Разход на място голф 4
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Разход на място голф 4
Здравейте,от известно време ми направи впечатление,че когато спра на светофар или на кръстовище даже и когато съм по инерция показанията на дисплея за разхода са 2.2 ,2.7 ,3.5L/h.Мисля че, това не са нормални стойности.Когато взех колата преди време на свободна предавка показваше 0.6,0.9 до 1.2L/h.Но нека по разбиращите да споделят възможните причини за завишения разход.Колата е голф 4 1.9tdi 110k.c.
Re: Разход на място голф 4
Колега,от години четеш тук щом си регистриран от 2009,нали?В този раздел ще ти изтрият темата със сигурност,когато я видят.Няма нищо свързано с модификации от типа "Направи си сам".Постави я в правилния раздел и съм сигурен,че ще ти помогнат,дадат мнение дали е нормално или не и т.н. 

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
въии манияк и аз имам същия проблем ако някои знае как да казва че и мене ме дразни
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
сега видях че съм объркал раздела 

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
има ли развитие по темата!?
За едни ски ръкавици най-важните качества са еластичност и добра топлоизолация. Аз вече си открих страхотен модел, може и вие да ме последвате!
Последна промяна от mucca на Пет 11 дек 2020 16:47, променено общо 3 пъти.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Няма поплавък, разхода се отчита на база на гориво, въздух и изгорели газове.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9TDI 110hp
- Двигател: AHF 2000
Колега аз съм с двигател 1.9ТДИ, 110кс, АХФ, 2000г. И при мен го прави този номер. Бях при моя майстор за диагностика, но ми каза, че имало проблем и не го пускало "в дисплея". При мен понякога показва 8, друг път 2. Обяснението е просто. Компютъра си запомня последните данни при движение. Например ако си карал на 2-ра и ти е показвал моментен разход 5/100, когато исключиш от скорост компютъра е запомнил тази стойсност и затова я изписва нея, докато не включиш отново на скорост. Загледай се някой път. Иначе на загрял двигател, без натоварване, моментния разход е около 0,4/100. Поне при мен е така, което е нормално :). Така че недей за всичко да се доверяваш на диспея за моментен разход. Не винаги отчита правилно.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
sparky6056 написа:Колега аз съм с двигател 1.9ТДИ, 110кс, АХФ, 2000г. И при мен го прави този номер. Бях при моя майстор за диагностика, но ми каза, че имало проблем и не го пускало "в дисплея". При мен понякога показва 8, друг път 2. Обяснението е просто. Компютъра си запомня последните данни при движение. Например ако си карал на 2-ра и ти е показвал моментен разход 5/100, когато исключиш от скорост компютъра е запомнил тази стойсност и затова я изписва нея, докато не включиш отново на скорост. Загледай се някой път. Иначе на загрял двигател, без натоварване, моментния разход е около 0,4/100. Поне при мен е така, което е нормално :). Така че недей за всичко да се доверяваш на диспея за моментен разход. Не винаги отчита правилно.
При мен е същото, само че аз съм с друг мотор

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Не подвеждайте колегата. Той пише за дименсия l/h, което означава, че е поне с half fis.
Тези табла при спиране на място показват точно това и не запомнят нищо предишно. Когато автомобила е в движение мерят в l/100km.
Spyki_76, стойностите наистина не са нормални. Общия ти разход как е.
Тези табла при спиране на място показват точно това и не запомнят нищо предишно. Когато автомобила е в движение мерят в l/100km.
- zografski
pedalchobaba написа:Не подвеждайте колегата. Той пише за дименсия l/h, което означава, че е поне с half fis.
Е аз съм с full fis и при мен изобщо не показва l/h в монюто за моментен разход, когато спра на място показва различни стойности в зависимост от това кога съм изключил от скорост. Т.е. ако изключа от скорост и моментия ми показва 15л/100км, толкова ми показва дори и като колата е на сфетофар, ако спирам на по висока предавка и изключа от скорост когато показва 0л/100км в спряло положение показва същото 0л/100км. До сега не ми е показвало l/h, което е някакъв проблем според мен, но не съм се занимавал да видя каква е причината за това. Колега да не би разликата ти в л./ч. да ти е по висок, защото си пуснал климатик например?
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Мисля че литри на час го има след 2002 или 2003 година. По-старите коли показват само литри на 100 км.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Имах предвид това:
- zografski
pedalchobaba написа:Имах предвид това:
Е точно де, и аз за това говоря, но при мен не го показва когато спра на сфетофар примерно, въпреки че съм с full fis, а не с half като твоя, но не би трябвало да има разлика, според мен и на моя голфец би трябвало да показва л/ч, а не само л/100км, но уви няма... коя година ти е голфчето, да не би годината да играе роля?
Последна промяна от zografski на Сря 22 май 2013 15:56, променено общо 2 пъти.
- zografski
spyki_76 написа:Здравейте,от известно време ми направи впечатление,че когато спра на светофар или на кръстовище даже и когато съм по инерция показанията на дисплея за разхода са 2.2 ,2.7 ,3.5L/h.Мисля че, това не са нормални стойности.Когато взех колата преди време на свободна предавка показваше 0.6,0.9 до 1.2L/h.Но нека по разбиращите да споделят възможните причини за завишения разход.Колата е голф 4 1.9tdi 110k.c.
Пробвай на място без включен климатик и кажи какви стойности ти дава. Баща ми е с Шкода 1.9 TDI на място му дава 0.5л/ч. само че той е с 90к.с., а не с 110к.с.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”