ем значи знаеш че на някой им се отразява не лошо примерно,а и тука проблема според мен че колкото полицаите са ни полицай толкова и армията (платената) ще е армия .Не е зле всеки човек да има няква армейска подготовка (дори и да е 1 -2 или само 3 месеца казармата и не в този си вид ) ,ясно е че БГ армията има много косури и забележки ,но все си мисля че ако недай си боже стане нещо ще се прояви разликата м/у отслужилите и другите.Ото Кац написа:landwarrior написа:ти не си ходил нали ?
Ходил съм, друже, ходил съм.... и то не за някви пикливи 3 месеца, а за "сериозния" период от 21.09.1988 до 30.08.1990. Който както и да го смяташ са две години без 20 дни..
Така че имам преки и продължителни наблюдения.
Как възприемате отменянето на казармата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голяма част сме ходили, други не са. Но според мен, ако толкова въпросния човек смята за необходимо, по този начин да стане мъж, ами да отиде, те приемат по желание сега. Който не иска обаче да не ходи. Смятам, че сега хората имат право на избор, преди беше задължително. А твърдението, че там се става мъж, е
Ако някой си е л-но, той и от там да мине, си остава същото ...

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
В сегашното състояние на българската армия най-много на се научиш да копаш и със сигурност ще се научиш да скатаваш. Може и някоя болест да намажеш. Мойта далавера беше, че се снимах във филм. С парите, които взеха си направиха ремонт на щаба, а канализацията в цялото поделение течеше. Малко след като се уволних гледах по телевизията как същото това поделение го слагат под карантина заради епидемия.
Както повечето от тези, които са ходили в казармата и аз си спомням хубавите моменти и имам много добри приятели от това време, но въпреки това съм за отмяната на военната служба в този й вид.
Както повечето от тези, които са ходили в казармата и аз си спомням хубавите моменти и имам много добри приятели от това време, но въпреки това съм за отмяната на военната служба в този й вид.
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
landwarrior написа:ем значи знаеш че на някой им се отразява не лошо примерно,а и тука проблема според мен че колкото полицаите са ни полицай толкова и армията (платената) ще е армия .Не е зле всеки човек да има няква армейска подготовка (дори и да е 1 -2 или само 3 месеца казармата и не в този си вид ) ,ясно е че БГ армията има много косури и забележки ,но все си мисля че ако недай си боже стане нещо ще се прояви разликата м/у отслужилите и другите.
Виж сега, колега, забележката ми беше за това дали в казармата момчетата стават мъже или не.....
Но и с това, което казваш, не бих могъл да се съглася, защото ситуацията се е променила, концепцията за защита и сигурност на България (НАТО, ЕС, алабала...) е тотално променена... не смяташ ли и че стратегията в областта на армията също следва да се промени?
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
vaskoto1 написа:против съм! мамините синчета се правят не от самосебе си а от мама и тати. за това мама и тати да си ги оправят а не някъв малоумен шапкар да си избива комплекса за малоценност в обществото криейки се зад това че в момента "оформял характери" оформя ми!
Няма как да го кажа по-добре!
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Че то за това спор мисля не трябва да има. Влизаш в казармата и си губиш работата, губиш контакти и връзки, след това като излезеш пак почваш отначало - търсене на работа, възстановяване на знания... айде ако не пречи на работата ти 1 година пауза - хубаво, но аз примерно не мога да си представя една година пауза - това просто ще ме върне в 1 курс.
И това всичкото за да отидеш някъде, където нито ще научиш нещо, нито ще станеш по- добър или по- умен (даже може обратното), нито ще станеш по- родолюбив, изобщо няма да получиш нищо. А може и да се случиш на кофти служба и някви комплексари дето се имат за голяма работа да те гърчат, а ти да не можеш да кажеш нищо, щото е такава системата.
А и освен това в казармата е едно яко погазване на човешките права и е крайно време да отпадне в тази си форма.
И това всичкото за да отидеш някъде, където нито ще научиш нещо, нито ще станеш по- добър или по- умен (даже може обратното), нито ще станеш по- родолюбив, изобщо няма да получиш нищо. А може и да се случиш на кофти служба и някви комплексари дето се имат за голяма работа да те гърчат, а ти да не можеш да кажеш нищо, щото е такава системата.
А и освен това в казармата е едно яко погазване на човешките права и е крайно време да отпадне в тази си форма.
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Алоу, темата май беше друга, стига с тия политически страсти. Няма сега да си обясняваме кой, кого, защо, пък НАТО, пък триста глупости!
Казармата - задължителна или не! Не че някой ни пита!

ЗА казармата веднага след гимназията!
дядо ми е разправял по негово време как е било - дори да те приемат в университета - пазят ти мястото, но първо си караш службата. мисля, че никой нищо не губи. честно казано, не виждам какво не й харесвате на казармата - няма друг момент в живота, когато толкова да не ти пука от нищо, да нямаш никви грижи и да те хранят (с каквото има) сутрин, обед и вечер. еееех, казармо, казармо, искам пак да съм при теб...
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
първо да кажа че не съм ходил в казармата, но не виждам как СЕГАШНАТА казарма може да те възпита на нещо. преди е било друго, но преди отдавна го няма. сега е чисто надцакване, кой е с по големи връзки и кой ще вземе по гляма отпуска. а и за 6 месеца на какво ще ме научат... на ред и на дисциплина - едва ли 

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Казармата като казарма в сегашния и вид -НЕ ,подготовка и обучение -ДА ,имам предвид че не е нужно да те бръснат 0 номер и да те откъсват от близките ти ,може просто да се провеждат обучения като се почне още от училище по 1-2 часа седмичо и тренировки за по големитеdobrinb написа:Казармата - задължителна или не! Не че някой ни пита!

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
колега ,какво искаш да кажеш с това ,че ''употребената сила не е била от от името на НАТО '' това да не е некъв съюз на шахматистите от пред народния театър ,тия страни поемат отговорностти след като са се съгласили да бъдат световни ченгетаСтиви Джи написа:landwarrior написа:В Кипър турското население се вдига на бунт за да иска независимост ,в последствие турската армия нахлува в Кипър и разкъсва държавата на две ,тъй като тя е членка на НАТО би трябвало да и се търси отговорност за това си действие ( в устава на НАТО е написано ,че е военна сила се прилага само при положение че страна членка е нападната ) ....Стиви Джи написа:А кво беше общото между НАТО и това, че Турция е нападнала Кипър.
Употребената военна сила НЕ Е била от името на НАТО. От това, което си написал пак не виждам как това, че сме в НАТО ще допринесе да ни сполети участта на Кипър.

Последна промяна от landwarrior на Чет 23 ное 2006 11:44, променено общо 5 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”