питане за ксенон система голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: питане за ксенон система голф 3

Мнениеот k_garchev » Нед 03 мар 2013 1:17

Благодаря за разяснението!Вече поръчах Н4-3!Биксенон е и като дойде ще видим за какво става на въпрос!За цената няма да коментирам!

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 03 мар 2013 9:37

kpuck0o написа:
Escap3 написа:
TiL написа:Ти май не си чул, че вече почват да праскат по 150кинта актове за ксенон на рефлекторен фар :)

Не на рефлекторен а на не-регулиран

Така може...защото е простотия да пишат за регулиран ксенон.

Всеки ксенон който няма активна система за нивелация , и миещо устроиство е не регулиран.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Нед 03 мар 2013 10:13

Колега blaze, Н4 крушка не и трябват няколко секунди за да се пуснат дългите, то именно за това крушката е БИ, защото превключването от къси на дълги не се осъществява чрез пускане на нова светлина. На буса съм с H4 биксенон и от къси на дълги няма загряване няма нищо, прости се променя ъгъла на светене.

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Нед 03 мар 2013 12:41

orlin4ooo написа:Колега blaze, Н4 крушка не и трябват няколко секунди за да се пуснат дългите, то именно за това крушката е БИ, защото превключването от къси на дълги не се осъществява чрез пускане на нова светлина. На буса съм с H4 биксенон и от къси на дълги няма загряване няма нищо, прости се променя ъгъла на светене.

Ами видя ли че съм обяснил няколко принципа на крушките и моделите :) Значи ти си с модела или с движеща шапка в крушката или движещ се балон. Значи ти имаш един източник на светлина, който променя ъгъла на светене, както каза и няма забавяне защото не чака нищо друго да светне :smile - това не е БИ ксенон! То е "Би ксенон" ама не баш :mhihi

А истинския Би ксенон има 2 отделни източника на светлина в 1 крушка! Тогава вече го има проблема със забавяне. Разбира се моделите от 300-500лв сигурно го нямат този проблем.

biol написа:Всеки ксенон който няма активна система за нивелация , и миещо устроиство е не регулиран.

ХАххаххах това къде го измисли ? хахахха в закона си пише интензитет на светлината и т.н. Ако полицая ме спре и извади уред и измери, че не са ми регулирани фаровете и интензитета на светлината им - тогава може и да си замълча и да си отнеса акт.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 03 мар 2013 13:15

blazeА] [quote="biol написа:Всеки ксенон който няма активна система за нивелация , и миещо устроиство е не регулиран.

ХАххаххах това къде го измисли ? хахахха в закона си пише интензитет на светлината и т.н. Ако полицая ме спре и извади уред и измери, че не са ми регулирани фаровете и интензитета на светлината им - тогава може и да си замълча и да си отнеса акт.[/quote]

Не заблуждавай хората, никой нищо не мери, ако на фара нямаш символ D значи не е пригоден за ксеонова крушка.
Така че могат да ти спрат колата от движение.

Аиде стига с тези ксеони, освен мода полза няма и пречиш на останалите, който благославят майкати.
Не е като да няма крушки на пазара, Осрам нитбреикар светят като ксеон и не са забранени, хубави са но за лятото, Последно купих алл сезон - леко жълти, страшно доволен колко хубаво се вижда на дъжд и мокър асфалт.
Убедих се че бялата светлина е само за газария, когато е хубаво времето всяка крушка се справя, но в сняг, и дъжд - мокър асвалт жълтата светлина е много по добре

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Нед 03 мар 2013 14:28

biol написа:

Не заблуждавай хората, никой нищо не мери, ако на фара нямаш символ D значи не е пригоден за ксеонова крушка.
Така че могат да ти спрат колата от движение.

************************************************************8888
Аиде стига с тези ксеони, освен мода полза няма и пречиш на останалите, който благославят майкати.
Не е като да няма крушки на пазара, Осрам нитбреикар светят като ксеон и не са забранени, хубави са но за лятото, Последно купих алл сезон - леко жълти, страшно доволен колко хубаво се вижда на дъжд и мокър асфалт.
Убедих се че бялата светлина е само за газария, когато е хубаво времето всяка крушка се справя, но в сняг, и дъжд - мокър асвалт жълтата светлина е много по добре

А кажи ми какво ще напише полицая в акта, по кой член и т.н. На видиме дали е законосъобразно или всички са решили да оставят тая полицейщина в държавата да възтържествува!!!

Фара трябва да има означение, че е произведен съгласно условията на ЕС по сертификати и т.н. Оградено в кръгче Е и цифри. Чичко полицай и да си скъса задника никога няма да разбере, че съм с ксенон! На едната ми кола е с лупи, а на другата с рефлектор. Фаровете са БОШ и регулирания фар НИКОГА никой няма да ти го направи на проблем. Айде стига с тия комунистически глупости ...мода..и т.н. Научно е доказано, а и всеки тествал ксенон знае, че той е в ПЪТИ... ХХХ % по ефективно осветяващ. Кажи ми 10 човека, които са се върнали умишлено от ксенон на халоген?! Колко от произведените коли през 2012 са с халогенни крушки ??? Ксенона е бъдеще, стига го отричахте. Като те заслепява някой, спри пред него, счупи му фаровете и си отивай. Аз минавам по 8-10000км на месец 80% нощно време . Никой не може да ме убеди, че има по-добра светлина от ксенона (за момента 6000к). А тове че един на 1000 казва "ксенона е боклук"... е просто манталитета на онази 1/1000 от народа, която тайно иска да докаже неща, в които само този 1/1000 вярва.

ДА! Има много добри крушки на OSram , Philips... Nightbreaker е много добър избор, но комплекта от 60-70лв по какво превъзхожда ксенона ? А това как смазват фалшивите рефлектори след 10000км....

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 03 мар 2013 17:21

Като минаваш толкова километри ,купи си кола със заводски ксеон,
Недей да пишеш за полицеищина и комунизъм, а като си толкова тарикат отиди в някоя нормална страна с тези фарове, да видим как ще обяняваш за полицейшина.
Всеки фар си има маркировка и липста на D е повод да ти спрат колата от движение, и дори да те накарат да минеш технотест, естетвено няма начин и ще молиш да черпиш
"Ксенона е бъдеще, стига го отричахте" не пич водещте марки ползват LED, Но независима каква е светлината фара трчбва да е проектиран за нея, - просто няма как рефлектор и ксеон - заслепяваш всички , а може човек да катострофира .

И сега ще напиша каква е разликата между БГ и нормална страна. В европа минавам сума километри без да се уморя- спокойно.И учудващо колата остава чиста, Просто не се цапа
Тук от разни джигити, дупки, след час в колата, слизам като парцал, а кога ще разберете че стреса е най-страшен

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Нед 03 мар 2013 18:14

Проблема не е ксенона!!! Има си реглаж за тази работа. Ела да видиш моята дали заслепява! Ще ти направя реглаж на всеки фар с ксенон така че да не заслепява и да е ползотворен.

За LED технологиите сме толкова далеч, че не ми се говори, но си прав.

Не ксенона те заслепява, а неразумните водачи на МПС.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”