Окачване 2ра ръка-съвет... съединител-проблем....Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Окачване 2ра ръка-съвет... съединител-проблем....Голф 2

Мнениеот longora » Вто 21 ное 2006 17:43

Здравейте колеги .... тези дни ще си купувам окачване от КР от симеон .. и тъй като няма да е ново, ако може да ме посъветвате какво да гледам и какво да направя за да видя дали е читаво.... да не се окаже като моетосегашно .. чувствам се като в кораб във вълнение :( Ще купувам пружини и амортесьори.... И още 1 въпрос свързан със съединителя. Понеже съм с саморегулируемо жило... или нещо такова :oops: и смених съединтел на 10 000км ... един приятел ми каза че от това жило се преебавал съединителя и трябвало да се сложи механично или нещо такова .... Вие как мислите по въпроса .. ??? Благодаря ви предварително за отделеното време!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 21 ное 2006 18:53

Аз лично не бих купил пружини и амортисьори втора ръка! Ще останеш неприятно изненадан, като видиш, че твоите си са били поне толкова добри! Имай предвид, че пружините омекват, а ти на ръка никога не можеш да хваниш разлика в омекването на две различни пружини. Представи си какво би се получило ако се паднат от 2 различни коли, дори да са един и същ модел (в случая Г2)
Що се отнася до амортисьорите, навремето сменях на моето бившо такова предните. Тъй като купувах и други неща, може и да греша за цената, но ми се въртят цифри от порядъка на 38 лв/бр. за чисто нови "Каяба" Според теб разликата в цената не си ли струва спокойствието? Пък дори и 58 да е цената на новите!

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Сря 22 ное 2006 14:24

Здрасти, относно жилото за съединителя - моят съвет е да не го сменяш. Лично мнение. Въобще няма нищо общо с пре-еб...нето на съединителя. На старото ми голфче бях с автоматично, наложи се да го сменя защото се прецака, сложих обикновенно - беше по-ефтино от автоматичното, карах така 2-3 дни и накрая купих антоматично. Негатива при автоматичното жило е че не можеш да го регулираш и отделя малко нависоко. Обаче пък имаш много добър полу-съединител за плавно потегляне.

Ако си спортист - вземи си обикновенно - ще си го регулираш да ти отделя ниско и си шест.
Аре със здраве.

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

секанд хенд

Мнениеот goderzi » Чет 23 ное 2006 12:57

здравей колега,аз съвети не обичам да давам,но много обичам да расказвам случки и бая смях пада... 8) но пък тук не му е мястото май защото доста писане ще му ударя... само ще ти кажа,че съм сменил 20 тина коли и много пъти съм купувал втора ръка части... и много пъти съм гризвал дръвцето :lol: но едва след доста годинки се досетих за едни стари хорица ,които са измислили едни поговорки... а те що дръвцета са гризвали за да ги измислят незнам.... :lol: та ако си ги направиме свои правила тия поговорки например че ЕФТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО ... ше си живееме добре :!:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

сфх

Мнениеот longora » Чет 23 ное 2006 15:59

Много благодаря за съветите момчета .... може да се каже че ме отказахте от пружините и амортесьорите ..... :) Мерси и за съвета за съединителя..... щом нищо не му става от жилото ... значи си оставам с него :) А за окачването .. много ми се искаше да сложа някакво по ниско ... някой от вас знае ли горе долу колко ще излезе ново ... и някакъв съвет от кой магазин да пазарувам части за голфчето.... че сега и гарнитура на клапаните трябва да сменям :) Мерси момчета

Meister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Meister » Чет 23 ное 2006 21:32

магазин AUTOHELP.Относно ниското окачване - какво му е на голфа, че искаш да го променяш, култовите неща като ги променяш, ги разваляш, все едно да сложиш силикон на Венера Милоска

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

oka4vane

Мнениеот goderzi » Пет 24 ное 2006 9:49

az bqh sas sporto oka4vane i go mahnah zashtoto zadirah po4ti na vsqkade,a minalata zima ostanovih,4e badeva sam dal 400 leva za zimni gumi.... kato zabere snqg otdolu i nqma otlepqne..... vremenno nqmam kirilica.... sorry !
mod edit: brabus

Аз бях със спортно окачване и го махнах, защото задирах почти на всякъде, а миналато зима установих, че напразно (б.р. бадева) съм дал 400 лв. за зимни гуми...като забере сняг отдолу и няма отлепяне.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 24 ное 2006 19:11

За амортисьори втора ръка-само ако са от доверен човек който може да ти гарантира че са ок а колкото до пружините не мисля че има проблем и да са 2 употреба стига найстина да са комплект от 1 автомобил за да са еднакво високи,все пак това е една част която мноого рядко дава дефект. На моя голф като исках да го вдигна си взех 2 ръка за 160лв комплект при цена 100лв за бройка нови,никакви проблеми с тях !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

aah

Мнениеот longora » Пет 24 ное 2006 19:39

I az sum 4uval 4e zimata e tegavo s sportno oka4vane ... :) ama iskam nqkvo stabilno 6toto moq golf si se la6ka kakto si iska .. a samo sportnoto mi se vijda stabilno .... a amortesiorite i prujinite ot simeon mai 6te gi vzimam, no purvo 6te iskam da si gi sloja na kolata za da vidq dali sa 4itavi ili ... a ako ne mi dade da gi probvam nqma da gi vzimam i taka ... Sorry 4e pi6a na latinica am si preinstalirah Windowsa i o6te ne sum si ka4il kirilica !!!
mod edit: vasstop
Има Кредор ако нямаш кирилица. Не е оправдание.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”