dlug написа:Какво значи афтърмаркет фарове? Имаш предвид допълнително монтирани светлини освен фаровете на автомобила ли?
Ако светлините са сертифицирани за ползване в европейският съюз и са монтирани според наредбите са те глобили неправилно.
Актове, давности, закони - разяснения
Re: Актове, давности, закони - разяснения
Това са фарове-диодни монтирани на бронята, за сертифициране ?! Как става и как се доказва на катаджията?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Ето една извадка
http://luxima.bg/images/products_catalog/DRL.pdf
а ето и една интересна тема (извадката е от нея)
viewtopic.php?f=59&t=339067
http://luxima.bg/images/products_catalog/DRL.pdf
а ето и една интересна тема (извадката е от нея)
viewtopic.php?f=59&t=339067
-
vento 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да има информация за акт член 25 ал.1 от здп
причиняване на птп с леки ожулвания.
Бладогаря предварително
причиняване на птп с леки ожулвания.
Бладогаря предварително
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Мислче, че чл.25 е след чл.24, но скоро не съм проверявал - може да са го преместили. 

-
the_bosss
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги спират ме днес заради затъмнени предни странични стъкла (от 4 години съм така и преглед си минавам и друг път са ме спирали – нямало е проблем.).Питат ме акт или фищ искам,бяха настроени ,че ще се пище ,а и аз нито ще им се моля нито пари ще им дам.Питах "Kолко ще е фиша"?,Отговори ми се ,че незнае и щял да погледне.Знам от колеги ,че се пише фиш на стойност-20лв.,и ест казах фиш ,а не акт за 50лв. Свири ми от патрулката и отивам да го взема вика подписвай ,нито го зачете за тва и тва...Вземам го и гледам стойност 50лв WTF по чл.139 ал.1т.1.
Чл. 139
1. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:
1. 1. технически изправни;
и глоба по чл.179 ал.1т.4.
Чл. 179
1. Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
4. който управлява технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване;
Както разбирам по горния закон няма право да ми пише нищо по него за затъмняването на стъклата,защото не се споменава и е за съвсем друго.Те вече си бяха тръгнали а и щяха да се заядатат повече-«Кой съм аз да им казвам какво се пише».Мога ли да направя нещо по въпроса –да стане на стойност 20лв- с обжалване в КАТ или ? По цитирания закон по долу.
Чл. 105
1. Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
И глоба по : ЧЛ.185 За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.!!!
.Не мога да знам правилника на изуст ,но още като видях фиша разбрах ,че са ме изклатили по друга тарифа.Знам ,че акт мога да обжалвам,но незнам при фиш как е?А и за фишовете важи ли отстъпката за плащане до 7 дена?
Чл. 139
1. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:
1. 1. технически изправни;
и глоба по чл.179 ал.1т.4.
Чл. 179
1. Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
4. който управлява технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване;
Както разбирам по горния закон няма право да ми пише нищо по него за затъмняването на стъклата,защото не се споменава и е за съвсем друго.Те вече си бяха тръгнали а и щяха да се заядатат повече-«Кой съм аз да им казвам какво се пише».Мога ли да направя нещо по въпроса –да стане на стойност 20лв- с обжалване в КАТ или ? По цитирания закон по долу.
Чл. 105
1. Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
И глоба по : ЧЛ.185 За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.!!!
.Не мога да знам правилника на изуст ,но още като видях фиша разбрах ,че са ме изклатили по друга тарифа.Знам ,че акт мога да обжалвам,но незнам при фиш как е?А и за фишовете важи ли отстъпката за плащане до 7 дена?
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
щом си подписал фиша, няма как да обжалваш
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
the_bosss написа: А и за фишовете важи ли отстъпката за плащане до 7 дена?
Само ако е електронен

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А някой да е чул за изменение,касаещо стъклата на задните врати?Вчера бях пи майстор за смяна на ендренажа и той ме светна,че съм нямало да мина преглед....понеже имало забрана и за задните странични стъкла.Някой да има информация по въпроса?
Има тема точно по въпроса,но след чесане на езиците е заключена.Да,имало точка в закона ама въпроса е ако е променена?И може ли някой да даде точно коя точка е,че да потърсим малко инфо по въпроса?
Аз съм я чел на времето,преди 8 години дойде колата със затъмнен включително и заден джам.В КАТ ме накараха да го беля въпреки,че имаше двуяко тълкуване на закона,понеже става въпрос за комби и може да се мине като 5-та врата.Сега обаче конкретно ме предупредиха за страничните задни и на задните врати затъмнени стъкла.
Има тема точно по въпроса,но след чесане на езиците е заключена.Да,имало точка в закона ама въпроса е ако е променена?И може ли някой да даде точно коя точка е,че да потърсим малко инфо по въпроса?
Аз съм я чел на времето,преди 8 години дойде колата със затъмнен включително и заден джам.В КАТ ме накараха да го беля въпреки,че имаше двуяко тълкуване на закона,понеже става въпрос за комби и може да се мине като 5-та врата.Сега обаче конкретно ме предупредиха за страничните задни и на задните врати затъмнени стъкла.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам - толкова ли е трудно да прочетеш сам?Iezekil написа:...имало точка в закона ама въпроса е ако е променена?И може ли някой да даде точно коя точка е,че да потърсим малко инфо по въпроса...
- Iezekil
Конкретен и заядлив си както винаги.
Член 105 си го чета.Члена е стар.
Питам да няма изменение.Понеже явно не съм единствения,който е чул нещо.
И къде според теб да прочета САМ?
Член 105 си го чета.Члена е стар.
Питам да няма изменение.Понеже явно не съм единствения,който е чул нещо.
И къде според теб да прочета САМ?
Какво е заядливото в случая? Доста е просто, но явно и това не е достатъчно за всеки...
Предполагам поне знаеш част от коя институция е органът за прилагане на закона, част от който е гореспоменатия член?
Ако не се сещаш и това: МВР.
Отиваш на сайта(http://www.mvr.bg
), раздел нормативна уредба... и четеш
Това, че някой нещо е казал или чул, доколкото ми е известно, не може да отмени действащ закон
ПП: А майстори, които сменят "ендренажа" тотално бих ги отсвирил, що се отнася до тълкуване на юридически казуси, но това е лично мнение...
Предполагам поне знаеш част от коя институция е органът за прилагане на закона, част от който е гореспоменатия член?
Ако не се сещаш и това: МВР.
Отиваш на сайта(http://www.mvr.bg
Това, че някой нещо е казал или чул, доколкото ми е известно, не може да отмени действащ закон

ПП: А майстори, които сменят "ендренажа" тотално бих ги отсвирил, що се отнася до тълкуване на юридически казуси, но това е лично мнение...
- Iezekil
Трудно е явно да се напише"няма такова нещо","не знам","да,вярно е".Лесно е да се пише като цяло обаче.Понеже нямам нерви да ровя в тоя сайт,ще мина преглед направо във въпросния пункт за информация първа ръка.
"Енгренажа" го сътворих сам,майстора не е виновен за номерата на лаптопа ми и нежеланието да изписвам 2 думи вместо една.
"Енгренажа" го сътворих сам,майстора не е виновен за номерата на лаптопа ми и нежеланието да изписвам 2 думи вместо една.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Колеги ,можели да ме санкционират,ако калника ми е в различен цвят ?

- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Iezekil написа:Трудно е явно да се напише"няма такова нещо","не знам","да,вярно е".Лесно е да се пише като цяло обаче.Понеже нямам нерви да ровя в тоя сайт,ще мина преглед направо във въпросния пункт за информация първа ръка.
Е защо се цупиш сега? Да не мислиш, че всеки знае закона наизуст? Аз ли да седна да ровя и чета, за да ти дам точен отговор, а не да те излъжа? Или аз имам нерви

eminem94 написа:Колеги ,можели да ме санкционират,ако калника ми е в различен цвят ?
не
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”