Golf 3 - духа слабо парно
- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 - духа слабо парно
Здравейте, забелязах че ми духа слабо парното и на топло и на студено във всички посоки, към краката към стъклото... като пусна климатика AC за 1 минута и като го спра почва да духа както трябва.. изключвам парното пак го пускам и пак слабо.. от какво може да е този проблем някой знае ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 - духа слабо парно
Ако не е причината във вентилатора(ама климатроник или "прост" климатик е..има значение),то тогава отиваш на "дунапрен" за клапи.Ама най-напред провери дали имаш филтър под кората за чистачките(дясната) и в какво състояние е.Защото при активиран климатик,имаш "вътрешна" задължителна рециркулация-тогава филтърът не играе...
- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
"Простия" климатик е с бутона AC, а иначе не мисля че дунапрена е проблем поне според мен няма логика да е заради това, а утре ще проверя филтъра в какво състояние e.
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
по принцип може и жилата на врътката за стъкла крака и за отпреде да ти прави проблем,смисъл да не отвара и затваря както трябва
- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
Ако жилата са проблем, играчка ли е много да се оправя?
- mirk0
- Контакти:
па по принцип няма никъде вълшебна пръчица с докосване да е готова....има играчка, да свалиш втрътките и да проследиш кое жило къде отива дали се е откачило и т.н.т
- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за инфото, ако някой друг мисли че е друго да помага, а аз утре все пак ще проверя в какво състояние е филтъра за купето 

- mirk0
- Контакти:
абе сваляш барчето дето(отпреде в ляво до педала за газ ти е единия болт,а другия е на същото място самоче в дясно) ти е ск.лост цд-то и цялата с-ма за парно и градуси копчета и следи кое жило за къде отива и дали затваря както трябва, другия вариянт е да имаш някъде спукано из въздуховодите (което е при мен),но щом казваш че при пусната клима и след това обръщаш на парно и духа както трябва-не виждам следваща причина.... ако има някой по умен да даде акъл поне тва е безплатно 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
На практика между климатика и моторчето на парното няма връзка.
Трябва да уточним това слабо духане с какво е свързано-с по-слабо въртене на вентилатора ли/чуваш че се върти по-леко/ или си се върти както трябва/на 4 примерно/ но струята е слаба?
При първия вариант мотора или връзката на кабелите му са виновни.
При втория най-вероятно е виновна клапата спираща притока на въздух от вън.Тя е на кожуха на въздуховода между филтъра и сновното тяло и се управлява с жило,хванато към ръкохватката на степените на парното.Дали обаче е счупено захващането за жилото на самата конзола управляващо клапата или самата клапа-не знам.
Трябва да уточним това слабо духане с какво е свързано-с по-слабо въртене на вентилатора ли/чуваш че се върти по-леко/ или си се върти както трябва/на 4 примерно/ но струята е слаба?
При първия вариант мотора или връзката на кабелите му са виновни.
При втория най-вероятно е виновна клапата спираща притока на въздух от вън.Тя е на кожуха на въздуховода между филтъра и сновното тяло и се управлява с жило,хванато към ръкохватката на степените на парното.Дали обаче е счупено захващането за жилото на самата конзола управляващо клапата или самата клапа-не знам.
имах подобен проблем - хем не духаше хем се запотяваше , 90% съм сигурен ,че е от филтъра на купето почисти/смени го и си ти :)
- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
Да постоянно ми запотява.. тъкмо ставам и ще се разсъня и отивам да проверя в какво състояние ми е филтъра 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Състоянието на филтъра се определя от това преди колко км е сменян. Този филтър се сменя заедно с всички други - на 10 000км :) .Съответно ако караш само градско и правиш под 10 000км годишно, се сменя на есен (октомври примерно) и след това на пролет преди горещия сезон (април-май)...само че тези филтри никой не е*ава да ги сменя никога, докато вътре успява да вее нещо 

- ChristianPetrow
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 - духа слабо парно - Решено
Проблема най-вероятно е от филътра за купето, махнах го и пуснах духалките и почна да духа силно, колата подлежи на пълно обслужване така че в най-скоро време се надявам да стане това нещо. Благодаря на отзовалите се за помощта живо и здраво! 

Re: Golf 3 - духа слабо парно - Решено
ChristianPetrow написа:Проблема най-вероятно е от филътра за купето, махнах го и пуснах духалките и почна да духа силно, колата подлежи на пълно обслужване така че в най-скоро време се надявам да стане това нещо. Благодаря на отзовалите се за помощта живо и здраво!

- mirk0
- Контакти:
zfa159 написа:Състоянието на филтъра се определя от това преди колко км е сменян. Този филтър се сменя заедно с всички други - на 10 000км :) .Съответно ако караш само градско и правиш под 10 000км годишно, се сменя на есен (октомври примерно) и след това на пролет преди горещия сезон (април-май)...само че тези филтри никой не е*ава да ги сменя никога, докато вътре успява да вее нещо
на 10 000км малко пресилено...виж специално на климатика се сменя в края на летния сезон (есен зима) и след това при започване на неговата употреба (пролет лято) масления се сменя с маслото задължително (зависи с какво масло е 5w40,10w40 15w40),до колкото въздушния е много относително,ако живее в пепелив град както при мен гарантирам че след като извърши смяната и след 2-3 седмици като го извади за проверка ще е станал на парцал...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”