Имам проблем с дясно ел. стъкло на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Fenix_2211
Автомобил:
Двигател:

Имам проблем с дясно ел. стъкло на голф 3

Мнениеот Fenix_2211 » Съб 02 мар 2013 10:39

Колата е "VW_Golf_3_1.6I_GT"...Вчера, отворих дясното стъкло на автомобила си до край, а именно чрез задържане на бутона за мъничко и после самостоятелно машинката си го спуска до най-долна позиция, но при опита ми да го затворя, отново задържах бутона за малко и стъклото тръгна, но когато стигна 2/3 см. преди оплатнението в най-горния край на врата вече да се затвори до край, стъклото спря и се върна отново на долу, но не се отвори до край. И сега при всеки опит да го затворя до край по този начин стъклото стига до там и се връща на доло. А при заключване на колата стъклото се вдига до най-горе, затваря се перфектно, но при отключване в рамките на 2/3 мин. от заключването, същото стъкло отново се отваря, при престояване повече време заключена колата, при отключване си остава затворено стъклото. Ако го затворя горе долу до момента на неговото връщане и го спра аз и го затварям на етапи почти се затваря, но удари ли най-горе вече отново се отваря. Моля ви, кажете ми, какво може да му се е случило и как бих могъл да го поправя ако знаете, благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
mirk0
Автомобил: Golf3 Gti Edition
Двигател: 2E 1996
Контакти:

Re: Имам проблем с дясно ел. стъкло на голф 3

Мнениеот mirk0 » Съб 02 мар 2013 17:31

с жила ли е стъклото или е по релса?

Потребителски аватар
chergana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chergana » Нед 03 мар 2013 22:16

разтапицирай си вратата и прегледай хубаво дали механизма работи коректно и дали всичко му е здраво. При затваряне стъклото трябва да върви бързо и равномерно, виж дали някой буклук не е попаднал в уплатнението или самото то не се е усукало. Като цяло проблема ти идва от това, че когато електрониката на стъклоповдигача отчете по голямо натоварване спира затварянето и връща стъклото малко на долу.

Ако не си сигурен във възможностите си, по-добре отиди на майстор! успех

Потребителски аватар
mirk0
Автомобил: Golf3 Gti Edition
Двигател: 2E 1996
Контакти:

Мнениеот mirk0 » Пон 04 мар 2013 16:18

или ако е на жила и са се заплели вариянта е да е разбита макаричката и в момента преди да се дигне стъклото до горе-там да се заплитат и да връща заради натоварването,с цел да не изгори моторчето при мен така правеше самоче 2-4 см. преди да падне в най-долна точка :rolleyes

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”