Здравейте колеги,
Двигателя е PB, и проблема е следния:
Когато загрее ( над 80 градуса Т на масло по MFA) не държи обороти на празен ход. Играят между 900-1500. Предполагам, че падат и компютъра се опитва да ги възстанови като подава гориво и те достигат 1500. Този проблем се появвява основно есен-зима, т.е. когато температурата на въздуха е под 7-8 градуса. Някаква идея каква може да е причината, и как да го оправя?
Проблем с обороти на празен ход при Golf II GTI PB
-
- Автомобил:
- Двигател:
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Проблем с обороти на празен ход при Golf II GTI PB
Причините може да са няколко: дебитомер, моторче на празен ход, датчик за темп. на двигателя, датчик за темп. на въздуха и пр.
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
почни от моторчето,наръскай с спрей че имат навика да клеясват и при поставяне без ефект-както каза колегата за другите чарколяци. Успех 

-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Моя проблем на 2ката GT е само че, е подобен. При първи старт на мотора трябва да придържам леко гаста, за да не изгасне. (или ако не изгасне държи супер критични обороти и тресе здраво) След това мотора си загрява на нормалната работна температура като е пусна от скорост държи над 1000. А по някой път като е загоня на 4та или 5та до 100 (градско) и е пусна от скорост директно гасне. Карах е при двама газаджий да е видят, щото на бензин не е същото, но ефекта е нулев. За това си мисля, че може да е стъпково моторче или нещо друго. Ще пробвам и аз със стъпковия първо.. казаха ми да го сваля и да го потопя в бензин или корселин за 4-5 часа, след което хубаво да го изсуща или оставя да изсъхне и да го кача, но само вечер имам възможност тъй като през деня имам много работа и така.Също така понякога не пали от веднъж или трябва да е държа повече време, (не всеки път) което си е дразнещо. Ще се радвам някой по компетентен да сподели мнение 

- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
напръскай с спрей докато се разтече смрада и има едно болче на понего че го регулираш
-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
mirk0 написа:напръскай с спрей докато се разтече смрада и има едно болче на понего че го регулираш
Kъде е това болче ? По самото стъпково моторче или до него някъде ? И как да се регулира ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам да прочистя стъпковото моторче както е написано по темите. Има ли начин за прочистване на дебитомера?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”