Оправяне на пукнато стъкло ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Оправяне на пукнато стъкло ?

Мнениеот oSViRePql » Чет 23 ное 2006 22:38

Колеги още лятото някъде по магистралата сигурно е хвръкнало някое камъче и ми е ударио горе в дясно предното стъкло(не съм усетил кога е станало) и е пукнато около 3-4мм(не е сериозно) и аз съм сложил лепенка(за сенник) Сега се замислих от студа да не вземе да се пукне повече :roll: Има ли някъде където могат да го поправят ? Защото чух такова нещо май до 5мм беше :? не съм сигурен. Помагайте :) Благодаря предварително!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 ное 2006 22:43

ми ,не е страшно.Зависи колко дълбоко е,минавай си на оглед и си го сменяй на-добре :wink:

Потребителски аватар
ShafT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ShafT » Чет 23 ное 2006 22:44

чувал сам че му викат слюда ако не се лажа и там кадето праят маркировката за 20 лева се оправя но не било хубаво като е студено да се оправя тва е което знам :)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 23 ное 2006 22:47

lilo_stich написа:ми ,не е страшно.Зависи колко дълбоко е,минавай си на оглед и си го сменяй на-добре :wink:

Не е дълбоко и ако мина през каското едва ли ще ми платят ново(ако това имаше впредвид) за да ми го платят трябва... :064: Ако ме разбираш :lol:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 23 ное 2006 23:18

osvirepql написа:
lilo_stich написа:ми ,не е страшно.Зависи колко дълбоко е,минавай си на оглед и си го сменяй на-добре :wink:

Не е дълбоко и ако мина през каското едва ли ще ми платят ново(ако това имаше впредвид) за да ми го платят трябва... :064: Ако ме разбираш :lol:

с палеца натискаш стъклото от вътрешната страна и ще стане годно за подмяна :wink:

Пробвано.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 23 ное 2006 23:44

Vlad777 Да твоя вариант или с една бухалка ще го чукна "лекичко" и така :lol: Ама не ми се занимава сега с застрахователите... нали знаеш колко е мотане... и мислех да го позакрепат до лятото и тогава да го побутна с палеца както казваш :) Но до тогава я камилата я камиларя... някой ден ако ми прищрака нещо ще го направя :lol: Благодаря ти за съвета mhihi

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Re: Оправяне на пукнато стъкло ?

Мнениеот nero » Пет 24 ное 2006 0:21

osvirepql написа:Има ли някъде където могат да го поправят ?

в Пловдив може да го залепят (изпробвано върху мойта кола)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 24 ное 2006 8:35

Нема да се плашиш.Стъклото е триплекс и няма опасност да се разпадне.По хубаво стъкло със звездичка, от колкото ново лошо залепено. Ако случайно тръгне пукнатина иди при застрахователя.Някога от ДЗИ ги пращахме в Ловеч за реставрация вместо ново, но това отпадна...

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 24 ное 2006 8:40

Едно време и аз седях пред този въпрос, в крайна сметка смених стъклото.
Ама се поинтересувах от технологията на 'лепене' - всъщност 'чегъртат' до здраво и после запълват с 'нещо'. Прецени си дълбочината на драскотината и дали би се оправило по този начин, и ако решиш да го ремонтираш, свиркай да ти дам координати...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 24 ное 2006 8:41

nero написа:в Пловдив може да го залепят (изпробвано върху мойта кола)

потвърждавам - човека се казва илиан и работи много качествено, но от него знам, че ефекта на лепене е най-добър, когато пукнатината е скорошна - да няма прах и влага вътре.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 24 ное 2006 12:24

До Пловдив няма да се разкарвам за стъклото.. :lol: Нека да седи в това състояние сега ;) Да мине зимата и ще го сменя ако до тогава не се пукне повече(не ми се вярва) :)

kaloyan22 Ахх Вие как сте разкарвали хората :P Добре че са го махнали това защото и аз съм към ДЗИ :)

Айде колеги аз излизам :drive Лек ден!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 24 ное 2006 13:55

Аз купих предната ми кола с 2-3 такива слюди, и карах така 1г - никакъв проблем, не се разрастнаха. После реших да ги "залепя". Човека проби малки дупчици в тях, и запълни с някакво лепило, после го "опече" с някаква специална лампа.
Нямаше и една седмица, и стъклото ми се нацепи. Отидох при него, върна ми парите, и си купих ново. Новото беше с 20лв по-скъпо от "ремонта".

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 24 ное 2006 14:02

joro_kem написа:ефекта на лепене е най-добър, когато пукнатината е скорошна - да няма прах и влага вътре.

:да:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 24 ное 2006 14:52

NovobranecGT написа:
joro_kem написа:ефекта на лепене е най-добър, когато пукнатината е скорошна - да няма прах и влага вътре.

:да:

нищо подобно,пъкнатината се оправя като се пробива дупчица в стъклото,от това пробиване се получава достатъчно прах,която после се изчиства.ново стъкло,това е вариянта...бивш стъклар съм

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 24 ное 2006 18:01

Ако стъклото е оригиналното и е възможно да се оправи /с гаранция разбира се/ по-добре е да се залепи! Аз сменях веднъж стъкло с пукнатина която тръгваше от рамката /в такъв случай не подлежи на ремонт/ в Кобра и от тогава като се сетя все ме е яд. Тези турски боклуци дето ги монтират за нищо не стават-чува се бученето от вятъра при висока скорост а като вали по силен дъжд все едно всеки момент някоя капка ще строши стъклото. Сега вече и това стъкло има пукване от камъче /стана случайно въпреки че го мразех :wink: / и в най-скоро време ще посетя Юнитрейд за поставяне на истинско стъкло-предимството на валутното каско,носиш фактурата и дават парите :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”