Шаран АФН 110 бавно ускорява
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шаран АФН 110 бавно ускорява
Най-лесно е,заради гадното 3-то болтче точно по средата на планката,която държи актуатора към турбото! 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко ,отидох да видя как се движи лоста на актуатора , понеже е неудобно с пръстите да го движа, взех и го вързах със свинска опашка с която започнах да го дърпам нагоре,и забелязах че някъде по средата на хода му има запиране и иска по голяма сила за да я преодолее ,като след това си стига до горе.Колата не забива ,ама съм забелязал че след 3 хил. об. има като лек удар при който започва да ускорява по бавно ,но си ускорява на всяка предавка докрай ,без да забива и няма грешки в ЕКУ-то . Та колега можеш по тоя начин да раздвижиш малко лоста или ако няма ефект поне да видиш как се движи . 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
mucy написа:Ами да споделя какво стана след ходенето ми до София:почти през цялата магистрала карах с 120-140км и впечатленията ми са че като че ли наистина малко се поотпуши да върви тази кола,но не е както трябва.Някак си набира ,но не осезаемо рязко през цялото време,а чак след 2500-2800 об. се отпушва.(говоря за 5 скорост)дотогава набирането е много плавно,а мисля че не трябва да е така при променливата геометрия.Иначе няма забиване в никакви обороти и на никаква предавка. Не знам какво да правя вече .Четох в други теми тук да взема май да проверявам дали акуатора дърпа лостчето или да не би кулера да се е позапушил или и аз не знам какво вече.!!!![]()
Между другото и друго все ми е правило впечатление:като дам газ да я форсирам на място и отзад хвърля сажди и вода(конданз) ама много !!!Хаиде сажди ясно ама тази вода??Все едно карам на газ толкова излиза!Това пък какво е и има ли връзка с проблема ми ???
![]()
![]()
Иначе като разход от Сф. до Търново и обратно 32л. нафта.Ако можете помагайте.На Ваг-Ком никакви грешки не дава.Всичко уж добре.
Колега,предлагам ти да свалиш всичко,а именно турбо пътеща,смукателен колектор,кулер и турбина.Чистиш всичко тава след което сглобяваш и колата ще се оправи.Друг вариант аз не виждам на проблема ти.
Поздрави
- mucy
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: AFN 110 1997
Ходих да проверя акуатора .Значи положението е такова:като запаля и той дърпа лостчето както трябва 1,2см. надолу.после обаче като дам газ връща нагоре само 5-6мм.
Е така ли трябва да бъде??И ако не къде е проблема??Иначе не ми се свалят всички чаркалъци да ги чистя на ръка,че на тази кола е много трудна тази процедура .Много е тясно и неудобно за сваляне.
Е така ли трябва да бъде??И ако не къде е проблема??Иначе не ми се свалят всички чаркалъци да ги чистя на ръка,че на тази кола е много трудна тази процедура .Много е тясно и неудобно за сваляне.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
mucy написа:после обаче като дам газ връща нагоре само 5-6мм.Е така ли трябва да бъде??
На място не може да го натовариш толкова че да върне както трябва

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Да,така трябва да бъде когато е на место колата.В движение нещата са други.
- mucy
Мерси за бързите отговори.
Значи акуатора го елиминирам като проблем и продължавам нататък.Ще търся спрей за почистване на ЕГР пътищата .Видях че има такива неща.Незнам колко ще помогне,но много ми е трудно да разглобявам турбо пътищата.
А някакви идеи за водата отзад?
Между другото и друго все ми е правило впечатление:като дам газ да я форсирам на място и отзад хвърля сажди и вода(конданз) ама много !!!Хаиде сажди ясно ама тази вода??Все едно карам на газ толкова излиза!Това пък какво е и има ли връзка с проблема ми ???

А някакви идеи за водата отзад?
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Не си ли изцапаш ръцете няма да стане с нищо ,нито спрей ,нито нищо ,можеш поне входящия колектор да си изчистиш ,за 2 часа работа е , трябва ти само шестограм ,няколко ключета и нафта или бенз ,като го свалиш го палиш отвътре ,загасне ли изчукваш ,затапваш ЕГР-а да не цапа повече и си готов.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
smash22 написа:Не си ли изцапаш ръцете няма да стане с нищо ,нито спрей ,нито нищо ,можеш поне входящия колектор да си изчистиш ,за 2 часа работа е , трябва ти само шестограм ,няколко ключета и нафта или бенз ,като го свалиш го палиш отвътре ,загасне ли изчукваш ,затапваш ЕГР-а да не цапа повече и си готов.

- mucy
Ще се опитам това да го направя.Но пак казах на тази кола няма къде да се бръкне,не че не ми се цапа.
Така или иначе ще почака да се стопли времето.А тези спрейове за какво са ги измислили като не помагат?//?
Така или иначе ще почака да се стопли времето.А тези спрейове за какво са ги измислили като не помагат?//?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Би ли споделил на какъв спрей си се спрял че така си се запалил да го купуваш и да харчиш излишно пари.
- mucy
okti_1 написа:Би ли споделил на какъв спрей си се спрял че така си се запалил да го купуваш и да харчиш излишно пари.
За това чудо става въпрос или нещо подобно.Доволhttp://www.ebay.co.uk/itm/EGR-Valve-Cleaner-For-Diesels-Cleans-the-entire-air-intake-system-POWER-MAXX-/170741110936ни са хората които са го ползвали.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mucy написа:А тези спрейове за какво са ги измислили като не помагат?//?
Като чета темата и аз се чудя, аджеба, за какво (или по-скоро за кого) са ги измислили тия спрейчета

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
По добре си вземи една добавка за горивото Кастрол ТДА 

- mucy
smash22 написа:По добре си вземи една добавка за горивото Кастрол ТДА
че тя нагар маха ли???
Върни се в “Дизелови агрегати”