голф 3 gti не иска да запали
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 3 gti не иска да запали
До като го карах прекъсваше,а когато спрях пред нас и го угасих повече не иска да запали.На другия ден въртя ключа и пали от раз,все едно нищо му не е имало
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
при полужение че с токовете нямаш проблем,търси вината по горивната система и най-вече с това реле на горивната помпа N:167 има възможност и по горивна помпа филтър пробвай 

- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И така колеги, днес сутринта по път за работа пак угасна по същия начин и няма палене. Отидох на диагностика във Volkswagen Service и там ми казаха 90%, че е бензиновата помпа (не прави нужното налягане). И понеже не е евтина реших да отида и в Moto Pfohe да видя и там какво ще ми кажат. Човекът измери дебита на помпата и ми каза, че е във нормата, даже малко от горе.. Каза, че за него не е за смяна. Не знам вече к'во да правя... Дали да купувам нова.. ?
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аааааа и да добавя, че от време на време даже и днес когато ми направи проблема се чува едно пищене все едно като на хлабав ремък, даже и малко по-остър звук. Не знам дали има нещо общо със проблема по темата.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Преди да счупиш касичката, намери една доказано изправна бобина за проба. Покарай един ден, ако пак го има проблема се насочи към другото.
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега на тоя от vw му казах да обърне внимание на бобината понеже имам съмнения за нея но то категорично я отписа каза че е идеална
- mirk0
- Контакти:
Еврика горивната система прави кец :) Тоя кияк като ти е мерил дебита,с кво го е мерил и какво налягане прави,с уста ли е надувал?
Моята помпа е от Passat 1,8 mono мисля че май бяха еднинни по захват и дебит без значение кубатурата на двигателя

- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аа не на моното е 1.3бара ,а при мен трябва да е 3
а този ми каза че за 30 сек трябва да изкара 750мл бензин,а мояра помпа изхвърли 800
а този ми каза че за 30 сек трябва да изкара 750мл бензин,а мояра помпа изхвърли 800
- mirk0
- Контакти:
2 бара им е максималния дебит май беше,така и като изпомпа толко гориво докъде стигнахме? Ток да те отрепе,бензин да те одави.Що е то?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
mirk0 написа:2 бара им е максималния дебит май беше,така и като изпомпа толко гориво докъде стигнахме? Ток да те отрепе,бензин да те одави.Що е то?
bar е единица за налягане. Дебита се мери в l/h , l/min или в други подобни единици. За да работи мотора е нужно : ток, бензин,въздух и центровка. Нещо от тези се губи.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Залагам на бобина.Непостоянна и слаба искра.Имах преди време подобен проблем.С нова бобина и се оправи.Почни от там според мен.После гледай бензина.
Последна промяна от Lifeguard на Пет 01 мар 2013 11:41, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mirk0 написа:2 бара им е максималния дебит май беше,...
Не, не е!
Дори и да приемем, че си искал да кажеш 'налягане', а не дебит.
Работното налягане при електическите многоточкови инжекциони (за каквото се говори в темата) е 2.5 бара с вакуум и 3 бара без на бензновия регулатор.
Самата помпа на моноинжекциите трябва да може да даде 3 бара... а на многоточковите - около 6.
И при теб колата ще върви, но натовариш ли мотора - ще 'беднее' и ще има детонации.
И няма да върви...

Много е възможно наистина релето на помпата да се окаже мизерникът!

- mirk0
- Контакти:
При мене беше същия кец. Кабели свещи,цяло деоко датчик на хол има един датчик точно на дросела, бубина,горивна помпа филтър...Бре мамка му ебем варви на патрон и изведнъж гасне,после палене след 10 мин или най-лошия случай на другия ден и кат запали работи как му е на кеф или се едно нищо му не имало,имал съм случай в час пик в софия на светофари да гасне
.После забелязах че при контакт релето цъка помпата дига гориво и след около 5-6 сек.релето пак цъка и помпата спира.Реших да отвора въпросното реле N168 мисля че беше, и се оказа че чукчето и наковалнята в него са се стопили и кога му се иска работи или обратното.Сега в момента съм му пуснал постоянен ток на това реле и докато има контакт или колата работи-помпата не спира да набутва гориво,ако е в повече има излишно.Така че за едно дребно реленце или друга пошибалка съм се изтръскал около 200лв проверявайте от-до... дано не ви се случва 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колеги, имах същия проблем с мотор 2Е - работи идеално и изведнъж угасва и няма палене.След време запалва и работи сякаш нищо не е било.И се започна една смяна на части:
реле 167 за бензиновата помпа - оригинално ново
реле 30 за компютъра ново немско поръчка доставка
бензинова помпа Бош нова
бобина немска нова
дистрибуторна капачка и палец - нови немски
а проблема си продължава и не смех да тръна на път.
Чак след смяна на Датчик на Хол в делкото нещата приключиха и вече две години това не се е случвало.
Такова нещо се случваше и на двама мои познати с Голф3 и те решиха проблема с подмяна на Хола.
реле 167 за бензиновата помпа - оригинално ново
реле 30 за компютъра ново немско поръчка доставка
бензинова помпа Бош нова
бобина немска нова
дистрибуторна капачка и палец - нови немски
а проблема си продължава и не смех да тръна на път.
Чак след смяна на Датчик на Хол в делкото нещата приключиха и вече две години това не се е случвало.
Такова нещо се случваше и на двама мои познати с Голф3 и те решиха проблема с подмяна на Хола.
- mirk0
- Контакти:
а тва реле за бордовия къде се намира ако не тайна,че само него не съм сменвал а и ми е мътно неговото местополужение 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”