VW Bora 1.9 TDI 4 motion, 2001, AJM - Грешки самодиагностика
- woldemar
- Автомобил: WV Bora 2001 1.9 TDI 4 Motion
- Двигател: AJM
VW Bora 1.9 TDI 4 motion, 2001, AJM - Грешки самодиагностика
Здравейте колеги! Бях пуснал тема за грешни показания на скоростомера, но после се оказа че климатроника ми е на ХЕЛА и прави самодиагностика. След извършената самодиагностика се оказа че че имам няколко грешки: 4FA, 4b6 и 318. След изчистване пак се появяват така че ще искат отремонтиране. 4FA разбрах че е моторчето на клапата на купето за въздуха, 4b6 неразбрах за какво е също така и 318. Установих също така и че скоростомера ми показва грешно тъй като програма 16 като се влезне в авариен режим показва скоростта с която се движи МПС и разликата се увеличаваше при повишаване на скоростта. Например при показания на скоростомера 160 км/ч на дисплея на климатроника изписва 120 км/ч. Въпроса ми е някой имал ли е подобни грешки и грешка в скоростомера, като изключим 4FA, и как се е справил с проблема?
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Re: VW Bora 1.9 TDI 4 motion, 2001, AJM - Грешки самодиагнос
Аз съм със пасат 1.9atj мотор и при мен климатроника ми дава разлика за скоростта от 6км в по малко в сравнение с таблото.При теб явно има проблем за да те лъже толкова много.На 45код трябва да показва Т на двигателя но при мен излиза нещо друго.Дай съвет къде да я търся тази Т че ми е интересна точната цифра в движение. То постоянно показва 90 но не е точно така.
- woldemar
- Автомобил: WV Bora 2001 1.9 TDI 4 Motion
- Двигател: AJM
Re: VW Bora 1.9 TDI 4 motion, 2001, AJM - Грешки самодиагнос
Искам да питам и дали има някакви зададени стойности на програмите от /On Board Diagnostic/ с които да сравня тези които ми показва моят кллиматроник?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”