Пасат B5.5 комби проблем с лайсТна в багажника

Техническа и сервизна информация за Passat
pasatnik
Автомобил:
Двигател:

Пасат B5.5 комби проблем с лайсТна в багажника

Мнениеот pasatnik » Сря 27 фев 2013 12:16

Здравейте, колеги. Поради проблем с потропване отзад в дясно при движение по неравност закарах пасата на едно сервизче, което ми препоръча приятел в Ловеч. Смениха първо тампони на стабилизираща щанга - никакъв ефект, после някакви 6 тампона от общо 26 само в задната част, плюс някаква щанга също отзад, всичко това отзад в дясно. Дотук добре, като пари срещу сериозните почти 400 лева, ефекта нулев - чува се вече и леко потропване при движение по неравност и отзад отдясно. Вече като че ли загубих вяра в този майстор. Каквото каза че ще струва платих, а накрая нищо, даже допълнителен проблем.
По-значимият проблем обаче забелязах, след 4-5 дни когато реших да търся нещо в багажника. При отваряне на багажника ми направи впечатление, че мокета в него не е легнал в леглото си както преди. Повдигнах го за да го пооправя и гледам, че не ляга добре върху пластмасовия капак който крие резервната гума. Реших да вдигна капака, оказа се че не се вдига.
Не знам защо /дали въобще се е налагало когато е сменял тези тампони и щанги отзад в дясно/ но майстора е вадил никелираната накъдрена лайстна, която се вижда веднага в началото на багажника щом отвориш петата врата. По средата на тази лайстна има изрязан отвор в който се вижда ключалката на багажника. Та човека я е монтирал след това като в момента тя ляга върху пластмасовият капак който крие резервната гума. За да ползвам резервна гума трябва да махна тази никелирана лайстна. Тогава може би да отворя този капак, да монтирам лайстната и чак тогава да затворя капака.
Не ми се връща при същия майстор, че току-виж ще почне да хлопа още нещо.
Помагайте, как ма махна лайстната за да я монтирам коректно. Ако можете и за хлопането кажете нещо.

Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Re: Проблем с лайсна в багажника на Пасат B5.5 комби, 4 моти

Мнениеот Ickoov » Сря 27 фев 2013 12:51

За лайсната не знам. За тропането - или някой от останалите тампони или амортисьори(по вероятно). Иди някъде да ти ги прегледат.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с лайсна в багажника на Пасат B5.5 комби, 4 моти

Мнениеот gancho » Сря 27 фев 2013 13:46

Махал съм тази лайстна,на Пассат Б5,комби,но е същото.Беше отдавна-2009г,лайснтата се държи на 4 кръгли щипки-теглиш нагоре и излизат една по една.При мен излязаха една или две здрави :mhihi
До колкото си спомням мокетените кори на калниците застъпват леко лайстната та и тях може да се наложи да свалиш.

Върни се в “Passat”