Колеги помагайте.
Днес отварях километража на полото заради не работещ бутон на дневния километраж (решено).
Но след обратния монтаж установих че стрелките за температурата и горивото не работят.
При подаване на контакт се чува лек звук от моторите на стрелките но те не се движат само тази на горивото леко трепва но не отчита нищо.
Има ли начин да се проверят дали съм повредил двигатетчетата при ваденето на стрелките или съм пипнал нещо по платката.
Необходимо ли е обучаване на тези уреди с компютър.
благодаря предварително
Поло 6Н1 1,6 98г. // Проблем с километраж
Re: Поло 6Н1 1,6 98г. // Проблем с километраж
asen_c написа:Колеги помагайте.
Днес отварях километража на полото заради не работещ бутон на дневния километраж (решено).
Но след обратния монтаж установих че стрелките за температурата и горивото не работят.
При подаване на контакт се чува лек звук от моторите на стрелките но те не се движат само тази на горивото леко трепва но не отчита нищо.
Има ли начин да се проверят дали съм повредил двигатетчетата при ваденето на стрелките или съм пипнал нещо по платката.
Необходимо ли е обучаване на тези уреди с компютър.
благодаря предварително
никой ли не е имал подобен проблем
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам подобен проблем смо че със стрелката на скоростомера........при неравности застава където си иска по скалата и после оттам започва да отчита,сложих стопер за да не пада под "0" но сега пък прескача и застава нагоре........някой ако знае решението а проблема нека казва!
Да споделя моите премеждия. Свалих таблото с уредите и го занесах на един компютъджия да ми каже дали светодиода за акомулатора работи. Когато го събираше бях там и го гледах в ръцете. Човека на пръв поглед монтира нещата правилно, но като го монтирах обратно на колата изпаднах в потрес. Само оборотомера работеше, стрелката за горивото след подаване на контакт застава надолу, при движение стрелката на скоростомера само трепери и едвам стига до 30-40км/ч а от цифрите на километража и дневния километраж бяха останали по 3-4 чертички. Поразрових се из форума и разглобих пак таблото с уредите. Значи уредите за скоростта, оборотите,нивото на горивото и температурата представляват моторчета с ос на която се нахлузват стрелките с нещо като шлаухчета. Човека като ги е слагал ги е забучил в произволно положение на оста на моторчето и при подаване на контакт моторчето си застава в изходна позичия но стрелката започвада сочи на майка си .... и оттам при движение не отчита вярно. Извадих стрелките отново и ги сложих съвсем малко (плитко) след което с ръка завъртам съответната стрелка един оборот в посока обратна на часовника до достигане наначално положение (0км/ч или празен резервоар или температура при студен двигател)след което натискам стрелката на вътре, но недокрай а колкото да не опира в таблото или да опира съвсем леко. Не съм сигурен, но предполагам, че ако стрелката се натисне по силно и опре в таблото ще оказва съпротивлени на моторчето и може да не отчита вярно. След всичките мъки цифрите на километража и дневния километраж все още не се показваха целите, след повторен оглед се оказа че при закопчаване на платката към таблото, пластмасовите "закопчалки" не бяха "щракнати" и дисплечето не прави добър контакт, след малко натискане и закопчаване на всички закопчалки и цифрите се показаха. Колата е поло 97г. При четене на поста да се прави разлика между скоростомер и километраж. Дано е от полза на някой.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”