Здравейте Колеги ! Решил съм да си купя най сетне и аз кола,но се двоумя ! Дилемата е следната, VW POLO 1.4 16v 101 hp или GOLF 3 GTI 2.0 115 hp.
Подчертавам че това за мен е първа кола ! На 22 съм, ще кажете че съм келеш и ми е рано за такива двигатели, ама аз ще ви кажа че не ми пука :D Кажете мнения коя от двете е по здрава, по евтина за поддръжка, слаби места за какво най вече да гледам при покупка. Имам в предвид слаби места на самите модели, защото обичайното си го знам. Ще пусна Линкове съответно за колите които съм си харесал.
1 http://www.cars.bg/u927930
2 http://www.cars.bg/u901065
Полото е фаворит в случая, Голфа е прегряван 100 процента, съдейки по това че не е с оригинална глава.
Давайте СЪВЕТИ НЕ МЕ ЩАДЕТЕ до 1 месец трябва да имам кола. БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ, ако имате други предложения излагайте ги смело !
Мнение за покупка на VW
- Gramfraia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за покупка на VW
Колега този сливенския голф съм го виждал и на живо изглежда много добре 

kolega az imam seat ibiza 2001 gore dolu na sa6tata cena go davam
Последна промяна от IvanMan на Съб 02 мар 2013 13:24, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!
Причина: Кирилицата е задължителна!
- StravaganzA
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен Полото повече си заслужава парите, но не очаквай да варви колкото Голфа
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
MarinKK написа:Давайте СЪВЕТИ НЕ МЕ ЩАДЕТЕ до 1 месец трябва да имам кола.
Ще ти кажа само едно. Ако разсъждаваш, че ТРЯБВА да имаш кола, то това е равносилно на "трябва да се оженя до месец". Ако скочиш на първата барака, която ти попадне може и на третия ден да имаш кола, а после само да ремонтираш и всъщност да излезе, че нямаш кола, а недвижимо имущество.
1. Избистри много ясно каква точно кола търсиш - да вози евтино, да върви много, да е непретенциозна, да има екстри.
2. Пресметни си някак пробега, който ЩЕ минаваш дори и малко наизуст и прецени дали дизел, дали бензин с газ или без газ.
3. Къде ще я караш предимно? До кварталното кафе и обратно или до селото (или вилата ти), което е на 200км от местожителството ти.
4. Определи си и таван, като заделиш пари и за обслужване и проблеми, които изскачат в последствие (най-вече вследствие на "хубавия" оглед)

Gramfraia написа:Колега този сливенския голф съм го виждал и на живо изглежда много добре
Е сега ако се окаже че и ти си собственика

Ми 22 годишен съм за какво ми е кола ? МИ НАПРАВО СЕ ПРЕНАСЯМ В НЕЯ !

- Gramfraia
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не съм аз собственика, но го знам момчето дето я кара и редовно си я кара 

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как така не му е оригиналната глава на голфа?!
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Един съвет огледай и за други голфове виж и във форума има коли дето се продават имай предвид че имам поло затова се ориентирай към голфа!!!Все пак ти ще броиш парите де! Успех с покупката.
Днес като минавах покрай едно Поло си дадох сметка че не е за мен толкова малка кола все пак съм 1.87
Обаче все пак кажете толкова ли е лошо полото че да се ориентирам към ГОЛФА ?! В смисъл Двигател а-у ?! 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Бе 2700 за тоя изтормозен Гоуф...
Ако това ти е лимита на парите такива голфчета бол
За Полото нямам коментар.
Ако това ти е лимита на парите такива голфчета бол

За Полото нямам коментар.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Стига бе, аз моя ГТИ го взех за 1800 с климатроник и 4 ел стъкла...2700лева за кола с джанта, китайски фарове и газов инжекцион според мен са много, а ще се псуваш лятото заради жегата....Търси още, във форума за тия пари има бая читави коли 

vucata написа:Стига бе, аз моя ГТИ го взех за 1800 с климатроник и 4 ел стъкла...2700лева за кола с джанта, китайски фарове и газов инжекцион според мен са много, а ще се псуваш лятото заради жегата....Търси още, във форума за тия пари има бая читави коли
То е ясно че няма да се спра на първата кола просто за момента това ми се е набило на очи. За ГОЛФУ ясно че е корава машина, обаче никои не каза нищо по конкретно за полото. Разход на гориво, по специално на ГАЗ, Двигателя читав ли е. Визуално Полото не е лошо ама ми се струва доста мъничко де. Но все пак кажете и вие :) БЛАГОДАРЯ НА ХОРАТА КОИТО СА СЕ ОТЗОВАЛИ ДО МОМЕНТА !

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да полото е по-тясно.По коша всичко е по-трудно достъпно за ремонт,заради по-малкото пространство.Не ме питай като трябва да слагам газ на такова нещо колко е играчка да се намери място за изпарителя.При голфа е по добре.И части по моргите фул.
Мен ако питаш покарай и двете коли с точно тези мотори които си решил и сам реши коя ще ти допадне най-много.
Мен ако питаш покарай и двете коли с точно тези мотори които си решил и сам реши коя ще ти допадне най-много.

- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Виж имам поло щом настояваш за кратко описание.Аз съм 180см и към 115кг свиква се, двигателя му е добър(АЕХ) но разхода е голям за такава малка кола 8-10 градско по добре се ориентирай към голф и то от форума дано да попаднеш на гледана кола.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”