голф 3 не иска да гасне
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 не иска да гасне
колата ми е голф 3 аек не иска да гасне мотора при завъртане и вадене на контактния ключ . гася я с натисната спирачка и пускане на съединителя , но като я изгася остава на контакт . сега е с свалена клема за да не ми падне акумолатора . какво да правя дайте съвет .
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Re: голф 3 не иска да гасне
Или ремонтирай таблото с бушоните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
странното е че като откача и закача акомолатора и спира да свети таблото до следващото палене и изгасване
Не изгасва защото не изключва реле №109.Като върнеш контакта извади релето и виж дали ще изгасне.За да го прави това има връзка от кл15- плюса на бобината със плюса на компютъра след контакт.Клемореда му извади щепселното.Ако е от него ще изгасне.Поздрави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не мога да те разбера
, как да оправя проблема да сменя това реле или нещо друго . мерси предварително

Връщаш контакта.Колата продължава да работи.Сваляш капака на предпазителите и издърпваш реле 109 или 30.Един от двата номера ще е при теб и пиши дали е угаснала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес на 2 пъти я гасих принудително ( с съединител и спирачка) а после всичко си беше наред не знам какво става вече . Преди 1 месец след изминаване на 300 км и спиране пред блока , на следващата сутрин не можех да запаля на бензин и на газ и не ми светеше ключа газ_бензин . заведох я на елъджия и той ми пусна един + от бушониерата към ключето . каза че ще е така защото нямал свободно време да мина през следващите дни но така и си остана (временно завинаги )а маистора мери там с уред и мисли че не идва + от компютъра . Ще видя как ще е през следващите дни
Ами то точно това допълнително кабелче прави тази беля.Пуснал го е защото не е намерил виновника да няма ток до ключето.Да ама релето от време на време прави контакт и няма гасене.Иди при някой да ти махне кабелчето и сменете релето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес из Варна сам минал около 50 км и всичко е наред когато трябва пали и когато трябва угасва , минах покрай една морга и попитах за реле 109 дадоха ми 2 за проба , откачих и кабела дето майстора ми го пусна от бушоните до копчето газ-бензин и иска да запали . После момчетата от моргата дойдоха с уред мерихме тук там в крайна сметка се оказа че не идва + от компа на диагностика ли да я водя какво да правя не знам вече .
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е от него вчера отворих предния капак и там мерихме дето е закачен ключа газ-бензин и до връзката не идва + демек от компа не идва , а сега е пуснат + от бушоните и така карам
Къде е закачен ключа за газ-бензин.На плюса на бобината или взема от друго място.С обикновена газова си нали 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да с обикновена газова сам .взима ток отляво до делкото до тази връзка няма +
От самата букса на делкото или от тази голямата с многото кабели.Напиши точно къде е вързана или снимай мястото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”