Съвет за говорители.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Съвет за говорители.

Мнениеот Stojan » Чет 28 фев 2013 15:04

Здравейте. В колата съм с този плеър http://pioneer.bg/index.php?route=produ ... uct_id=408 . Пише, че може да захрани 4x50W колони. Много съм доволен от него, защото вади прилично качество на звука.Тъй като нямам интерес, нито средства да оборудвам колата с усилватели и мощни говорители. Търся някакъв приличен звук и като ми се хареса някой песен да мога да си я усиля.Старите говорители, които са в колата са на повече от 25 години. Почнаха да се разяждат буквално. Наскоро отпред сложих тези http://www.audiomania.bg/index.php?main ... cts_id=617 , прости говорителчета. Пише, че са 60W. Много ме учудиха и все още не ми се вярва да са толкова, но горе-доло отпред на ушенце да ми свирят съм доволен. Другите са по-големи, незнам точно колко, може би към 17см, не съм гледал диаметър, нито никаква информация по тях. Те са в кората сложени, продънени, абе състоянието е 0 точки.
Сега към основния въпрос: Търся си говорители, за кората, до 50-55 лв, максимално 60 лв, да свирят добре и да мога да ги сложа без усилватели и подобни, т.е. 45-50W, колкото да ги захрани плеъра. Тоест търся някакво средно качество, ест да са доказана марка, доста ми се искаше елипси, но са ми доста солени като цена, бих се примирил и с кръгли. Ако някой ме насочи или поне някакъв съвет какво да търся - благодарства ! :th_up
Друг въпрос, който имам, е за пищялките, за високите честоти. Повечето говорители си мисля, че имат (това кръглото в/у говорителя), но ако не е, ще си намеря някакви по-евтини. Тъй като не знам как се свързват, също бих се интересувал допълнително. :smile

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Съвет за говорители.

Мнениеот radi_nrj » Чет 28 фев 2013 15:32

Абе хора какво ги гледате постоянно тия ватове като, че ли ще купувате печка. Прочети малко във форума и ще разбереш, че повечето са търговски трикове. Като се почне от плеъра, който е 4х20W (да 20 не 50) и се мине през говорителите, на които често пишат пълни глупости.

Мощността, която е написана на говорителя ако са дали вярна стойност е максималната им мощност. Ако един говорител е 60W RMS това означава, че това му е максималната мощност и той ще работи безпроблемно на всякакви мощности до 60W.

Колкото до говорителите на кората - ако имаш отвори за 17cm това е добър избор:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dcx-165-3

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Чет 28 фев 2013 16:29

radi_nrj написа:Абе хора какво ги гледате постоянно тия ватове като, че ли ще купувате печка. Прочети малко във форума и ще разбереш, че повечето са търговски трикове. Като се почне от плеъра, който е 4х20W (да 20 не 50) и се мине през говорителите, на които често пишат пълни глупости.

Мощността, която е написана на говорителя ако са дали вярна стойност е максималната им мощност. Ако един говорител е 60W RMS това означава, че това му е максималната мощност и той ще работи безпроблемно на всякакви мощности до 60W.

Колкото до говорителите на кората - ако имаш отвори за 17cm това е добър избор:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dcx-165-3

Тези трикове с ватовете ми са ясни, но на изуст не мога да преценя кое колко е в реалност. Ако сложа повече от това което ми захранва плеъра - празни пари. Тези на Herz номиланата мощ е 60W, сигурно ли е че мога да ги захраня без усилвател ?
EDIT: Забравих да попитам отзивите за Pioneer, говорителите.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 мар 2013 9:15

Аз пак ще се опитам да ти обясня, че такъв термин като "ще ги захрани ли" не съществува. Ако един говорител свири добре той ще сири добре на 1, на 5, на 20 и на 60W. Просто ватовете не трябва да те интересуват! Повечето говорители с диаметър 17cm поради чисто конструктивни причини понасят около 60W - т.е. трудно е да намериш по-слаби, а и няма нужда.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пет 01 мар 2013 15:21

Тоест и да си купя говорители, които пише 50W 60W 100W, номинална мощност, няма да има проблем да си ги свържа и да да ми пеят без никакви проблеми ?
Това, което не ми се изясни е с какви спецификации на говорителите трябва да се съобразя когато си ги купувам за моя плеър ?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 мар 2013 16:21

Трябва да са 4 ома, това е! Другото е въпрос на вкус/слух.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пет 01 мар 2013 17:20

radi_nrj написа:Трябва да са 4 ома, това е! Другото е въпрос на вкус/слух.

Мерси много колега ! Единствено към кои марки би ме насочил :smile

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 мар 2013 17:31

То няма много избор за 60лв.

http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dcx-165-3

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пет 01 мар 2013 18:13

А марки като Pioneer, JVC, SONY да взимам ли под внимание при избора. Тези които ми предлагаш са 1вия вариант на който ще се спра, ми се иска да разгледам и други марки. :)
Мерси много за съветите колега ! :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 мар 2013 19:40

Ей тия стават:
http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/govoriteli/pioneer-ts-g1722i

Свирят малко по-зле от Херца ама стават. Sony, JVC и т.н. марки, на които отдавна car audio-то не им е приоритет по-добре не ги гледай.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Сря 06 мар 2013 19:50

radi_nrj написа:Ей тия стават:
http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/govoriteli/pioneer-ts-g1722i

Свирят малко по-зле от Херца ама стават. Sony, JVC и т.н. марки, на които отдавна car audio-то не им е приоритет по-добре не ги гледай.

Взех си тези. Преслушах Херц-а и тези. Честно казано Пионера по-добре ми се стори звука, макар че изкривява повече от Херц. Монтирах си ги в колата, за цената си си заслужават. :smile
Мерси много за помощта. :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”