Шаран АФН 110 бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Шаран АФН 110 бавно ускорява

Мнениеот nasko1978 » Сря 27 фев 2013 16:00

Муци,като ти знам предната тема,че я влачи близо две години,сега пак така си почнал! :wink
Да ,Шарана е много труден за работа там отзад,ама нямаш избор,трябва да се направи.Спрейчета и мазила ,в случая няма да помогнат.След като се отстрани проблема,ДА, горещо типрепоръчвам да ползваш добавки.
Те колегите ти го казаха -сваляш,чистиш,сменяваш си уплътненията на колекторите,сменяваш си вакумите,преглеждаш клапани и т.н дали работят добре и сглобяваш по обратният ред.Ако не можеш сам,пътя за Варна или Пловдив го знаеш,там има хора които знаят как да ти помогнат. :th_up

Потребителски аватар
mucy
Автомобил: VW Sharan
Двигател: AFN 110 1997

Мнениеот mucy » Сря 27 фев 2013 20:00

nasko1978 написа:Муци,като ти знам предната тема,че я влачи близо две години,сега пак така си почнал! :wink
Да ,Шарана е много труден за работа там отзад,ама нямаш избор,трябва да се направи.Спрейчета и мазила ,в случая няма да помогнат.След като се отстрани проблема,ДА, горещо типрепоръчвам да ползваш добавки.
Те колегите ти го казаха -сваляш,чистиш,сменяваш си уплътненията на колекторите,сменяваш си вакумите,преглеждаш клапани и т.н дали работят добре и сглобяваш по обратният ред.Ако не можеш сам,пътя за Варна или Пловдив го знаеш,там има хора които знаят как да ти помогнат. :th_up

Прав си за всичко.Освен това проблем може да е че все попадам на не толкова добри майстори и затова се опитвам сам вече.Не че ако ми падне път към Варна няма да отида при прославения Иво,но сега нямам път на там.
А иначе аз казах:смених вакумните маркучи които бяха напукани,проверих акуатора,мих дебитомера . Сега ще пробвам и големите маркучи да почистя и кулера пък да видим.Добавка още утре ще купя и нея да пробвам.Пък да видим.. :bowdown

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Сря 27 фев 2013 20:17

:redface

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Сря 27 фев 2013 20:25

Няма да има разлика Шарана от това почистване.Проблема не е там,а другаде.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 28 фев 2013 0:57

okti_1 написа:Няма да има разлика Шарана от това почистване.Проблема не е там,а другаде.

И на мен така ми се струва

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Чет 28 фев 2013 9:05

Ами поне ако не помогне няма да навреди!А и вече я поръчах. :icon_sad

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2013 9:10

okti_1 написа:Няма да има разлика Шарана от това почистване.Проблема не е там,а другаде.
Я кажи какъв е проблемът, защото на мен започва да ми се струва, че е в главата на автора само!

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Чет 28 фев 2013 17:37

За главата на автора не мога да кажа,но много ме съмнява запушен смукателен колектор да е проблема.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2013 18:52

Браво - диагностика от разстояние!
На мен ще ми помогнеш ли?
Голфчето на жена ми прекъсва в ниските обороти на газ, но иначе харчи прилично и върви прилично - от какво е? :mhihi

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Чет 28 фев 2013 19:56

myrshavija написа:Браво - диагностика от разстояние!
Голфчето на жена ми прекъсва в ниските обороти на газ, но иначе харчи прилично и върви прилично - от какво е? :mhihi

С радост ще ти помогна,но има един голям проблем при теб,а то е че не чаткам много от двигатели на "газ",а камоли от дизели :mhihi
А относно написаното съм си казал мнението или по-точно съмнението къде е проблема,а не къде е.Което значи че това не е диагностика :mhihi
А диагностики правя даже и от разтояние,само да имаш нужната техника за тази цел.
В ред на тези мисли да те питам,колата на жена ти като е превключиш на бензин отново ли прекъсва ?

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Пет 01 мар 2013 21:12

okti_1 написа:
myrshavija написа:Браво - диагностика от разстояние!

С радост ще ти помогна,но има един голям проблем при теб,а то е че не чаткам много от двигатели на "газ",а камоли от дизели :mhihi
А относно написаното съм си казал мнението или по-точно съмнението къде е проблема,а не къде е.Което значи че това не е диагностика :mhihi
А диагностики правя даже и от разтояние,само да имаш нужната техника за тази цел.
В ред на тези мисли да те питам,колата на жена ти като е превключиш на бензин отново ли прекъсва ?

Остави го,не виждаш ли ,че се заяжда!!! :screwyВсе едно ,че тук си пишем да минава времето,а не да си помагаме.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 02 мар 2013 6:52

И понеже се заяждаме, да продължа:
Моля, дефинирай точно какъв е проблемът с колата ти!
Аз разбрах, че ти се е струвало, че върви много, защото си я сравнявал с някаква съвсем друга кола. После са те повозили в Партнер дизел и вече ти се струва, че твоята не върви толкова. Други доводи за това, че колата ти има "проблем" не съм видял. Ако съм пропуснал нещо, моля да ми припомниш. Междувременно ще си позволя да отбележа, че Партнер-ът е с около 350кг по-лек от Шаран-а.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 02 мар 2013 12:33

Напоследък забелязах че пасатко стана по-муден и викам я да го изкарам на Люлин малко и хоп вдигнах 130 заби ,и повече грам не искаше нагоре,продухах го по изнанадолното и сега си ускорява нормално ,но предполагам че ще бъде за кратко ,гледам че колегите казват ,че кой стигне до тука без чистене не се е отървал. :bowdown

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Съб 02 мар 2013 17:25

myrshavija написа:И понеже се заяждаме, да продължа:
Аз разбрах, че ти се е струвало, че върви много, защото си я сравнявал с някаква съвсем друга кола. После са те повозили в Партнер дизел и вече ти се струва, че твоята не върви толкова. Други доводи за това, че колата ти има "проблем" не съм видял. Ако съм пропуснал нещо, моля да ми припомниш. Междувременно ще си позволя да отбележа, че Партнер-ът е с около 350кг по-лек от Шаран-а.

Ами ,колега не си прочел всичко или си видял само отгоре отгоре темата.Припомням ти както желаеш:Имах по рано кола която беше 64 коня и и бях свикнал на всичко дори и това че не пушеше колкото и да я напъна(странно беше френска 1.9Д),но като я продадох и взех Шарана нищо не ми правеше впечатление (освен гадния пушак на стар Икарус който щял да се оправи след изрязване на магистрала),за мен все си беше бърза кола 110 коня(поне).И така си я карах докато не се качих на Берлинго 90 коня дето като му се даде газ на 2 ра и ти чупи врата !!!Знам че моята не е лека ама нали е много коне ,а и немска е???
Та затова повдигнах въпроса и вече какво ли не смених и проверих ама като не става по добре явно така ще си я карам или докато не я продам или докато не отида при наистина грамотен майстор.
А и съм писал тук ако може някой да помогне не да си прави бъзици. Не всички са на ти с двигателите.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 02 мар 2013 18:35

mucy написа:
myrshavija написа:И понеже се заяждаме, да продължа:

Ами ,колега не си прочел всичко или си видял само отгоре отгоре темата.Припомням ти както желаеш:Имах по рано кола която беше 64 коня и и бях свикнал на всичко дори и това че не пушеше колкото и да я напъна(странно беше френска 1.9Д),но като я продадох и взех Шарана нищо не ми правеше впечатление (освен гадния пушак на стар Икарус който щял да се оправи след изрязване на магистрала),за мен все си беше бърза кола 110 коня(поне).И така си я карах докато не се качих на Берлинго 90 коня дето като му се даде газ на 2 ра и ти чупи врата !!!Знам че моята не е лека ама нали е много коне ,а и немска е???
Та затова повдигнах въпроса и вече какво ли не смених и проверих ама като не става по добре явно така ще си я карам или докато не я продам или докато не отида при наистина грамотен майстор.
А и съм писал тук ако може някой да помогне не да си прави бъзици. Не всички са на ти с двигателите.

Мда, объркал съм Партнер с Берлинго ... ама то не беше ли една и съща кола?
Ще напишеш ли още веднъж какво точно бях пропуснал, защото аз наистина не виждам да си написал нещо повече от това, което написах аз, а не се имам за идеално тъп?
Някакъв коментар за разликата в килограмите имаш ли или тя е пренебрежимо малка за да се отразява на вървежа?
И какъв точно ти беше проблема на колата - някакви грешки има ли компютъра?

Върни се в “Дизелови агрегати”