Лампа масло ADR ?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Лампа масло ADR ?
Абе случва се нещо странно,на което нямам обяснение както и моят майстор.Не е нещо страшно ,но е странно.Колата я имам от края на ноември.Кара се стабилно и вече е на 7000км.През последните да кажем 2-3 седмици се случиха 2 много странни неща.Карам си аз по един планински път и лампата за маслото светна за няма и 2 секунди,изпищя зумера на таблото и изгасна лампата.Нито беше вдигнала температура нито нищо.Това се случи на един остър завой с голям наклон.После като спрях проверих маслото и беше наред.Не тракат повдигачите и двигателя работи мазно.ВИкам си майната му.Вчера карах по магистралата с по-високи обороти и нищо и нямаше на колата.Спрях на една бензиностанция и леко почукваха повдигачите,но нищо фрапиращо.Влезнах после в Пловдив.Там много павета много нещо.Карам си спокойно и ейтака влезнах в една дупка и светна лампата по същият начин за 1-2 секунди с 1 сигнал от таблото.Отново спрях и погледнах всичко е наред,а мотора е отихнал(маслото се е охладило).Днес карах пак по същият планински път и воала...на същият завой на същото място пак светна за секунда.В града нямам проблеми,по магистралата с поддържане на 170км/ч пак няма проблеми,ама при няква голяма дупка или тоз завой(идея си нямам защо) пресвятка.Идея на тези мотори дали имат проблеми с датчиците?Сега мисля да си сложа манометър в купето(говоря за тези вътре с вода,а не тунинг такива),за да видя какво става при святкането на лампата...Маслото е Comma 10W40 с VAG стандарт,а филтъра MANN.мисля при смяната на маслото да се свали картера,за да видим мизерията вътре как е?Отгоре изглежда чист ,но отдолу не се знае.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Лампа масло ADR ?
Здравей,
аз нали карам 1.8 Т 20V и съвсем наскоро разбрах за писмо от АУДИ (technical bulletin #04-01 Group #17), в което се казва, че фабричния филтър трябва да се подменя с 068115561B, а не 06A115561B, който излиза по ЕТКА.
Явно идеята е че тази глава с 20 клапана "гълта" много масло и фабричните 3.5 л. в мотора не стигат. За да решат този проблем просто се слага по-голям филтър, чрез който маслото става 4 л. или нещо подобно.
По описаните от теб проблеми или по-скоро по описаното кога се проявява това присветване си мисля, че макар да не си с турбо и в бюлетина няма нищо за твоя мотор се получава точно това - картера остава за секунди сух и помпата не успява да качи масло.
Понеже в момента аз все още съм с малкия филтър гледам да държа маслото в колата на максимума на пръчката. Не съм имал проблем са лампата, но не се знае в кой момент може да присветне.
аз нали карам 1.8 Т 20V и съвсем наскоро разбрах за писмо от АУДИ (technical bulletin #04-01 Group #17), в което се казва, че фабричния филтър трябва да се подменя с 068115561B, а не 06A115561B, който излиза по ЕТКА.
Явно идеята е че тази глава с 20 клапана "гълта" много масло и фабричните 3.5 л. в мотора не стигат. За да решат този проблем просто се слага по-голям филтър, чрез който маслото става 4 л. или нещо подобно.
По описаните от теб проблеми или по-скоро по описаното кога се проявява това присветване си мисля, че макар да не си с турбо и в бюлетина няма нищо за твоя мотор се получава точно това - картера остава за секунди сух и помпата не успява да качи масло.
Понеже в момента аз все още съм с малкия филтър гледам да държа маслото в колата на максимума на пръчката. Не съм имал проблем са лампата, но не се знае в кой момент може да присветне.
- mupk0
- Контакти:
Маслото е 2-3мм под максимума.След смяната беше 1мм някъде да кажем и го нямаше проблема.Сега откакто падна 1-2мм за тея километри и го прави..да взема да лиина 200тина грама да видя
- mupk0
- Контакти:
Да обновя информацията...проблема е точно описаният от колегата по-горе.Когато колата се кара на максимум и 1мм над максимума с малкият филтър проблем няма.За 12 000 км ми изгори 2 пъти по 2мм на щеката,но като литри не знам,защото не съм гледал как доливам.Сега с големият филтър като стане на 5-6 000км ще споделя дали ще се появи тоз проблем.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”