Регистрация на сайт в търсачки - Как и Къде???

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Регистрация на сайт в търсачки - Как и Къде???

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 23 ное 2006 21:55

Значи трябва да регистрирам 1 сайт във възможно най-много търсачки, кото главно в ГУГЪЛ да излиза в синьото каре най отгоре парите са без значение, защото разбрах че се плащало???Дай идей, че аз идея си нямам как стават нещата???
mod edit: Sunny
заглавието

Последна промяна от CCCP_FAN на Чет 23 ное 2006 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как и Къде???

Мнениеот buFka » Чет 23 ное 2006 21:56

CCCP_FAN написа:Значи трябва да регистрирам 1 сайт във възможно най-много търсачки, кото главно в ГУГЪЛ да излиза в синьото каре най отгоре парите са без значение???Дай идей, че аз идея си нямам как стават нещата???

ключова дума Adsense ;)

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Re: Как и Къде???

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 23 ное 2006 22:10

buFka написа:
CCCP_FAN написа:Значи трябва да регистрирам 1 сайт във възможно най-много търсачки, кото главно в ГУГЪЛ да излиза в синьото каре най отгоре парите са без значение???Дай идей, че аз идея си нямам как стават нещата???

ключова дума Adsense ;)

В смисъл?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 23 ное 2006 22:42

регистрация на сайт в търсачки става ръчно (всеки портал си има страница през която добавяш твоя сайт, след което робота на портала наречен "crawler" или "web spider" посещава сайта ти и го въвежда в търсачката, този процес може да отнеме месеци, може обаче и да е кратък - примерно седмица) или автоматично през съответните пакети с услуги предлагани от различни фирми, a платената услуга на гугъл се казва AdWords, при която в зависимост за коя ключова дума искаш да ти показва сайта зависи и цената която трябва да платиш за да ти е най-отгоре сайта.

ПС. Онова в предното ми изказване за AdSense бе грешно...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 23 ное 2006 22:45

Преди исках да пускам обява в www.mobilebulgaria.com и за банера който е отдясно на страницата не помня размери... ми излизаше около 800лв на месец но подробности по колко сесии на ден и т.н. не помня. Така че не е евтино :)

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пет 24 ное 2006 2:23

Това което попита за google - http://www.google.bg/intl/bg/ads/
ако искаш да си добавиш реклама/банер в някой бг страница обикновенно най-отдоло на страницата си има линкче "Реклама" или "за реклама" (примери mail.bg, dir.bg, abv.bg) и съответно да видиш цени и условия за слагане на банер/реклама.

Може да си добавиш страницата в повечето търсачки (както каза buFka) само като си пуснеш заявка с описанието на страницата ти. За бг може да пробваш да се добавиш към търсачките на dir.bg, hit.bg, search.bg и т.н. за момента тези се сещам. За да ти излиза при резултата от търсене с удебелен текст или по какъвто там начин са го направили вероятно трябва да си платиш. Предполагам по същия начин по който се плаща и за банерче.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 24 ное 2006 4:11

http://addurl.start.bg/
http://www.click-on.to/submit/
http://submit.click.bg/
http://faq.host.bg/article.php?id=HL627877 -ТЪРСАЧКИ И ДИРЕКТОРИИ С БЕЗПЛАТНО ДОБАВЯНЕ Успех :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 24 ное 2006 11:48

Класиране в търсачките за фирми като BMW, IBM, или Microsoft, не е от голямо значение, те са известни на своите настоящи и бъдещи клиенти. Но доброто класиране в търсачките на сайт благодарение на оптимален web дизайн и реклама в интернет, е огромен шанс на млади, по-малко популярни фирми и техните собственици да привлекат посетители и потенциални клиенти от нови и отдалечени пазари.

Как търсачките класират интернет сайт в своите резултати?

За да разберете класирането на сайт в резултатите на търсачките трябва да сте наясно с това как работят интернет търсачките, и запомнете, че най-важното нещо което робота (crawler) събира от всеки интернет сайт е текст. Щом получи заявка за търсене, търсачката претърсва своя каталог (index) и намира всичка страници съдържащи ключовите думи от това запитване. Търсачката сортира, според своя класиращ алгоритъм, тези страници по значение и изпраща списък с резултатите на потребителя. Какъв алгоритъм за класиране използва дадена търсачка и как точно работи е фирмена тайна. Все пак, главните търсачки следват някои общи правила.

Позицията на интернет сайт в резултатите на търсачките зависи основно от това колко често определена ключова дума е открита на този интернет сайт, и къде думата се появява на страницата. Често в класирането страници с ключови думи в заглавието се приемат за по-значими от останалите. За по значим при класиране от търсачките се приема интернет сайт, съдържащ ключовите думи в началото, отколкото сайт на които същите ключови думи са по-близо до края. Търсачките приемат, че страници свързани с темата ще съдържат тези ключови думи в самото начало. Онези ключови думи разположени в началото на израза ще се считат за по значими в класирането от думите разположени близо до края му. Страници съдържащи ключовите думи в близко съседство получават по висок ранг в резултатите на AltaVista. Други полезни съвети за повишаване рейтинга на интернет сайт при търсене в индекса на AltaVista, може да научите от страницата Adding & Removing URLs на сайта им Faq For Webmasters. Открийте технологията на Google за класиране на сайт обяснена на страниците Page Rank Information и Google Search technology.

Доброто класиране при търсене в директории зависи от доброто описание на сайта Ви. Тъй че, бъдете готови със сполучливо описание на сайта си, съдържащо най-значимите ключови думи преди да го заявите в някоя директория. Почти всяка интернет директория предоставя възможност за търсене по ключови думи за да осигури на посетителите бързо намиране на точния интернет сайт. Подобни търсачки търсят в базата данни на директорията съдържаща само заглавието и описанието на сайта, ето защо уместния подбор на заглавие и описание е толкова съществен. Забележете, че главните интернет директории разчитат на редактори, и те могат да променят заглавието и описанието на сайта Ви според правилата на съответната директория, ако изобщо решат да го включат.

mimech.com

Индексиран ли е даден сайт?
Ако разполагате със собствен уеб сайт и искате да проверите дали той е вече индексиран от Google, то е необходимо да напишете следното в полето за търсене, ако вашият сайт е например www.bloodys.com: "bloodys site: www.bloodys.com". Ако сайтът не е индексиран все още няма да бъдат върнати никакви резултати, в противен сличай ще видите колко страници от него точно са били индексирани.

:wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 24 ное 2006 12:27

дали е индексиран може да се чекне и с inurl:domain.com или както там ви е суфикса :)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Регистрация на сайт в търсачки - Как и Къде???

Мнениеот drmilendd » Вто 15 мар 2011 19:26

И колко?
Имам следната оферта
1.1 ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ възлага на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ да извърши услугата позициониране на страницата __________________ в търсачката Google.co.uk, постигайки най-високи позиции на страницата __________________ за изброените фрази в точка 4.4.

1.2 ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да изпълни поръчката, с позволени методи от Google.co.uk като вложи разбиране и професионализъм, според  изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
1.3. Настоящият договор се сключва за срок от 6 месеца.

1.4. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще заплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение в размер на 320 лева (без ДДС) месечно. Възложителят се задължава да регулира дължимата сума до 10-ия ден на всеки месец въз основата на фактура, изпратена от Изпълнителя през първия ден на текущия месец

Можете ли да ме светнете дали цената е добра, това ли е услугата за да ти се качва страницата по нагоре и т. Н. Напълно бос съм в темата и всяко мнение ще мие полезно

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 15 мар 2011 20:38

Зависи от страшно много неща - тематика на сайта, конкуренция, нишата, ключовата /ключовите/ думи по които искаш да излизаш......и още 99+ неща.
320лв. е между чиста далавера и еб@си набутвацията.
Ориентирай се към форуми като webmasterbg.org и predpriemach.com

Потребителски аватар
jr_flex
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jr_flex » Вто 15 мар 2011 22:41

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=17 - само да имаш време и да ти се занимава ще си свършиш много полезна работа, подробно описана в темата.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 16 мар 2011 5:39

jr_flex написа:http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=17 - само да имаш време и да ти се занимава ще си свършиш много полезна работа, подробно описана в темата.

Лошото е че нито имам време, нито ми се занимава. Цената ме устройва, но не знам дали ще ми свършат работа за тези пари

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 мар 2011 13:16

Ами няма кой да ти каже дали щети свършат работа тия с офертата освен те. В тоя "договор" дето си пуснал заложи някакви неустойки и така. Ако не те вдигнат там където предлагат за времето което предлагат да ти възстановят сумата или нещо от сорта.
Иначе сигурно очакваш аз или някой друг да ти каже, " За тия пари екстра, веднага ще те лизнат на първа гугълска страница"

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 16 мар 2011 19:42

Иначе сигурно очакваш аз или някой друг да ти каже, " За тия пари екстра, веднага ще те лизнат на първа гугълска страница"

Е или за тия пари не се надявай :)
Договора е по дълъг постнах само предмета за да стане ясно за какво иде реч. Преди да го подпиша ще го гледа моя адвокат разбира се, няма да подписвам като селски кмет. Надявам се да свършат работа че да не се разправяме с неустойки, че стигне ли се до там става една...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”