше от него и днес го смених и ще видим как е на други места няма никаде течеове попитах и предишния собственик какъв разход му дава той каза,че градско като го кара му дава 7 точно такаче при мен може този разход и да си е нормален,чакам още мнения по въпроса и някой ако има идеи да казвам мерси отново :) :love.vwclub

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Сря 27 фев 2013 10:40

Това маркуче от турбото към ГНП го има при помпата Бош и точно това маркуче подава налягането от турбината към LDA или мембраната на която е закачен буустпина, и колкото по - голямо е налягането от турбото толкова по надолу слиза буустпина който има конусна повърхнина и тя мърда една игла която обогатява сместта с гориво успоредно с увеличаването на бууста.
Това маркуче тъй като е свързано директно със студената турбина, в която е възможно да има следи от маслените пари които се отвеждат във въздушния филтър и минават през нея е нормално да има омасляване от това маркуче, но това омасляване е нормално и не може да води до преразход.
Преразход може да има от това че не я чакаш да поработи 5 минути като е студена, да разбие маслото, да достигне поне 30 градуса работна температура примерно, може да имаш по - големи джанти или по - широки гуми, може да ти е пълен багажника постоянно, може да ти е тежък крака, дори може да караш постоянно с пълен резервоар знаем ли :mrgreen , точно за това сме си говорили с колегата ventotdi че е хубаво да се кара с не повече от 20-30 литра гориво, за да е добра динамиката. Аз лично карам 1.6тд на 1100кг купе, повярвай всички тези неща му оказват влиание на разхода, съобразя ли се с тях разхода е 7 в яката зима, но не се ли съобразя с едно от тях разхода става 9 - 10 особено ако стъпвам, а тя си го проси :Mr Green Fun .
Така че моя съвет, колега е да не забравяш че все пак караш 1.6 - 1598 кубика, върви машинката но иска грижи. Аз съм си сложил манометър с който измервам налягането на надува от турбинката. Отначало го ползвах за да настроя турбината да работи в желаните от мен граници, но напоследък използвам гореспоменатия манометър за разходомер. Турбината съм настроил максимум на 1 бар да надува, когато шофирам гледам да карам икономично до 0.4 - 0.5 бара, точно тогава буустпина се мърда малко защото налягането е малко и сместа не се преобогатява с нафта и колата е по - икономична. Когато съм натоварен или искам да карам по - спортно, тогава натискам но `разходомера - манометър` ми показва максимално налягане или максимално обогатяване с гориво.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 фев 2013 11:29

Разходът е нещо относително, особено градският такъв. Една кола може да гори както 5.5, така и 8, зависи от много неща. И не важи само при дизелите, при бензиновите е валидно същото нещо.
Според зависи на какви разстояния се кара колата, ако се кара почти само студена не мисля, че числа от сорта на 7-8 са ненормални. Каране само в квартала ме навежда именно на такъв режим на работа на колата. :th_up

Потребителски аватар
minton_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minton_ » Съб 16 мар 2013 23:56

Добре,а нормално ли е на този голф турбината да почва да надува след 2600 оборота и от зад да искарва МНОГО пушак тъй като на голфа му е правен основен ремонт миналото лято и е сменена главата с чисто нова от VW и другото което е голфа ми няма кулер има я стойката,но него го няма предишния собственик казва,че няма разлика дали с него или без него?!!?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 17 мар 2013 10:27

Не е нормално да пуши след 2600 оборота :exclaim Може в началото да поизпуши ,но след това-не! Да си барал "излишно" ГНП-ето?Замери си и налягането на турбото под товар ( на баир, на трета) и обороти, кажи после при какви обороти ,какво налягане е дала.

Потребителски аватар
minton_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minton_ » Нед 17 мар 2013 10:37

samo_pechka написа:Не е нормално да пуши след 2600 оборота :exclaim Може в началото да поизпуши ,но след това-не! Да си барал "излишно" ГНП-ето?Замери си и налягането на турбото под товар ( на баир, на трета) и обороти, кажи после при какви обороти ,какво налягане е дала.

не знам остава 1 облак зад мен и също така миналата седмица брат ми караше зад мен с неговата кола и аз бях на 5 та с 120-130 и го натисках голфа стабилно и после в нас ми каза,че от зад направо буци въглища съм мятал ( МНОГО ПУШИ) и ми каза да отида в люлин някъде имало някъв дизелджия да ми направи помпата и да ми проверят дюзите какво ще кажете вие по въпроса !?!? :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”