dobrin написа:Лично до сега съм карал най-много като че ли с Maloya Futura Primato в два размера 185/60 R14 82Н и 205/50 R16 91V, ама за индексите на втория размер не съм сигурен. И в двата случая съм много доволен.
1. Поведението им на сухо е безупречно, включително и в остър завой;
2. На мокро се държат стабилно, единствено при висока скорост /над 140 км/ч/ може да се усети леко колебание. Липса на аквапланинг до 80 - 85 км/ч. Много добро поведение, едва ли не колкото и на сухо в завой;
3. Перфектен спирачен път, много добра управляемост при натиснати до долу спирачки и задействан АБС, спасявали са ме от сигурен удар поне 2-3 пъти;
4. Единствен недостатък може би е, че са мааалко по-шумни, или по-точно не са тихи, но пък са устойчиви на износване и могат при правилна употреба да изкарат около 50 хил км., или 3-4 сезона;
Потвърждавам. С мойте (185/60 R14 82Н) карах до миналата година - 5 сезона. Вече са с грайфер 5,5 - 6 мм. и сега ще купувам нови.Нещо не мога да намеря обаче Maloya и се чудя сега на какво да се спра.
Приемам съвети. Държа да са с добро поведение на мокро. Не карам бавно, но и не летя - до 130 км/ч извънградско...
P.S.: Май се спирам на Fulda EcoControl HP